Ontbijt pizza van havermout met pindakaas, banaan en chocolade

Ontbijt pizza van havermout met pindakaas, banaan en chocolade

BIG NEWS! WIJ HEBBEN EEN HUIS :D Of eigenlijk hadden we natuurlijk al een huis, maar ik heb het over een grote mensen huis. Met tuin! En belangrijker nog; een heeeele fijne keuken. Ik ben echt intens gelukkig. Ik heb serieus al een bestemmingsplan gemaakt voor de keukenkastjes en lades, hahaha. Ik ga van (houd je vast) één bestek la naar acht lades. Jullie snappen natuurlijk wel dat ik als hier als foodie helemaal wild van word. Ik denk dat ik de aankomende avonden mezelf aan de bank kluister met champagne (om het te vieren), met chocolade (omdat dat kan) en met Pinterest!

Oh, en gister had ik een geweldige dag op een Quooker event waar ik een van mijn recepten mocht koken met de Quooker onder begeleiding van Robért van Beckhoven. Robért is meester Patissier én Boulanger dus je kunt misschien wel raden dat ik tonnetje rond en met de lekkerste chocolade notenpasta die ik ooit heb gegeten naar huis ging. Dat potje zal het thuis niet lang uithouden vrees ik. Maar het mooiste komt nog want.. Ik kan een Quooker winnen! Het gerecht met de meeste stemmen wint en ik zou het meer dan geweldig vinden als jullie op die van mij stemmen. Hij komt als het goed is volgende week online, i’ll keep you posted :D Dit ding moet natuurlijk in mijn nieuwe keuken komen te staan.

Voor nu een feestelijk ontbijt wat ik morgen ga maken om onze nieuwe casa te vieren. Een ontbijt pizza met een gezonde bodem van havermout en met toppings als banaan, pindakaas en chocolade die ik een tijd geleden ontwikkelde voor Firgirls.nl. JUM!

 

Ontbijt pizza van havermout met pindakaas, banaan en chocolade

 

 

Dit heb je nodig voor 1 pizza

Voor de bodem

 • 150 gram havermout
 • 160 gram magere kwark
 • 3 eitjes

Voor erop

 • 2 eetlepels pindakaas
 • 1 banaan
 • 50 gram chocolade – zo puur mogelijk

 

Zo maak je hem

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de bodem door de ingrediënten te mixen tot een beslag en smeer dit  met behulp van een lepel uit tot een ronde bodem. Zet een half uurtje in de oven.

Smelt de chocolade au bain marie. Haal de bodem uit de oven en besmeer hem met pindakaas. Sluit af met plakjes banaan en chocolade.

 

 

Ontbijt pizza van havermout met pindakaas, banaan en chocolade

 

De vezels in deze pizza dragen bij aan goedwerkende darmflora en de natuurlijke suikers uit de banaan zorgen voor energie!

Print Friendly, PDF & Email
14 Comments
 1. Ik doe even mijn tekst opnieuw want wat er allemaal staat klop niet hahaha….

  Ik heb hem vanavond gemaakt met een topping van kruidenkaas Gerookte zalm.babysla.pijnboonpitjes.komkommer er overheen klein beetje honingmosterdsaus het was heel lekker normaal deed ik de topping met een wrap maar dit is ook heerlijk ik heb maar een kwart van op want ik vond het toch wel heel veel. ..De rest vries ik in en die ga ik volgende keer weer met wat anders doen ……

 2. Ik heb hem vanavond gemaakt met een toppunt van kruidenazijn. Gerookte zalm.babysla.pijnboonpitjes.komkommer er overheen klein beetje honingmosterdsaus het was heel lekker normaal deed ik de toppen met een wrap maar dit is ook heerlijk ik heb maar een kwart op want ik vond het toch wel heel veel. ..De rest vries ik in en die ga ik volgende keer weer met wat anders doen

 3. Hoi hoi ik wil hem gaan maken maar ik heb een heteluchtoven ( combymagnatron) ik denk als je eenmaal de bodem heb dan kan je zoveel combineren wat je wil :) groetjes

  1. Hoi Conny! Deze bodem is gewoon te maken in een hete lucht oven. Ik ben benieuwd met welke lekkere ingrediënten jij de bodem gaat beleggen :) Liefs, Bo

 4. Ik heb hem vanochtend gemaakt. Ik had biogarde ipv yoghurt maar ik denk dat daarom de smaak van de bodem een beetje laf was. Verder was het lekker en vult heel goed!

  1. Hooi Sandra, fijn dat je het lekker vond :) Ik gebruik zelf ook wel eens biogarde in plaats van gewone yoghurt. Bedoel je met laf de smaak of de structuur? De bodem zelf heeft namelijk niet veel smaak – dit maak je goed met de toppings – maar je kunt bijvoorbeeld een beetje vanille of kaneelpoeder door de bodem doen. Is ook erg lekker! Liefs, Bo

   1. Hoi hoi,
    Ik vond dat de bodem inderdaad weinig smaak had. Volgende keer ga ik hem maken met kaneel :) ik ben ook heel lang verzadigd geweest dus zeker een aanrader!

  1. Hoi Jennifer, als ik hem altijd ontbijt eet deel ik hem meestal dus voor twee personen. Maar mijn lover krijgt hem ook in zijn eentje op dus het ligt er een beetje aan hoe groot je eetlust is ;)

 5. Leuke recepten, maar kopiëren en plakken gaat lastig. Kun je er een printmogelijkheid bij doen, zodat ik een pdf-je kan opslaan?

  1. Goed idee Monique, ik zal hier een plugin voor gaan zoeken zodat je het recept makkelijk kunt uitprinten! Ik ga ermee aan de slag. Liefs, Bo

 6. Ik heb vanochtend deze recept gemaakt en het is super makkelijk te maken en super lekker. Bedankt voor het recept. :-)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.