Ontbijttaart van havermout, mango en dadelstroop

Dit is toch fantastisch? Een minitaartje van havermout met mango en dadelstroop als ontbijt. Eentje die lekker, voedzaam en gezond is. Je kunt eindeloos variëren met verschillende fruitsoorten. Neem bijvoorbeeld ook eens perzik, bosbessen, aardbeien, frambozen of kersen als vulling.

 

 

 

Nodig voor twee personen

  • 100 gr havermout
  • 2 eieren
  • 80 gr yoghurt
  • 200 gr mango (ik gebruikte mangoblokjes uit de diepvries)
  • 1 el kaneel
  • 2 el dadelstroop (of honing als je dit niet in huis hebt)
  • 2 ovenbestendige schaaltjes
  • Optioneel: 1 tl bakpoeder voor extra fluffy taartjes

 

 

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Blend de havermout, eieren, yoghurt en kaneel tot een beslag.

Verdeel de mango over twee schaaltjes en schenk het beslag erover. Bestrooi met nog wat kaneel en zet in de oven voor 30 a 40 minuutjes.

Lepel er wat dadelstroop overheen als ze uit oven komen er serveer direct.

 

 

 

Ook lekker voor erover.. Chocoladesaus! Smelt hiervoor 50 gram pure chocolade au bain marie en verdeel dit over de de taartjes

Print Friendly, PDF & Email
4 Comments
  1. Ik heb het net gemaakt met abrikozen en heb er wel een beetje stevia aan toegevoegd …….. mmmmmm lekker.
    Zou het ook werken in de micrgolf? Als een soort van mugcake?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.