...

Ontbijtsmoothie met fruit, havermout en lijnzaad

Ontbijtsmoothie met fruit, havermout en lijnzaad

door | feb 26, 2015 | Recepten, Smoothies & drankjes | 2 reacties

Ik drink graaag ontbijtsmoothies. Ik ben niet zo’n ontbijtpersoon en ik eet zelden een groot ontbijt. Behalve als ik een kater heb want dan kan er geen eten genoeg zijn in huis (zoiets als eieren bakken, kipnuggets en een tosti maken en dan na één hap vol zitten). Maar op normale dagen nuttig ik acht van de tien keer een smoothie in de morgen.

De voordelen hiervan zijn:

 1. Snel klaar (altijd fijn)
 2. Handig voor onderweg
 3. Uit diezelfde fles kun je de hele dag water drinken. Ik vul mijn fles van 0.5 liter altijd drie keer per dag met water zodat ik 1.5 liter water per dag drink.
 4. Een smoothie zit vol goede voedingsstoffen die je lichaam helpen op te starten
 5. De vitamientjes zorgen voor een dosis energie
 6. Drie stuks fruit eet je sneller weg dan wanneer je een appel, sinaasappel en banaan moet weghappen
 7. Variatie in voeding is belangrijk voor je lichaam. Probeer daarom af te wisselen met verschillende fruit en groentesoorten.

 

Afijn! Mijn ontbijtsmoothie dus. Dit keer niet zo’n spannende met tropische vruchten en biologische groenten, maar gewoon eentje die eigenlijk altijd kan en lekker is.

 

Nodig voor 0,5 liter

 • 2 sinaasappels
 • 1 kleine banaan
 • 4 el havermout
 • 1 tl gebroken lijnzaad
 • voor de zoetekauw: 1 el honing

 

Zo maak je hem

Schil de sinaasappel en pel de banaan. Blend alles samen met de havermout tot een romige smoothie. Laat je blender ongeveer een halve minuut draaien zodat je een egale smoothie hebt zonder stukjes en vliesjes.

Schep als laatste de lijnzaad er doorheen en schenk alles in een fles. Ik krijg er altijd nog net een scheutje water bij om hem wat te verdunnen. Even schudden en ready to go!

 

Ik gebruik de glazen flessen van de Albert Heijn. Die ene waar zij hun smoothies in verkopen. Je kunt ze ook kopen in een liter!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Lenneke

  Kan je dit ook de avond van tevoren maken?

  Antwoord
  • Bo

   Ja dat kan zeker :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *