Oosterse gehaktbal met veggies

Oosterse gehaktbal met veggies / De Gouden Gehaktbal verkiezing

Ik kan af en toe echt genieten van een lekkere bal gehakt. En dan niet met gekookte aardappels en slappe groenten, maar met gebakken pompoenfriet en knapperige broccoli. Eigenlijk geniet ik alleen van de gehaktballen die mijn moeder maakt, met goed rundergehakt, een eitje, verse kruiden en een scheutje ketjap. Super lekker! Die ketjap doet het hem denk ik..

Heb jij zelf ook zo’n lekker gehaktbal recept? Gebruik je aparte ingrediënten of bereid jij ze misschien wel in de oven? Of ken jij iemand anders die gruwelijk lekkere gehaktballen maakt? Tell me! Of eigenlijk, tell the jury..

Want culinair journalist Felix Wilbrink gaat ook dit jaar weer op zoek naar de lekkerste gehaktbal van Nederland. En jij kunt hieraan mee doen! Laat je creativiteit de vrije loop en laat de jury een gehaktbal proeven die je hebt gemaakt van rundergehakt, kipgehakt, kalfsgehakt of maak bijvoorbeeld een vegetarische versie. Je hoeft geen kok te zijn, het gaat echt om een lekkere en originele bal die jij zelf hebt bedacht. Of ken jij iemand anders die zijn of haar gehaktbal wel op een heel speciale manier maakt? Kom op zaterdag 19 september naar de voorrondes in jouw regio en laat jouw (of jullie) unieke gehaktbal aan de jury proeven. Er zijn ontzettend veel leuke culinaire prijzen te winnen en de finalisten strijden op 27 september tegen elkaar tijdens een uniek food event, De Markt van 1001 smaken in het Food Center van Amsterdam, waar je van alles kunt proeven bij een diversiteit aan kraampjes, proeverijen en workshops.

Doe jij ook mee? Ik geef je alvast een voorproefje van mijn gehaktbal..
Oosterse gehaktbal met veggies / De Gouden Gehaktbal verkiezing

 

Oosterse gehaktbal met veggies

Nodig voor vier ballen

  • 300 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 kleine rode ui
  • 75 gr wortel – julienne gesneden
  • ½ courgette –  of een kwart als je een grote courgette hebt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel sereh – ook wel bekend als citroengras
  • 3 el ketjap manis
  • snuf peper en zout
  • 1 el kokosvet om in te bakken

 

Zo maak je ze

Snij de onderkant van de sereh en haal het buitenste blad eraf. Snij de sereh zeer fijn en pers de knoflook uit. Snij ook de courgette in hele kleine stukjes.
Doe alle ingredienten in een grote kom en kneed alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Draai er vervolgens vier mooie stevige ballen van.

Verhit wat kokosvet in een koekenpan. Rundergehakt is van zichzelf al vrij vet dus een beetje kokosvet is voldoende om in te bakken. Bak de ballen gaar en draai ze af en toe om.

 

 

 

Serveer de gehaktballen met knapperige broccoli of sugarsnaps

 

 

Benieuwd naar de wedstijd? Vanaf 22 augustus lees je er alles over in De Telegraaf. 

1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!