Pannenkoekjes van pompoen met roomkaas en kiemen

Pannenkoekjes van pompoen met roomkaas en kiemen

Confession! Ik ben groot voorstander van minimaal drie ons groenten per dag, maar het lukt me altijd om dit ook daadwerkelijk te eten. Sommige dagen vliegen echt voorbij en voordat je het weet is het alweer avond en tijd voor het avondeten. ’S ochtends een kom met fruit, haver en noten, in de middag een simpele salade met geitenkaas en tomaat en als tussendoortje een appel of een plak gezonde cake. Dat betekent dus drie ons groenten bij het avondeten en dat is veeel! Te veel. Daarom heb ik met mezelf afgesproken bij minimaal twee maaltijden per dag groenten te eten. Meestal 100 gram bij mijn lunch en 200 bij het avondeten. Maar als ik lunch met crackertjes – met geitenkaas, honing en avocado erop.. – neem ik een paprika als tussendoortje. Wist je dat een gemiddelde paprika al snel 150 gram weegt? Dan zit je dus als snel op de helft.

Afgelopen week probeerde ik wat pannenkoek recepten met groenten erin en deze pannenkoekjes van pompoen met roomkaas en kiemen waren de absolute winnaar! Ik at ze deze week al drie keer zó lekker vind ik ze. Een beetje roomkaas erop, kiemen erbij, wat walnoten en oprollen maar. Snel, gezond en heerlijk! Het recept is voor drie stuks zodat je over hebt om mee te nemen als tussendoortje. Of neem er een als ontbijt en besmeer hem met een laagje choco pasta en walnoten.

Dit heb je nodig voor deze pannenkoekjes van pompoen met roomkaas en kiemen /drie stuks

 • 100 gr pompoen blokjes – ik nam kant en klare uit de diepvries
 • 100 ml water
 • 100 gr havermout
 • 2 eieren
 • snuf zout

Voor erop

 • flinke tl roomkaas
 • handje gemengde kiemen
 • 4 walnoten

 

Pannenkoekjes van pompoen met roomkaas en kiemen

Zo maak je het

Stop alle ingrediënten in je blender en pureer tot een beslag.

Verhit wat (kokos)olie in een koekenpan en giet een derde van het beslag in de pan. Bak de pannenkoek 4 minuten aan de ene kant en twee aan de andere. Ga door totdat je drie pannenkoeken hebt.

Besmeer een pannenkoek (of twee) met roomkaas, beleg hem met kiemen en sluit af met walnoten. En eventueel een snuf peper.

Pannenkoekjes van pompoen met roomkaas en kiemen

Ik maak in mijn recepten altijd veelvuldig gebruik van kiemen. Het is mijn ultieme sla vervanger maar dan bomvol goede voedingsstoffen. Je vind kiemen gewoon in het slavak van de supermarkt en ze zijn spotgoedkoop. Ongeveer €1,- voor een bakje

Print Friendly, PDF & Email
10 Comments
 1. Hoi Bo,
  Zou ik de pompoen ook kunnen vervangen door zoete aardappel (die ik eerst voorkook)?
  Hoor graag van je!
  Groetjes, Nicole

 2. Ik heb ze nu al diverse keren gemaakt. Zoet belegd, lekker met Nutella en walnoten voor ontbijt en in de middag met roomkaas en kiemgroenten voor de lunch. Ze zijn echt heerlijk en je zit er ook goed vol van! En zo simpel om te maken…

 3. Ik eet het liefst ook geen brood, maar om te blijven variëren blijft lastig. Deze pannenkoekjes zien er heerlijk uit en zijn nog eens gezond ook :) Ik ga ze dit weekend eens maken! Weet je of ze lekker blijven wanneer je ze ’s ochtends alvast klaar maakt en pas tijdens de lunch opeet?

  1. Wat leuk dat je een reactie achterlaat Barbara! Ikzelf maak ze zelf meestal de avond van te voren en eet ze dan in de morgen als ontbijt of ’s middags als lunch. Liefs en geniet ervan

 4. Lijkt me een lekker alternatief voor brood, ben ook op zoek! Ik kan slecht tegen bruin brood en merk dat wit brood niet genoeg vult.
  Wat zit erop die andere foto (bruin, chocola?).
  Liefs Josine

  1. Hoi Josine, bedankt voor je reactie! Pannenkoeken of wraps zijn voor mij ook de perfecte broodvervangers :) Op de pannenkoek zit inderdaad een laagje chocolade pasta (een gezonde variant) en wat walnoten. Liefs en geniet ervan, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.