Ontbijt pot met yoghurt en bijenpollen

Ontbijt in een pot, ik houd ervan! Perfect om mee te nemen voor onderweg. Het is eigenlijk een beetje vreemd dat dit recept (als je het een recept kunt noemen) nog niet op Beaufood stond, aangezien ik dit zo’n beetje drie tot vier keer in de week eet. Misschien omdat het meer een idee is dan een recept? Het is namelijk heel simpel: stop een paar van je favo ontbijtingrediënten in een pot en tadaaa! Lekker, gezond en zo klaar.

Mijn ontbijt pot komt vaak in drie varianten, namelijk

 1. Yoghurt of kwark met fruit
 2. Overnight oats met fruit
 3. Chiapudding met fruit

Alle soorten maak ik af met verschillende soorten superfoods. Op dit moment ben ik helemaal gek van bijenpollen en cacaonibs! Vandaag deel ik de eerste variant met jullie, mijn ontbijt pot met yoghurt, fruit en bijenpollen.

 

Dit heb je nodig voor deze ontbijt pot met yoghurt en bijenpollen / 1 persoon

 • yoghurt of kwark zoveel je wilt – Ik neem meestal zo’n 200 gr
 • 1 peer
 • 1 el bijenpollen
 • snufje kaneel
 • 1 tl honing
 • 4 kleine dadels
 • 1 handje gemengde noten
 • een grote glazen pot – ik gebruik lege appelmoes, jam, honingpotten etc.

 

Zo maak je het

Ontpit de dadels, snijd de peer in kleine stukjes en schep alles in een pot. De volgorde kun je afkijken op de foto, maar het is jouw feestje dus doe het zoals jij het wilt!

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.