Pannenkoekentaart met fruit en maple syrup

Pannenkoekentaart met fruit en maple syrup

Woensdag was mijn lievelings jarig en maakte ik deze taart voor hem. En dit was niet de enige taart die ik maakte want als je jarig bent.. ontbijt je met pannenkoekentaart! Het liefst op bed, maar dat raad ik niet aan met deze berg want voor je het weet zit je helemaal onder ;) En vergis je niet. De taart ziet er klein uit maar we kregen hem met moeite op. Door de havermout vult hij goed en is hij ook nog eens lekker gezond.

Ik heb de pannenkoeken de avond ervoor gebakken zodat ik alleen maar hoefde te stapelen ’s ochtends. Je kunt hem echt met ALLES beleggen. Ik koos voor chocolade, fruit en pindakaas maar leef je uit zou ik zeggen. En doe er kaarsjes op, want dat maakt hem nog feestelijker. Hij is trouwens ook leuk om op tafel te zetten tijdens het kerstontbijt bedenk ik me nu. Leuk voor de kids! En super origineel :)

 

 

Pannenkoekentaart met fruit en maple syrup

 

 

Nodig voor een taart (2 personen)

  • 5 pannenkoeken – ik maakte havermoutpannenkoeken en het recept daarvan vind je hier. Je kunt natuurlijk ook een ander soort gebruiken
  • scheut maple syrup

Beleg voor ertussen. Ik nam:

  • 1 el nutella
  • 1 banaan
  • 1 kakifruit
  • 1 el pindakaas
  • aardbeien voor erop
  • kaarsjes indien je jarig bent!:)

 

 

Zo maak je hem

Simpel natuurlijk. Beleg een pannenkoek met nutella en stapel daarna verder met de andere pannenkoeken plus beleg.

Schenk er als laatste wat maple syrup overheen.

 

 

Maple syrup, ook wel ahorn of esdoornsiroop genoemd, is een gezonder alternatief voor suiker en echt heeerlijk over pannenkoeken of gebak. Pure siroop heeft een lage glycemedische indexwaarde en zit vol met stoffen die bijdragen aan een goede gezondheid. Helaas is het niet zo dat je meteen de hele fles leeg mag kieperen, gebruik het met mate :)

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.