Ik publiceer eigenlijk nooit recepten van anderen, maar toen ik deze ovengebakken wortel frietjes met pesto mayonaise van Nandita zag (van foodblog The Spiced Chickpea) MOEST en zou ik dit recept op mijn blog hebben. Ze zijn heerlijk, ze zijn kruidig en ze zitten ook nog eens vol vitamines. Je bakt ze in de oven dus er komt geen frituurpan aan te pas. Wat deze frieten zo lekker maakt is de combinatie van chilipeper, gerookt paprikapoeder en Parmezaanse kaas. Tip: gebruik echt gerookt paprikapoeder.. Deze smaakt tien keer intenser dan gewoon paprikapoeder en je koopt het gewoon in de supermarkt :D
Dit heb je nodig voor deze ovengebakken wortel frietjes met pesto-mayo / 2 personen als bijgerecht
- 4 grote wortels
- 2 el olijfolie
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- 1/4 tl chilipeper
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
Voor de pesto-mayo
- 3 el mayo
- 1 el groene pesto – Pesto zelf maken? Klik hier voor een lekker recept!
Zo maak je ze
Verwarm je oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was de wortelen en snijd ze in dunne frieten. Mix in een grote kom de olijfolie samen met de knoflookpoeder, gerookt paprikapoeder, chilipeper en een snuf zout. Meng goed door elkaar zodat alle frieten bedekt zijn met kruiden.
Verspreid de wortel frieten over de bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven.
Maak ondertussen de pesto-mayo door de pesto door de mayonaise te mengen. Ik maak mijn pesto negen van de tien keer zelf, dat vind ik namelijk echt het allerlekkerst. Je kunt de pesto de volgende dag ook gebruiken voor door een lekkere pasta of als lunch op een cracker met een plak kaas.
Haal de frieten uit de oven, bestrooi ze met geraspte parmezaanse kaas en serveer ze direct.
Eet smakelijk!
Ziet er lekker uit, maar wat moet de oventemperatuur zijn?
190 graden! (zie het recept)
Dag Bo, je kunt beter een andere foto plaatsen dan deze frietjes met die zwart verbrande randen. Voedsel dat zwart aangebrand is is erg ongezond, daar zitten kankerverwekkende stoffen in.
Voor hoeveel personen is dit recept en wat voor soort wortelen gebruik je hiervoor, gewone of winterwortelen?
Hooi Ruud, je kunt gewone of winterwortelen gebruiken (ik zou indien je winterwortelen gebruikt, wel eerst even een dunschiller over de wortels halen) en het recept is voor twee personen als bijgerecht.