...

Orzo risotto met groene doperwten pesto

Orzo risotto met groene doperwten pesto

door | jan 21, 2019 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 1 reactie

Orzo risotto met groene doperwten pesto, Gezonde avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Orzo recepten, Gezonde pesto recepten, Makkelijk en gezond avondeten, Vegetarische avondmaaltijden

Ik zag laatst een pak orzo in de winkel staan. Ondanks dat Orzo niet glutenvrij is wilde ik het wel graag een keer proberen. Orzo is Italiaans voor gerst en deze gedroogde pastasoort heeft de vorm van grote rijstkorrels. Perfect om een heerlijke risotto te maken van te maken dacht ik zo! Met pasta in plaats van rijst dus. Maak daar een pesto van doperwten en parmezaanse kaas bij, gebakken shiitakes, geroosterde pijnboompitten.. Hallo gezonde en heerlijke avondmaaltijd :D

Orzo risotto met groene doperwten pesto, Gezonde avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Orzo recepten, Gezonde pesto recepten, Makkelijk en gezond avondeten, Vegetarische avondmaaltijden

Orzo risotto met groene doperwten pesto, Gezonde avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Orzo recepten, Gezonde pesto recepten, Makkelijk en gezond avondeten, Vegetarische avondmaaltijden

Dit heb je nodig voor deze orzo risotto met groene doperwten pesto / 2 personen

  • 180 gr orzo
  • 400 ml groenten bouillon
  • 100 gr shiitakes
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 85 gr rucola
  • 2 el pijnboompitten – geroosterd 

Voor de groene doperwten pesto

  • 1 plantje basilicum – of twee bakjes verse basilicum, zo’n 30 gr.
  • 200 gr doperwten
  • 30 gr cashewnoten
  • sap van 1/2 citroen
  • 40 gr parmezaanse kaas
  • flinke scheut extra vierge olijfolie

 

Orzo risotto met groene doperwten pesto, Gezonde avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Orzo recepten, Gezonde pesto recepten, Makkelijk en gezond avondeten, Vegetarische avondmaaltijden

Zo maak je het

Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit alles kort aan. Voeg de orzo toe en bak twee minuutjes mee. Schenk er 200 ml groenten bouillon bij en voeg pas weer een scheut toe als de rest van de bouillon is opgenomen. Kook de orzo zo’n 10 tot 15 minuten op laag/medium vuur tot de korrels gaar en smeuïg zijn. Is je bouillon op maar je orzo nog te droog? Voeg dan gewoon een scheutje water toe.

Maak ondertussen de doperwten pesto. Hak de basilicum grof (ook de steeltjes) en verzamel de ingrediënten in je keukenmachine samen met 50 ml water. Of gebruik een staafmixer. Pureer het geheel tot een romige pesto en breng op smaak met peper en zout.

Verhit in een andere pan nog een scheutje olie. Snijd de shiitakes klein en bak ze maximaal vijf minuten samen met balsamico azijn.

Is de orzo klaar? Schep dan ongeveer de helft doperwten pesto erdoor. Je zult wat pesto overhouden, maar die kun je morgen lekker bij de lunch eten op een cracker met geitenkaas óf je eet morgenavond deze heerlijke pesto courgetti met gebakken zalm..

Verdeel de orzo risotto over twee borden en sluit af met verse rucola, shiitakes en geroosterde pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Orzo risotto met groene doperwten pesto, Gezonde avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Orzo recepten, Gezonde pesto recepten, Makkelijk en gezond avondeten, Vegetarische avondmaaltijden

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Celesta

    Hi! Ik wil deze vrijdag gaan maken maar ik vraag me eigenlijk af of het doperwten uit de vriezer zijn? Hoor graag van je.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *