...

Oosterse vega wokschotel

Oosterse vega wokschotel

door | jan 15, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Grappig. Zelf ben ik een echte vleeseter, maar toch post ik vrij veel vegetarische gerechten of gerechten met vis op Beaufood. Nog eentje dan : ) Want deze wokschotel is super smaakvol en door de kastanje champignons zul je dat stukje vlees niet eens missen. Maar als je dan toch perse zin hebt in vlees kun je er natuurlijk gewoon gebakken kip doorheen doen of biefstukpuntjes. Een witvisje past er trouwens ook prima bij!

Een tip voor diegene die net als ik gek zijn op schaaltjes en borden, bij de grotere toko’s kun je deze schattige schalen kopen voor twee euro en een glimlach (zie onderstaande foto). Ze zijn echt perfect voor wokgerechten, soepen of voor dishes on the side.

 

1

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 250 gram kastanje champignons, gehalveerd
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 200 gram boontjes, in kleine stukjes (diepvries)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • een flinke scheut ketjap manis
  • 1 tl sambal manis (of 2 als je hem wat pittiger wilt)
  • scheutje sojasaus
  • 1 el honing
  • rijst voor 2 personen (ongeveer 200/250 gram)
  • olie om in te bakken
  • Optioneel: een handje noten en een hand rozijnen voor door de rijst

 

Zo maak je het

Zet een pan met water op en kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze.

Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin de ui even aan. Voeg na een minuut de champignons toe en bak nog drie minuten mee.

Voeg de ketjap, sambal, sojasaus en honing toe samen met de knoflook, boontjes en doperwten. Schep alles goed door elkaar en laat op een laag vuur een paar minuutjes pruttelen. Je kunt tussendoor even proeven en naar smaak nog wat soja, sambal of honing toevoegen.

Als de rijst klaar is kun je er een handje nootjes en rozijnen doorheen scheppen.

Schep de rijst in de schotels, de wok ernaast, misschien een blaadje groen erop voor de sfeer en eet smakelijk!

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *