...

Ontbijttaart van havermout, mango en dadelstroop

Ontbijttaart van havermout, mango en dadelstroop

door | apr 4, 2015 | Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 4 reacties

Dit is toch fantastisch? Een minitaartje van havermout met mango en dadelstroop als ontbijt. Eentje die lekker, voedzaam en gezond is. Je kunt eindeloos variëren met verschillende fruitsoorten. Neem bijvoorbeeld ook eens perzik, bosbessen, aardbeien, frambozen of kersen als vulling.

 

 

 

Nodig voor twee personen

  • 100 gr havermout
  • 2 eieren
  • 80 gr yoghurt
  • 200 gr mango (ik gebruikte mangoblokjes uit de diepvries)
  • 1 el kaneel
  • 2 el dadelstroop (of honing als je dit niet in huis hebt)
  • 2 ovenbestendige schaaltjes
  • Optioneel: 1 tl bakpoeder voor extra fluffy taartjes

 

 

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Blend de havermout, eieren, yoghurt en kaneel tot een beslag.

Verdeel de mango over twee schaaltjes en schenk het beslag erover. Bestrooi met nog wat kaneel en zet in de oven voor 30 a 40 minuutjes.

Lepel er wat dadelstroop overheen als ze uit oven komen er serveer direct.

 

 

 

Ook lekker voor erover.. Chocoladesaus! Smelt hiervoor 50 gram pure chocolade au bain marie en verdeel dit over de de taartjes

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Melina

    Ik heb het net gemaakt met abrikozen en heb er wel een beetje stevia aan toegevoegd …….. mmmmmm lekker.
    Zou het ook werken in de micrgolf? Als een soort van mugcake?

    Antwoord
    • Bo

      Klinkt goed! En dat weet ik eigenlijk niet.. Als je het hebt geprobeerd, let us know :D

      Antwoord
  2. Manouk

    Ahhh ik ga dit sowieso een keer maken! Kan ik het ook in muffin vormpjes gieten? Jawel toch?

    Antwoord
    • Bo

      Ik heb het niet geprobeerd maar hoogstwaarschijnlijk wel!:)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *