...

Pannenkoekentaart met chocolade

Pannenkoekentaart met chocolade

door | mei 20, 2017 | Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 0 Reacties

Pannenkoekentaart met chocolade, Glutenvrije pannenkoekentaart, Lekkere kruidenmixen, Chocolade kruiden, Pannenkoeken met chocolade, Green Gypsy recepten, Beaufood recepten, Verjaardags ontbijtjes

Hoi lieve lezer! Op dit moment lig ik met mijn billen op de stranden van Bali. Hoogstwaarschijnlijk met een kokosnoot in mijn hand én mijn camera want ik ga alle heerlijke foodspots en toffe restaurantjes die ik tegenkom voor jullie vastleggen. Ben je van plan om binnenkort naar Bali te gaan? Houd Beaufood dan zeker in de gaten!

Het recept van deze pannenkoekentaart met chocolade is van een van mijn lieve collega foodies. Ik laat jullie natuurlijk niet zonder lekkere en gezonde recepten zitter terwijl ik op vakantie ben. Kim is een pro op het gebied van de aller lekkerste kruiden en ze heeft daarom ook een eigen kruidenlijn. En niet zomaar een! Green Gypsy Spices heeft geweldige mixen, mooie potjes en grappige namen. Perfect om cadeau te geven. Ik kan er nog veel meer over vertellen maar ik zeg neem vooral zelf even een kijkje. Een van haar nieuwste kruiden is de Choco Loco. Maak er chocomelk van, voeg een eetlepel (of meer) toe aan cakes, koekjes, taarten en ga zo maar door. Of maak er deze amazing pannenkoekentaart met chocolade mee :D
Pannenkoekentaart met chocolade, Glutenvrije pannenkoekentaart, Lekkere kruidenmixen, Chocolade kruiden, Pannenkoeken met chocolade, Green Gypsy recepten, Beaufood recepten, Verjaardags ontbijtjes

Dit heb je nodig voor deze pannenkoekentaart met chocolade

Voor de pannenkoeken

  • 250 gram bloem – bijvoorbeeld 50 gram kokosmeel en 200 gram speltbloem of glutenvrij meel voor glutenvrije pannenkoeken
  • 500 ml melk
  • 2 grote eieren
  • 2 grote theelepels Choco Loco

Voor de topping

  • 100 gram chocolade
  • een scheutje melk – zo’n 100 ml
  • eventueel: roomkaas
  • eventueel: fruit (diepvriesframbozen!)

 

Psst.. Met eventueel bedoel ik: ik zou het doen omdat het gewoon écht lekker is, maar als je in je achterhoofd al bezig bent met bikinibody 2017 is het misschien handiger om te laten staan, zeker als je ook al van plan was het hele weekend Netflix aan te gooien.

 

Zo maak je het

Meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken door elkaar totdat je een glad beslag hebt.

Verwarm nu je pan op het vuur zonder boter. Laat de pan zeker 2 minuten heet worden op het vuur. Vanaf nu ben jij niet zo’n sukkel bij wie de eerste pannenkoek altijd mislukt, maar shine je vanaf exemplaar één. Als je pan heet is, heb je nooit meer een zielig eerste exemplaar!

Verder bak je de pannenkoeken gewoon zoals het hoort: boter in de pan, beslag erin, beetje met je pan draaien zodat het beslag goed verdeeld is, halverwege je pannenkoek tegen het plafond gooien tijdens het keren en stapelen maar.

Als je de pannenkoeken hebt gebakken ga je met het chocolademengsel van de pannenkoekentaart starten. Verwarm de chocolade in een pannetje ai bain marie.

Als je chocolade bijna gesmolten is gooi je er een scheutje melk bij en roer je alles door elkaar. Als je je mengsel vloeibaarder wilt hebben kun je er nog meer melk bij gooien. Als je fruit wilt gebruiken doe je dat op hetzelfde moment erbij als de melk, zodat je je fruit een beetje verwarmt.

Als het mengsel klaar is pak je pannenkoek één. Hier smeer je eventueel wat roomkaas op en daar overheen smeer je wat van het chocolademengsel met een lepel. Je legt er dan een pannenkoek op, die je ook weer van hetzelfde voorziet.

Je hebt 2 opties: hem warm opeten, wat nooit een slecht idee is, of in de koelkast zetten zodat de chocolade weer hard wordt en het echt een taart wordt.

Genieten!

 

Pannenkoekentaart met chocolade, Glutenvrije pannenkoekentaart, Lekkere kruidenmixen, Chocolade kruiden, Pannenkoeken met chocolade, Green Gypsy recepten, Beaufood recepten, Verjaardags ontbijtjes

 

Meer van Green Gypsy zien? Bekijk hier haar complete kruidenlijn en nog meer heerlijke recepten

 

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *