Hoi lieve lezer! Op dit moment lig ik met mijn billen op de stranden van Bali. Hoogstwaarschijnlijk met een kokosnoot in mijn hand én mijn camera want ik ga alle heerlijke foodspots en toffe restaurantjes die ik tegenkom voor jullie vastleggen. Ben je van plan om binnenkort naar Bali te gaan? Houd Beaufood dan zeker in de gaten!
Dit heb je nodig voor deze pannenkoekentaart met chocolade
Voor de pannenkoeken
- 250 gram bloem – bijvoorbeeld 50 gram kokosmeel en 200 gram speltbloem of glutenvrij meel voor glutenvrije pannenkoeken
- 500 ml melk
- 2 grote eieren
- 2 grote theelepels Choco Loco
Voor de topping
- 100 gram chocolade
- een scheutje melk – zo’n 100 ml
- eventueel: roomkaas
- eventueel: fruit (diepvriesframbozen!)
Psst.. Met eventueel bedoel ik: ik zou het doen omdat het gewoon écht lekker is, maar als je in je achterhoofd al bezig bent met bikinibody 2017 is het misschien handiger om te laten staan, zeker als je ook al van plan was het hele weekend Netflix aan te gooien.
Zo maak je het
Meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken door elkaar totdat je een glad beslag hebt.
Verwarm nu je pan op het vuur zonder boter. Laat de pan zeker 2 minuten heet worden op het vuur. Vanaf nu ben jij niet zo’n sukkel bij wie de eerste pannenkoek altijd mislukt, maar shine je vanaf exemplaar één. Als je pan heet is, heb je nooit meer een zielig eerste exemplaar!
Verder bak je de pannenkoeken gewoon zoals het hoort: boter in de pan, beslag erin, beetje met je pan draaien zodat het beslag goed verdeeld is, halverwege je pannenkoek tegen het plafond gooien tijdens het keren en stapelen maar.
Als je de pannenkoeken hebt gebakken ga je met het chocolademengsel van de pannenkoekentaart starten. Verwarm de chocolade in een pannetje ai bain marie.
Als je chocolade bijna gesmolten is gooi je er een scheutje melk bij en roer je alles door elkaar. Als je je mengsel vloeibaarder wilt hebben kun je er nog meer melk bij gooien. Als je fruit wilt gebruiken doe je dat op hetzelfde moment erbij als de melk, zodat je je fruit een beetje verwarmt.
Als het mengsel klaar is pak je pannenkoek één. Hier smeer je eventueel wat roomkaas op en daar overheen smeer je wat van het chocolademengsel met een lepel. Je legt er dan een pannenkoek op, die je ook weer van hetzelfde voorziet.
Je hebt 2 opties: hem warm opeten, wat nooit een slecht idee is, of in de koelkast zetten zodat de chocolade weer hard wordt en het echt een taart wordt.
Genieten!
Meer van Green Gypsy zien? Bekijk hier haar complete kruidenlijn en nog meer heerlijke recepten
0 reacties