...

Oosterse gehaktbal met veggies

Oosterse gehaktbal met veggies

door | aug 26, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 1 reactie

Oosterse gehaktbal met veggies / De Gouden Gehaktbal verkiezing

Ik kan af en toe echt genieten van een lekkere bal gehakt. En dan niet met gekookte aardappels en slappe groenten, maar met gebakken pompoenfriet en knapperige broccoli. Eigenlijk geniet ik alleen van de gehaktballen die mijn moeder maakt, met goed rundergehakt, een eitje, verse kruiden en een scheutje ketjap. Super lekker! Die ketjap doet het hem denk ik..

Heb jij zelf ook zo’n lekker gehaktbal recept? Gebruik je aparte ingrediënten of bereid jij ze misschien wel in de oven? Of ken jij iemand anders die gruwelijk lekkere gehaktballen maakt? Tell me! Of eigenlijk, tell the jury..

Want culinair journalist Felix Wilbrink gaat ook dit jaar weer op zoek naar de lekkerste gehaktbal van Nederland. En jij kunt hieraan mee doen! Laat je creativiteit de vrije loop en laat de jury een gehaktbal proeven die je hebt gemaakt van rundergehakt, kipgehakt, kalfsgehakt of maak bijvoorbeeld een vegetarische versie. Je hoeft geen kok te zijn, het gaat echt om een lekkere en originele bal die jij zelf hebt bedacht. Of ken jij iemand anders die zijn of haar gehaktbal wel op een heel speciale manier maakt? Kom op zaterdag 19 september naar de voorrondes in jouw regio en laat jouw (of jullie) unieke gehaktbal aan de jury proeven. Er zijn ontzettend veel leuke culinaire prijzen te winnen en de finalisten strijden op 27 september tegen elkaar tijdens een uniek food event, De Markt van 1001 smaken in het Food Center van Amsterdam, waar je van alles kunt proeven bij een diversiteit aan kraampjes, proeverijen en workshops.

Doe jij ook mee? Ik geef je alvast een voorproefje van mijn gehaktbal..
Oosterse gehaktbal met veggies / De Gouden Gehaktbal verkiezing

 

Oosterse gehaktbal met veggies

Nodig voor vier ballen

  • 300 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 kleine rode ui
  • 75 gr wortel – julienne gesneden
  • ½ courgette –  of een kwart als je een grote courgette hebt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel sereh – ook wel bekend als citroengras
  • 3 el ketjap manis
  • snuf peper en zout
  • 1 el kokosvet om in te bakken

 

Zo maak je ze

Snij de onderkant van de sereh en haal het buitenste blad eraf. Snij de sereh zeer fijn en pers de knoflook uit. Snij ook de courgette in hele kleine stukjes.
Doe alle ingredienten in een grote kom en kneed alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Draai er vervolgens vier mooie stevige ballen van.

Verhit wat kokosvet in een koekenpan. Rundergehakt is van zichzelf al vrij vet dus een beetje kokosvet is voldoende om in te bakken. Bak de ballen gaar en draai ze af en toe om.

 

 

 

Serveer de gehaktballen met knapperige broccoli of sugarsnaps

 

 

Benieuwd naar de wedstijd? Vanaf 22 augustus lees je er alles over in De Telegraaf. 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Vetexbart

    Dat ziet er echt wel heel lekker uit! Met een broccoli als sidedish ga ik het zeker eens uitproberen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *