Oosterse wontons met een sesam-soja dip

Oosterse wontons met een sesam-soja dip

door | nov 10, 2014 | Recepten, Voorafjes | 3 reacties

Oosterse wontons met een sesam-soja dip, Gezonde foodgerechtjes, Oosterse voorgerechtjes, Wontons met gehakt en garnaal, Zo maak je wontons, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Oosterse hapjes maken

Wontons zijn gezonde en veelzijdige oosterse hapjes. Ze zijn heerlijk als voorgerecht, door de soep of door een noedelsalade. Je kunt ze vooraf bereiden en eventueel een gedeelte invriezen om later te gebruiken. Ik heb ooit eens een hele berg gemaakt en ingevroren, zodat ik steeds kleine porties kon pakken voor door de soep of als hapje. Handig! Ik ken eigenlijk niemand die niet enthousiast wordt van deze smaakvolle deeghapjes. Je kunt zelf een beetje spelen met de vulling maar ik vind ze altijd het lekkerst met een vulling van garnalen en gehakt en een dip van sesam en soja.

 

Dit heb je nodig voor 12 oosterse wontons

  • 12 wonton vellen (verkrijgbaar bij de toko)
  • 1 lente ui, gesnipperd
  • 125 gram garnalen (ik gebruikte jumbo garnalen van de Albert Heijn)
  • 60 gram gehakt
  • 5 cm verse gember, geschild en in kleine stukjes geraspt of gesneden
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 tl sesam olie
  • 2 el soja saus
  • Snuf chili peper

Voor de sesam-soja dip

  • Dip: soja saus en sesamzaad

 

Zo maak je het

Laat het pakje wonton vellen ontdooien. Dit duurt ongeveer een uurtje en de overige vellen die je niet gebruikt kun je gewoon weer invriezen.

De vulling maak je door alle overige ingrediënten met elkaar te mengen. Het beste is om alles even kort te pureren met een staafmixer.

Leg de wonton vellen op een blad en leg in het midden van elk vel een bolletje van de vulling. Maak de zijkanten van de vellen vochtig met een beetje water en vouw dicht in een driehoek vorm. De onderste twee punten kun je daarna met elkaar verbinden zodat je een pakketje krijgt (zie foto).

 

wontons1

 

Breng een grote pan met ruim water aan de kook en kook de wontons in setjes van 6. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven en dit duurt ongeveer 4 minuten.

Leg ze naast elkaar op een bord en serveer met een dip van soja saus en sesamzaad. Voilà! Een heerlijk oosters hapje.

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf mosterdkaviaar maken

Zelf mosterdkaviaar maken

Mosterdkaviaar. Oftewel, ingelegde mosterdzaadjes! Een waanzinnig (en héél eenvoudig) recept wat je echt een keer geprobeerd moet hebben. De zoet zure goudgele balletjes knappen heerlijk open in de mond en ze geven een gerecht net even die finishing touch....

Lees meer
Gezonde koffie banaan muffins

Gezonde koffie banaan muffins

Gezonde muffins met een lekkere espresso kick. Heerlijk als tussendoortje of (zoals wij vanmorgen) als snel ontbijt. Het beslag van deze voedzame muffins maak je eenvoudigweg in één bowl en binnen een half uurtje is je keuken voorzien van de geur van versgebakken...

Lees meer
Gnocchi ovenschotel met spinazie en citroenroomsaus

Gnocchi ovenschotel met spinazie en citroenroomsaus

Gnocchi ovenschotel. Eenvoudig te maken en met maar een handje vol ingrediënten zet je deze heerlijke ovenschotel op tafel! Ik houd van uitgebreid kokkerellen, maar soms.. heb je na een lange dag gewoon honger, weinig tijd en wil je gewoon zo snel mogelijk aan tafel....

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Danielle

    Oke dank je! dan heb ik het juiste gekocht ;)
    het wordt het voorgerecht voor de kerst dus ben heel benieuwd :)

    Antwoord
  2. Danielle

    Hi Beau,

    Welk gehakt heb je gebruikt?

    gr

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Danielle, ik gebruik altijd rundergehakt. Maar half om half kan natuurlijk ook.

      Groetjes

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *