...

Paprika chips van zoete aardappel

Paprika chips van zoete aardappel

door | dec 2, 2016 | Hartige hapjes, Recepten | 6 reacties

Paprika chips van zoete aardappel, Gezonde chips maken, Chips van groenten maken, Gezonde snacks, Glutenvrije snacks, Gezonde foodblogs, Gutenvrije foodbloggers

EINDELIJK. Ik heb de truc gevonden voor het bakken van knapperige chips van zoete aardappel. Zonder olie, zonder frituur en gemaakt van zoete bataat. Al kun je ook wortel of biet gebruiken. Ik wil dit recept al tijden online zetten maar de chipjes werden steeds niet knapperig genoeg naar mijn zin. Het geheim voor een dun en knapperig chipje is.. de plakjes heel HEEL dun snijden. En dat gaat nogal lastig met een mes zoals ik dat voorheen deed, maar met een keukenmachine of een goede schaaf lukt het wel. YES!

Ik ben namelijk nogal gek op chips maar de chips uit de winkel zit vol vet en zout dus ik ga dan liever voor een zelfgemaakte gezonde variant. In dit geval van zoete aardappel en paprika poeder. Je moet er wel even bij blijven want in de oven kunnen ze hard gaan. Ze hoeven er maar twintig minuutjes in dus wees alleen de laatste tien minuten even allert. Ik maakte er een snelle dip bij van yoghurt en gedroogde basilicum om de chips in te dippen. En voor de aioli lovers onder ons, deze zelfgemaakte citroen aioli smaakt er ook super bij!

 

Dit heb je nodig voor 2 porties paprika chips van zoete aardappel

 • 1 middel grote zoete aardappel
 • scheutje olie
 • snuf zeezout
 • snuf paprika poeder

Voor de dip

 • 2 el yoghurt
 • 1 tl gedroogde basilicum
 • snuf zout

 

Paprika chips van zoete aardappel, Gezonde chips maken, Chips van groenten maken, Gezonde snacks, Glutenvrije snacks, Gezonde foodblogs, Gutenvrije foodbloggers

 

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.

Was de aardappel (schillen hoeft niet) en snijd hem in heel dunne plakjes. Dit gaat het makkelijkst met een keukenmachine of met een schaaf. Geen kaasschaaf (daarmee sneed ik zo’n vier keer in mijn vinger toen oeps) maar echt zo’n groenteschaaf.

Verdeel de plakjes naast elkaar over de bakplaten en bestrijk met een laagje olie. Sluit af met een snuf zout en paprika poeder en zet de platen boven elkaar in de oven.

Nu is elke oven anders dus houd de chipjes goed in de gaten. Als ze te hard gaan zet je de oven wat zachter en als ze nog niet knapperig genoeg zijn laat je ze er wat langer in.

Maak ondertussen de dip door de ingrediënten met elkaar te mengen.

Laat de chipjes even afkoelen, hierdoor zullen ze nog iets knapperiger worden. Serveer samen met de dip.

 

Eet smakelijk!

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

 

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

 1. Kitty

  ‘Zonder olie, zonder frituur’… ‘bestrijk met een laagje olie’…

  Antwoord
  • Bo

   Zonder frituur vet ;)

   Antwoord
 2. Maroussia

  Beste Bo,

  Ik heb een vraagje weet je ongeveer hoeveel calorieën een portie bevat zonder dipsaus?

  Groetjes

  Maroussia

  Antwoord
  • Bo

   Hooi Maroussia! Daar kan ik je helaas geen antwoord op geven, ik reken nooit calorieën uit :) Liefs, Bo

   Antwoord
 3. jonna@burgertrutjes

  Yes!!!! Dit kan ik met mijn Russel Hobs keukenhulp perfect maken. Ga ik absoluut testen. Thanks voor het delen

  Antwoord
 4. Marja

  Wat voor schaaf gebruik jij nu dan , er zijn zoveel soorten te koop!!

  Ik maak ook deze chips vaker maar ook bij mij zijn ze dan niet knapperig omdat ik ze met de hand snij.Dus ook te dik.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *