...

Overnight oats met banaan en speculaaskruiden

Overnight oats met banaan en speculaaskruiden

door | nov 26, 2019 | Ontbijt, Recepten | 0 Reacties

Overnight oats met banaan en speculaaskruiden, Gezonde ontbijtjes, Makkelijke ontbijtjes, Ontbijten zonder brood, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Sinterklaas ontbijtjes

Dat is even jammer! Sinds mijn zwangerschap krijg ik ineens enorm last van maagzuur na het eten van mijn geliefde kom warme havermout. Iemand van jullie kwam met de tip om overnight oats te proberen en wat blijkt? Geen maagzuur. Helemaal top! Ik ben gewoon zó gek op havermout in de ochtend. Het is makkelijk, snel klaar, voedzaam en je kunt oneindig variëren met toppings als fruit, noten en zaden. Hieronder geef ik je mijn favo overnight oats recept :D

Ik gebruik plantaardige hazelnootmelk omdat ik deze melk helemaal het einde vind qua smaak, maar je kunt natuurlijk ook havermelk, amandelmelk, koeienmelk of geitenmelk gebruiken. Oh, en omdat ik helemaal in de sinterklaassferen zit voegde ik er ook een flinke snuf speculaaskruiden aan toe. Het resultaat is een super romig en voedzaam ontbijtje, waar je in de ochtend maar twee minuten aan kwijt bent!

Overnight oats met banaan en speculaaskruiden, Gezonde ontbijtjes, Makkelijke ontbijtjes, Ontbijten zonder brood, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Sinterklaas ontbijtjes

Tips voor de perfecte overnight oats!

  • de verhouding melk/havermout is cruciaal. Met tweederde melk tegenover eenderde havermout zit je altijd goed. Gebruik daarbij ook echt havermout en geen havervlokken.
  • voeg de toppings als noten, kokosvlokken en granola pas op het laatste moment toe, zodat ze niet zompig worden.
  • Voor de beste smaak voeg je een klein snufje zout toe.

Overnight oats met banaan en speculaaskruiden, Gezonde ontbijtjes, Makkelijke ontbijtjes, Ontbijten zonder brood, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Sinterklaas ontbijtjes

Dit heb je nodig voor deze overnight oats met banaan en speculaaskruiden / 2 personen

  • 100 gr havermout
  • 300 ml (hazelnoot)melk – havermelk is ook heerlijk!
  • 1 tl speculaaskruiden – kaneel kan eventueel ook 
  • 2 tl kokosbloesemsuiker
  • 2 kleine bananen
  • optioneel: stuk of 6 verkruimelde pepernoten. Gewoon, om in de sinterklaassfeer te blijven ;)

 

Overnight oats met banaan en speculaaskruiden, Gezonde ontbijtjes, Makkelijke ontbijtjes, Ontbijten zonder brood, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Sinterklaas ontbijtjes

Zo maak je het

Meng in twee kommen (of afsluitbare potten of bakjes als je dit ontbijtje mee wil nemen naar werk oid) de hazelnootmelk met havermout, speculaaskruiden en kokosbloesemsuiker.

Sluit de kommen af en zet ze acht uur (een nachtje) in de koelkast. Daarna zijn ze ready to eat! Roer het geheel voordat je aanvalt nog even goed door. Om alvast een beetje in de sinterklaasstemming te komen maak je je overnight oats af met verkruimelde pepernoten ;)

Overnight oats met banaan en speculaaskruiden, Gezonde ontbijtjes, Makkelijke ontbijtjes, Ontbijten zonder brood, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Sinterklaas ontbijtjes

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in...

Lees meer
Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *