...

Ontbijtsushi met banaan en chocolade

Ontbijtsushi met banaan en chocolade

door | mrt 1, 2015 | Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 8 reacties

Zoals ik op social media al schreef: Drie woorden.. Perfect, gelukzalig en chocoladeontbijtsushi! De foto van dit recept viel direct enorm in de smaak en niet voor niets. Het smaakt namelijk nog beter dan dat het eruit ziet. True story! Ik kan hier lang of kort over praten maar dit recept is fan-tas-tisch al zeg ik het zelf. Gezond, snel klaar en vooral ontzettend lekker.

Dit recept is trouwens niet perse voor het ontbijt bedoeld. Je kunt het ook maken als nagerecht en serveren met een bolletje ijs. Of snacken als tussendoortje!

Nodig voor twee personen

  • 2 havermout pannenkoeken (het recept daarvan vind je hier)
  • 2 bananen, liefst een beetje recht
  • 2 tl honing
  • Voor de chocoladesaus: 2 el kokosvet, 3 el cacao en 1 el honing

 

 

Zo maak je ze

Bak de pannenkoeken volgens het recept.

Leg een banaan aan het einde van de pannenkoek en bestrijk het andere uiterste met een theelepel honing, zodat hij straks goed blijft plakken als je hem dicht rolt. Rol de pannenkoek zo strak mogelijk op en snijd hem met een scherp mes in stukjes.

Maak de chocoladesaus door het kokosvet te smelten en er vervolgens de overige ingrediënten aan toe te voegen.

Laat de chocoladesaus iets afkoelen (zodat hij iets dikker wordt) en verdeel het daarna over de ‘sushi’ .

 

Geniet ervan!

 

 

Dit recept is ook lekker zonder chocoladesaus. Lepel er bijvoorbeeld wat honing overheen of aardbeienjam. Of.. Pindakaas!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

8 Comments

8 Reacties

  1. marianne

    Ha ha ha! Wat leuk bedacht, ontbijt sushi! Ziet er lekker uit! :)

    Antwoord
    • Bo

      Hihi bedankt :D

      Antwoord
  2. Sharon

    Hoi!

    Zijn die pannenkoekjes de lactosevrije pannenkoekjes met havermout!

    Antwoord
    • Bo

      Sorry voor de late reactie.. Ook hier nog even, dit zijn inderdaad die pannenkoekjes :) Liefs

      Antwoord
  3. Nadine

    Ik zag deze ook bij @Foodie-ness. Eigenlijk precies hetzelfde.

    Antwoord
    • Bo

      Oehh die van Carolina ziet er ook heerlijk uit ja!

      Antwoord
  4. Sanne

    ‘Oke waaaaaat’, dacht ik, terwijl mijn ogen groter werden en ik verlekkerd naar m’n telefoon scherm aan het kijken was. ONTBIJTSUSHI! Met banaan! En chocola! En havermout! Lekkerrrr!
    Hihi, zoals je begrijpt gaat dit recept op mijn ‘to do’ lijstje ;).
    Liefs

    Antwoord
    • Bo

      Haha lekker he!:) Leuk om te horen.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *