Ontbijtsushi met banaan en chocolade

Zoals ik op social media al schreef: Drie woorden.. Perfect, gelukzalig en chocoladeontbijtsushi! De foto van dit recept viel direct enorm in de smaak en niet voor niets. Het smaakt namelijk nog beter dan dat het eruit ziet. True story! Ik kan hier lang of kort over praten maar dit recept is fan-tas-tisch al zeg ik het zelf. Gezond, snel klaar en vooral ontzettend lekker.

Dit recept is trouwens niet perse voor het ontbijt bedoeld. Je kunt het ook maken als nagerecht en serveren met een bolletje ijs. Of snacken als tussendoortje!

Nodig voor twee personen

  • 2 havermout pannenkoeken (het recept daarvan vind je hier)
  • 2 bananen, liefst een beetje recht
  • 2 tl honing
  • Voor de chocoladesaus: 2 el kokosvet, 3 el cacao en 1 el honing

 

 

Zo maak je ze

Bak de pannenkoeken volgens het recept.

Leg een banaan aan het einde van de pannenkoek en bestrijk het andere uiterste met een theelepel honing, zodat hij straks goed blijft plakken als je hem dicht rolt. Rol de pannenkoek zo strak mogelijk op en snijd hem met een scherp mes in stukjes.

Maak de chocoladesaus door het kokosvet te smelten en er vervolgens de overige ingrediënten aan toe te voegen.

Laat de chocoladesaus iets afkoelen (zodat hij iets dikker wordt) en verdeel het daarna over de ‘sushi’ .

 

Geniet ervan!

 

 

Dit recept is ook lekker zonder chocoladesaus. Lepel er bijvoorbeeld wat honing overheen of aardbeienjam. Of.. Pindakaas!

Print Friendly, PDF & Email
8 Comments
  1. ‘Oke waaaaaat’, dacht ik, terwijl mijn ogen groter werden en ik verlekkerd naar m’n telefoon scherm aan het kijken was. ONTBIJTSUSHI! Met banaan! En chocola! En havermout! Lekkerrrr!
    Hihi, zoals je begrijpt gaat dit recept op mijn ‘to do’ lijstje ;).
    Liefs

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.