...

Oosterse wok noodles van zoete aardappel 

Oosterse wok noodles van zoete aardappel 

door | feb 28, 2018 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 2 reacties

Oosterse wok noodles van zoete aardappel, Gezonde maaltijden, Slanke maaltijden, Vegetarische noodels, Beaufood recepten, Glutenvrije noodles, Koolhydraatarme noedels, Gezonde recepten

Vaste lezers onder jullie weten dat ik gek ben op een goed stukje vlees of vis, maar dat ik 80% van de tijd vegetarisch eet. I love veggies! (ik voel mezelf oprecht tien keer beter als ik minimaal 300 gram groenten per dag eet, om nog maar niet te spreken van mijn verbeterde huid) en ook omdat het simpelweg beter is voor het milieu om je vleesconsumptie te verminderen. Echter zul je mij nooit een portie saai gekookte groenten op tafel zien zetten. Vegetarisch koken kan ontzettend lekker zijn zolang je maar een beetje creatief denkt (dat doe ik in dit geval graag voor je!) en varieert met verschillende ingrediënten.

Een week zonder vlees?

Om vegetarisch eten te promoten vindt 5 t/m 11 maart voor het eerst de Nationale Week Zonder Vlees plaats in Nederland. Het doel van deze campagne is om de positieve impact te laten zien van het eten van minder vlees en om je te inspireren hoe lekker en gemakkelijk het is om een vegetarische maaltijd op tafel te zetten. Een van de partners die deze campagne ondersteund is Garden Gourmet. Garden Gourmet vond dat het tijd was voor meer plantaardig eten en ontwikkelde een lijn met meer dan dertig varianten vleesvervangers. Zij vroegen mij aan de slag te gaan met één van hun producten en speciaal voor de Nationale Week Zonder Vlees bedacht ik deze heerlijke (al zeg ik het zelf)  Oosterse wok noodles van zoete aardappel met een heerlijke homemade woksaus. Dit gerecht bevat minimaal 300 gram groenten, smaakvolle vegetarische wokblokjes en je zet het binnen vijftien minuten op tafel. WINNER.

Eet smakelijk, ik ben benieuwd wat je ervan vindt! En mocht je op zoek zijn naar meer vegetarische inspiratie voor tijdens de Nationale Week Zonder Vlees: zes collega-bloggers ontwikkelden ook een lekker gerecht. Onderaan de blog lees je wat er zoal op het menu staat. Oh, en je vindt er ook een handige how to video!

 

Oosterse wok noodles van zoete aardappel, Gezonde maaltijden, Slanke maaltijden, Vegetarische noodels, Beaufood recepten, Glutenvrije noodles, Koolhydraatarme noedels, Gezonde recepten

Oosterse wok noodles van zoete aardappel, Gezonde maaltijden, Slanke maaltijden, Vegetarische noodels, Beaufood recepten, Glutenvrije noodles, Koolhydraatarme noedels, Gezonde recepten

Dit heb je nodig voor deze Oosterse wok noodles van zoete aardappel  / twee personen

  • 2 langwerpige zoete aardappels – zo’n 450 gr en ze moeten in je spirelli passen
  • 300 gr sperziebonen
  • 1 pakje Oosterse wokblokjes – Garden Gourmet (tijdens de Week Zonder Vlees in de bonus bij AH)
  • Bosje verse peterselie
  • Klein handje walnoten – gehakt 

Voor de woksaus

  • 1 teentje knoflook – geperst 
  • 3 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 limoen

Extra: een spirelli om noodles van de zoete aardappels te maken.

 

Oosterse wok noodles van zoete aardappel, Gezonde maaltijden, Slanke maaltijden, Vegetarische noodels, Beaufood recepten, Glutenvrije noodles, Koolhydraatarme noedels, Gezonde recepten

Oosterse wok noodles van zoete aardappel, Gezonde maaltijden, Slanke maaltijden, Vegetarische noodels, Beaufood recepten, Glutenvrije noodles, Koolhydraatarme noedels, Gezonde recepten

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden.

Begin met de zoete aardappel noodles. Je hoeft ze niet te schillen maar borstel ze wel even schoon onder de kraan. Maak er met behulp van de spirelli noodles van en zet even aan de kant.

Leg de wokblokjes op een ovenplaat en rooster in het midden van de oven in vijf minuten gaar.

Dop de boontjes en snijd ze klein. Verhit één el sesamolie in een wok of koekenpan en wok hierin de boontjes een paar minuten.

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Maak de woksaus door de knoflook, sesamolie, sojasaus en het sap van een halve limoen door elkaar te kloppen.

Schenk de woksaus in de pan en schep de zoete aardappel noodles erbij. Bak een paar minuten mee. Hussel alles goed om en voeg als laatst de peterselie toe. Voeg de wokblokjes toe, verdeel alles over twee borden en strooi de gehakte walnoten erover. Snijd de overgebleven helft van de limoen in partjes en serveer deze erbij.

Eetstokjes erbij en klaar is kees!

 

Ons volledige vegetarisch weekmenu

gevulde zoete aardappel met filetstukjes (De Hippe Vegetariër)
couscoussalade met spinazie-falafel (Feel Good by Food)
Oosterse noedels van zoete aardappel met wokblokjes (Beaufood)
vegetarische burrito’s met kruidige fijngehakt (Culinessa)
pizza met pompoenbodem en groenteballetjes (Anne Travel Foodie)
falafel saladebowl met pikante hummus (Eat Pure Love)
vega burger met wortelspread en mango (Emiels Kitchen)

 

 

Doe jij mee aan de Nationale Week Zonder Vlees? Heb jij een recept van ons dagmenu gemaakt? Laat het dan weten op social media met #weekzondervlees en #gardengourmet . Vinden we leuk!

 

 

Psst.. Dit recept heb ik ontwikkeld in samenwerking met Garden Gourmet. 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Elise

    Moet je de zoete aardappel niet vooraf wokken? Rauw eten lijkt me niet zo lekker….

    Antwoord
    • Bo

      Je wokt de zoete aardappelnoedels mee in de pan Elise, dus je eet ze niet rauw :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *