...

Ovengebakken wortelfrietjes met pesto-mayo

Ovengebakken wortelfrietjes met pesto-mayo

Ovengebakken wortel frietjes met pesto-mayo, Groentefrieten uit de oven, Zelf groente frieten maken, Gezonde frietjes oven, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, The Spiced Chickpea

Ovengebakken wortelfrietjes met pesto-mayo. Heerlijk als bijgerecht! Ik publiceer eigenlijk nooit recepten van anderen, maar toen ik deze ovengebakken frietjes van wortel met pesto-mayonaise van Nandita (van foodblog The Spiced Chickpea) voorbij zag komen MOEST en zou ik dit recept op beaufood.nl plaatsen. Deze gezonde frietjes zijn heerlijk, ze zijn kruidig en zitten óók nog eens vol vitamines. Je bakt ze in de oven dus er komt geen frituurpan aan te pas. Wat deze frieten zo lekker maakt is de combinatie van chilipeper, gerookt paprikapoeder en Parmezaanse kaas. Tip: gebruik echt gerookt paprikapoeder.. Deze smaakt intenser dan gewoon paprikapoeder en geeft de frieten een heerlijk rokerige touch. Gerookt paprikapoeder koop je gewoon in de supermarkt.

Ovengebakken wortel frietjes met pesto-mayo, Groentefrieten uit de oven, Zelf groente frieten maken, Gezonde frietjes oven, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, The Spiced Chickpea

Ovengebakken wortel frietjes met pesto-mayo, Groentefrieten uit de oven, Zelf groente frieten maken, Gezonde frietjes oven, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, The Spiced Chickpea

Wortelfrietjes 

Bij deze frietjes van wortel serveren we een lekkere dip van mayonaise en groene pesto. Ik roep het eigenlijk altijd maar zelf pesto maken is echt het állerlekkerst. En ook nog eens het meest gezond want de kant en klare groene pesto uit de supermarkt wordt gemaakt van de goedkoopste olie en bevat vaak onnodig veel zout en suiker. Daarbij is zelf pesto maken ook nog eens heel makkelijk. In het ingrediëntenlijstje hieronder vind je mijn favoriete groene pesto recept (zonder pijnboompitten)! Samen met mayonaise is dit de perfecte dip voor bij deze wortelfrietjes uit de oven. 

Geniet ervan!

Heb je deze recepten met wortel ook al gezien?

Ovengebakken wortel frietjes met pesto-mayo, Groentefrieten uit de oven, Zelf groente frieten maken, Gezonde frietjes oven, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, The Spiced Chickpea

Ovengebakken wortelfrietjes met pesto-mayo

Ovengebakken wortelfrietjes met pesto-mayo. Gezonde frietjes van wortel! Heerlijk als gezond bijgerecht of als snack.
3.67 van 3 stemmen
Bereidingstijd 5 minuten
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 grote wortels
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/4 tl chilipeper
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas

Voor de pesto-mayo

  • 3 el mayonaise
  • 1 el groene pesto - zelf groene pesto maken? Klik hier voor een lekker recept!

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Was de wortelen en snijd ze in dunne frieten. Mix in een grote kom de olijfolie samen met de knoflookpoeder, gerookt paprikapoeder, chilipeper en een snuf zout. Meng goed door elkaar zodat alle frieten bedekt zijn met kruiden.
  • Verspreid de wortel frieten over de bakplaat en bak ze 30 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de pesto-mayo door de pesto door de mayonaise te mengen. Ik maak mijn pesto negen van de tien keer zelf, dat vind ik namelijk echt het allerlekkerst. Je kunt de pesto de volgende dag ook gebruiken voor door een lekkere pasta of als lunch op een cracker met een plak kaas!
  • Haal de frieten uit de oven, bestrooi ze met geraspte parmezaanse kaas en serveer ze direct.
  • Eet smakelijk!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Ovengebakken wortel frietjes met pesto-mayo, Groentefrieten uit de oven, Zelf groente frieten maken, Gezonde frietjes oven, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, The Spiced Chickpea

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

17 Comments

17 Reacties

  1. Gideon de Haan

    2 sterren
    Wortelfrietjes komen zacht/slap uit de oven. Zien er dan niet smakelijk uit. Hoort dat zo?

    Antwoord
    • Bo

      Misschien de wortelfrietjes wat dunner snijden de volgende keer zodat ze wat knapperiger bakken?

      Antwoord
  2. Meertje

    Dit ga ik zeker zondag maken voor familie en laat het jullie weten!! Ziet er goed uit😋😋

    Antwoord
  3. Hanny

    Ik vind dit de allerlekkerste frietjes! Ze zijn ook zo klaar. Dank voor je recept.

    Antwoord
    • Bo

      Heel graag gedaan!

      Antwoord
      • lucinda

        Op welke lage van de oven? Ik heb 4 lagen

        Antwoord
        • Bo

          In het midden van de oven.

    • Patricia

      Vanaaf deze wortelfrietjes gemaakt en ze waren heerlijk. Heb zelf nog verse rozemarijn door de olijfolie kruiden gemengd. En zeker voor herhaling vatbaar. 😁

      Antwoord
  4. Lucie van zanten

    Ziet er lekker uit, maar wat moet de oventemperatuur zijn?

    Antwoord
    • Bo

      190 graden! (zie het recept)

      Antwoord
  5. Evy

    Hoi, hoe krijg je zo’n krokant randje eromheen? En moet je schil van de wortel eraf halen?

    Antwoord
  6. Sylvie

    Ja prima gerecht

    Antwoord
  7. Suzanne

    Hi! Klopt het dat ze niet echt knapperig worden maar beetje zacht blijven? Of had ik ze dan toch langer dan de 20 min in de oven moeten doen?

    Antwoord
  8. Jan

    Dag Bo, je kunt beter een andere foto plaatsen dan deze frietjes met die zwart verbrande randen. Voedsel dat zwart aangebrand is is erg ongezond, daar zitten kankerverwekkende stoffen in.

    Antwoord
    • Jan is een hater

      Jan is duidelijk een hater! Heerlijk recept Bo!

      Antwoord
  9. Ruud

    Voor hoeveel personen is dit recept en wat voor soort wortelen gebruik je hiervoor, gewone of winterwortelen?

    Antwoord
    • Bo

      Hooi Ruud, je kunt gewone of winterwortelen gebruiken (ik zou indien je winterwortelen gebruikt, wel eerst even een dunschiller over de wortels halen) en het recept is voor twee personen als bijgerecht.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept