...

Orzo risotto met groene doperwten pesto

Orzo risotto met groene doperwten pesto

door | jan 21, 2019 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 1 reactie

Orzo risotto met groene doperwten pesto, Gezonde avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Orzo recepten, Gezonde pesto recepten, Makkelijk en gezond avondeten, Vegetarische avondmaaltijden

Ik zag laatst een pak orzo in de winkel staan. Ondanks dat Orzo niet glutenvrij is wilde ik het wel graag een keer proberen. Orzo is Italiaans voor gerst en deze gedroogde pastasoort heeft de vorm van grote rijstkorrels. Perfect om een heerlijke risotto te maken van te maken dacht ik zo! Met pasta in plaats van rijst dus. Maak daar een pesto van doperwten en parmezaanse kaas bij, gebakken shiitakes, geroosterde pijnboompitten.. Hallo gezonde en heerlijke avondmaaltijd :D

Orzo risotto met groene doperwten pesto, Gezonde avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Orzo recepten, Gezonde pesto recepten, Makkelijk en gezond avondeten, Vegetarische avondmaaltijden

Orzo risotto met groene doperwten pesto, Gezonde avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Orzo recepten, Gezonde pesto recepten, Makkelijk en gezond avondeten, Vegetarische avondmaaltijden

Dit heb je nodig voor deze orzo risotto met groene doperwten pesto / 2 personen

  • 180 gr orzo
  • 400 ml groenten bouillon
  • 100 gr shiitakes
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 85 gr rucola
  • 2 el pijnboompitten – geroosterd 

Voor de groene doperwten pesto

  • 1 plantje basilicum – of twee bakjes verse basilicum, zo’n 30 gr.
  • 200 gr doperwten
  • 30 gr cashewnoten
  • sap van 1/2 citroen
  • 40 gr parmezaanse kaas
  • flinke scheut extra vierge olijfolie

 

Orzo risotto met groene doperwten pesto, Gezonde avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Orzo recepten, Gezonde pesto recepten, Makkelijk en gezond avondeten, Vegetarische avondmaaltijden

Zo maak je het

Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit alles kort aan. Voeg de orzo toe en bak twee minuutjes mee. Schenk er 200 ml groenten bouillon bij en voeg pas weer een scheut toe als de rest van de bouillon is opgenomen. Kook de orzo zo’n 10 tot 15 minuten op laag/medium vuur tot de korrels gaar en smeuïg zijn. Is je bouillon op maar je orzo nog te droog? Voeg dan gewoon een scheutje water toe.

Maak ondertussen de doperwten pesto. Hak de basilicum grof (ook de steeltjes) en verzamel de ingrediënten in je keukenmachine samen met 50 ml water. Of gebruik een staafmixer. Pureer het geheel tot een romige pesto en breng op smaak met peper en zout.

Verhit in een andere pan nog een scheutje olie. Snijd de shiitakes klein en bak ze maximaal vijf minuten samen met balsamico azijn.

Is de orzo klaar? Schep dan ongeveer de helft doperwten pesto erdoor. Je zult wat pesto overhouden, maar die kun je morgen lekker bij de lunch eten op een cracker met geitenkaas óf je eet morgenavond deze heerlijke pesto courgetti met gebakken zalm..

Verdeel de orzo risotto over twee borden en sluit af met verse rucola, shiitakes en geroosterde pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Orzo risotto met groene doperwten pesto, Gezonde avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Orzo recepten, Gezonde pesto recepten, Makkelijk en gezond avondeten, Vegetarische avondmaaltijden

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Celesta

    Hi! Ik wil deze vrijdag gaan maken maar ik vraag me eigenlijk af of het doperwten uit de vriezer zijn? Hoor graag van je.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *