Kennen jullie dat? Van die wisselende periodes wat betreft ontbijt? Ik at de afgelopen twee maanden het liefst crackers in de ochtend met avocado, geitenkaas of een gezonde spread. Zoals deze super lekkere roze bietenspread bijvoorbeeld. Met een glas water en een kop thee. En ineens ben je het zat. Doei crackers en hallo.. Ontbijtsmoothies :D Misschien komt het door de lente en dat lekkere zonnetje? Ik weet het niet, maar ik ga er spontaan nóg gezonder door eten.
Deze ontbijtsmoothie met kiwi en banaan is fris, zoet, binnen twee minuten gemaakt en perfect als ontbijt. Door er havermout aan toe te voegen word vult hij beter en zit je er langer vol van. Je kunt hem eventueel ‘s avonds maken zodat je hem in de ochtend alleen nog maar even uit de koelkast hoeft te pakken. Handig voor als je vaak haast hebt in de ochtend :D
Dit heb je nodig voor twee personen
- 2 kleine bananen
- 300 ml amandelmelk
- 2 kiwi’s
- sap van 1/2 citroen
- 3 el havermout
Zo maak je hem
Schil de kiwi en snijd de witte kern eruit als hij erg hard is. Een zachte kern kun je prima eten, een harde kern is vaak wat bitter en dus minder lekker in je smoothie.
Stop alle ingrediënten in je blender en blend tot een romige egale smoothie.
psst.. Ben je op zoek naar nog meer lekkere en gezonde ontbijtrecepten? Klik dan hier!
0 reacties