Dat is even jammer! Sinds mijn zwangerschap krijg ik ineens enorm last van maagzuur na het eten van mijn geliefde kom warme havermout. Iemand van jullie kwam met de tip om overnight oats te proberen en wat blijkt? Geen maagzuur. Helemaal top! Ik ben gewoon zó gek op havermout in de ochtend. Het is makkelijk, snel klaar, voedzaam en je kunt oneindig variëren met toppings als fruit, noten en zaden. Hieronder geef ik je mijn favo overnight oats recept :D
Ik gebruik plantaardige hazelnootmelk omdat ik deze melk helemaal het einde vind qua smaak, maar je kunt natuurlijk ook havermelk, amandelmelk, koeienmelk of geitenmelk gebruiken. Oh, en omdat ik helemaal in de sinterklaassferen zit voegde ik er ook een flinke snuf speculaaskruiden aan toe. Het resultaat is een super romig en voedzaam ontbijtje, waar je in de ochtend maar twee minuten aan kwijt bent!
Tips voor de perfecte overnight oats!
- de verhouding melk/havermout is cruciaal. Met tweederde melk tegenover eenderde havermout zit je altijd goed. Gebruik daarbij ook echt havermout en geen havervlokken.
- voeg de toppings als noten, kokosvlokken en granola pas op het laatste moment toe, zodat ze niet zompig worden.
- Voor de beste smaak voeg je een klein snufje zout toe.
Dit heb je nodig voor deze overnight oats met banaan en speculaaskruiden / 2 personen
- 100 gr havermout
- 300 ml (hazelnoot)melk – havermelk is ook heerlijk!
- 1 tl speculaaskruiden – kaneel kan eventueel ook
- 2 tl kokosbloesemsuiker
- 2 kleine bananen
- optioneel: stuk of 6 verkruimelde pepernoten. Gewoon, om in de sinterklaassfeer te blijven ;)
Zo maak je het
Meng in twee kommen (of afsluitbare potten of bakjes als je dit ontbijtje mee wil nemen naar werk oid) de hazelnootmelk met havermout, speculaaskruiden en kokosbloesemsuiker.
Sluit de kommen af en zet ze acht uur (een nachtje) in de koelkast. Daarna zijn ze ready to eat! Roer het geheel voordat je aanvalt nog even goed door. Om alvast een beetje in de sinterklaasstemming te komen maak je je overnight oats af met verkruimelde pepernoten ;)
0 reacties