Overheerlijke ouderwetse appeltaart

Overheerlijke ouderwetse appeltaart

door | okt 14, 2018 | Desserts, Recepten, Zoetigheden | 2 reacties

Overheelijke ouderwetste appeltaart, Appeltaart recept, verjaardagstaarten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Vandaag heb ik een overheerlijk recept voor een ouderwets lekkere appeltaart voor jullie. Met suiker. Wat, met suiker?! Yes, vandaar dat hij denk ik zo ouderwets lekker is geworden ;) Mijn paps kwam vorige week aan met een kist goudrenetten en mams kwam terug uit Oostenrijk met verse roomboter. Daar moet een appeltaart van gebakken worden dacht ik zo. Alleen.. heb ik dus nog nooit een echte appeltaart gebakken. Wel een gezonde variant van havermout (het recept voor mijn havermout appeltaart vind je hier), maar nooit een echte appeltaart met bloem en suiker. Ik kwam een recept tegen van Rutger (je weet wel: dé bak koning van Nederland) en Rutger als je dit leest, bedankt! Deze appeltaart is HEERLIJK. Ik heb het recept wel iets aangepast en wat dingen vervangen of weggelaten. Eet hem warm uit de oven of laat hem een nachtje met rust. De volgende dag is deze taart misschien wel nog lekkerder.. Oh, en als we toch bezig zijn doe er dan ook een klodder vers geklopte slagroom op.

Genieten :D

Overheelijke ouderwetste appeltaart, Appeltaart recept, verjaardagstaarten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Overheelijke ouderwetste appeltaart, Appeltaart recept, verjaardagstaarten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Overheelijke ouderwetste appeltaart, Appeltaart recept, verjaardagstaarten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Dit heb je nodig voor deze overheerlijke ouderwetse appeltaart / 8 personen

Voor de bodem

  • 350 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • rasp van een ½ citroen
  • snuf zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 140 gr witte basterd suiker
  • 1/2 ei
  • 250 gr roomboter

Voor de vulling

  • 5 a 6 goudrenetten – in partjes gesneden
  • 2 tl kaneel
  • 3 el maïzena
  • 3 el basterdsuiker
  • 40 gr rozijnen

Extra

  • 1/2 ei
  • bakvorm van 24 centimeter

 

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed er een samenhangend deeg van. Zodra je een bal van het deeg kunt vormen, is het goed. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal één uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Kneed het deeg nog even door en rol driekwart van het deeg uit. Bekleed hiermee de bodem en zijkant van de springvorm.

Doe de appelpartjes in een kom en meng de kaneel, maïzena en de basterdsuiker erdoor. Voeg als alles goed gemengd is de rozijnen toe en schep de appelvulling in de taartvorm. Druk de vulling stevig aan (!). 

Rol van het overgebleven deeg en snij daar slierten van. Leg de deegslierten in een ruitvorm over de taart. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bak de appeltaart in 65 tot 80 minuten in het midden van de oven goudbruin. Als de bovenkant van de taart te donker wordt, bedek deze dan met een stuk aluminiumfolie.

Laat de taart afkoelen (dat is moeilijk, ik weet het) voordat je de springvorm verwijdert. Serveer de appeltaart met opgeklopte slagroom.

Overheelijke ouderwetste appeltaart, Appeltaart recept, verjaardagstaarten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Violetta

    Ik heb deze taart afgelopen vrijdag gemaakt. Zelfs mijn uiterst kieskeurige dochter heeft het opgegeten. Mijn man ook! ….en dat gebeurt niet vaak. Hij eet enkel wat er “van de winkel komt”. Bedankt, ik geniet echt van jouw recepten.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.