Overheerlijke ouderwetse appeltaart

Overheelijke ouderwetste appeltaart, Appeltaart recept, verjaardagstaarten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Vandaag heb ik een overheerlijk recept voor een ouderwets lekkere appeltaart voor jullie. Met suiker. Wat, met suiker?! Yes, vandaar dat hij denk ik zo ouderwets lekker is geworden ;) Mijn paps kwam vorige week aan met een kist goudrenetten en mams kwam terug uit Oostenrijk met verse roomboter. Daar moet een appeltaart van gebakken worden dacht ik zo. Alleen.. heb ik dus nog nooit een echte appeltaart gebakken. Wel een gezonde variant van havermout (het recept voor mijn havermout appeltaart vind je hier), maar nooit een echte appeltaart met bloem en suiker. Ik kwam een recept tegen van Rutger (je weet wel: dé bak koning van Nederland) en Rutger als je dit leest, bedankt! Deze appeltaart is HEERLIJK. Ik heb het recept wel iets aangepast en wat dingen vervangen of weggelaten. Eet hem warm uit de oven of laat hem een nachtje met rust. De volgende dag is deze taart misschien wel nog lekkerder.. Oh, en als we toch bezig zijn doe er dan ook een klodder vers geklopte slagroom op.

Genieten :D

Overheelijke ouderwetste appeltaart, Appeltaart recept, verjaardagstaarten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Overheelijke ouderwetste appeltaart, Appeltaart recept, verjaardagstaarten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Overheelijke ouderwetste appeltaart, Appeltaart recept, verjaardagstaarten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Dit heb je nodig voor deze overheerlijke ouderwetse appeltaart / 8 personen

Voor de bodem

  • 350 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • rasp van een ½ citroen
  • snuf zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 140 gr witte basterd suiker
  • 1/2 ei
  • 250 gr roomboter

Voor de vulling

  • 5 a 6 goudrenetten – in partjes gesneden
  • 2 tl kaneel
  • 3 el maïzena
  • 3 el basterdsuiker
  • 40 gr rozijnen

Extra

  • 1/2 ei
  • bakvorm van 24 centimeter

 

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed er een samenhangend deeg van. Zodra je een bal van het deeg kunt vormen, is het goed. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal één uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Kneed het deeg nog even door en rol driekwart van het deeg uit. Bekleed hiermee de bodem en zijkant van de springvorm.

Doe de appelpartjes in een kom en meng de kaneel, maïzena en de basterdsuiker erdoor. Voeg als alles goed gemengd is de rozijnen toe en schep de appelvulling in de taartvorm. Druk de vulling stevig aan (!). 

Rol van het overgebleven deeg en snij daar slierten van. Leg de deegslierten in een ruitvorm over de taart. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bak de appeltaart in 65 tot 80 minuten in het midden van de oven goudbruin. Als de bovenkant van de taart te donker wordt, bedek deze dan met een stuk aluminiumfolie.

Laat de taart afkoelen (dat is moeilijk, ik weet het) voordat je de springvorm verwijdert. Serveer de appeltaart met opgeklopte slagroom.

Overheelijke ouderwetste appeltaart, Appeltaart recept, verjaardagstaarten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

2 Comments
  1. Ik heb deze taart afgelopen vrijdag gemaakt. Zelfs mijn uiterst kieskeurige dochter heeft het opgegeten. Mijn man ook! ….en dat gebeurt niet vaak. Hij eet enkel wat er “van de winkel komt”. Bedankt, ik geniet echt van jouw recepten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!