Orange powerrr ontbijtsmoothie met havermout

Ontbijtsmoothie met sinaasappel, banaan en havermout

Wat gek dat dit recept nog niet op beaufood.nl staat! Het is echt een van mijn lievelingssmoothies. Vroeger toen ik heel klein was maakte mijn moeder altijd een papje van Liga koekjes en sinaasappel voor me. Zo kreeg ze binnen drie minuten zo twee sinaasappel bij me naar binnen. Nu ik er zo aan denk krijg ik gewoon weer trek in zo’n schaaltje. De smoothie die ik vaak maak als ontbijt lijkt hier een beetje op qua smaak, al vervang ik de Liga voor havermout.

Soms houd ik de smoothie wat dikker en is het eigenlijk meer fruitpap. Je moet er van houden, but i love it! Maar als ik zoals vanmorgen mijn ontbijt meeneem voor onderweg maak ik er een smoothie van zodat ik hem rustig op kan drinken in de auto of trein. En ook fijn, je hebt meteen je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamine C binnen. Goed begin van je dag!

 

Nodig voor 1 persoon

  • 2 handsinaasappels
  • 1 banaan
  • 1 nectarine
  • 40 gr havervlokken
  • scheut water

 

 

Ontbijtsmoothie met sinaasappel, banaan en havermout

 

 

Zo maak je het

Haal de schil van de sinaasappel af en snij ze in vieren. Pel ook de banaan.

Stop alle ingrediënten in je blender en blend in 1 minuut tot een egale massa. Voeg water toe tot hij de juiste dikte heeft.

Enjoy today!

 

Tip om je smoothie mee te nemen: ken je die glazen sapflessen van de Albert Heijn? Ik gebruik de lege altijd om mijn smoothie in te doen. Handig! Oh, en vul je smoothie vooral aan met superfoods als lijnzaad, chiazaad, bijenpollen, macapoeder, baobab of wat je ook maar in huis hebt.

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!