Ontbijt donuts met ananas en kaneelroom

Ontbijt donuts met ananas en kaneelroom, Gezonde ontbijtjes, Glutenvrij ontbijten, Beaufood recepten, Fesstelijke ontbijtjes, Gezonde donuts, Donuts met fruit

Ultiem onbijtje voor op bed dit. Hoe leuk zien deze ontbijt donuts eruit? Het zijn geen echte donuts natuurlijk (jullie kennen me), maar een gezonde variant daarop. Gevuld met verse ananas en een lekkere toef kaneelroom erop. Oké, kaneelroom is natuurlijk niet zo gezond maar wel heel erg lekker ;) Ga je toch liever voor iets slankers? Vervang de slagroom dan gewoon voor kwark met kaneel en honing. 

Eet smakelijk!

 

Ontbijt donuts met ananas en kaneelroom, Gezonde ontbijtjes, Glutenvrij ontbijten, Beaufood recepten, Fesstelijke ontbijtjes, Gezonde donuts, Donuts met fruit

Ontbijt donuts met ananas en kaneelroom, Gezonde ontbijtjes, Glutenvrij ontbijten, Beaufood recepten, Fesstelijke ontbijtjes, Gezonde donuts, Donuts met fruit

Ontbijt donuts met ananas en kaneelroom, Gezonde ontbijtjes, Glutenvrij ontbijten, Beaufood recepten, Fesstelijke ontbijtjes, Gezonde donuts, Donuts met fruit

Ontbijt donuts met ananas en kaneelroom, Gezonde ontbijtjes, Glutenvrij ontbijten, Beaufood recepten, Fesstelijke ontbijtjes, Gezonde donuts, Donuts met fruit

Dit heb je nodig voor deze ontbijt donuts met ananas en kaneelroom / 2 personen

Voor de ananas donuts

  • 1 verse ananas – geen kant en klare plakjes, die zijn niet stevig genoeg 
  • 150 gr glutenvrij zelfrijzend bakmeel – of 150 gr glutenvrij meel met 1/2 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 250 gr havermelk
  • snuf kaneel
  • optioneel: gepofte quinoa

Voor de kaneelroom

  • 100 ml slagroom
  • flinke snuf kaneel
  • 1 tl honing

 

Zo maak je het

Snijd de uiteinden van de ananas. Zet hem weer rechtop en snijd de zijkanten eraf. Snijd er nu dikke plakken van zo’n 3 tot 4 centimeter. Verwijder de harde kern van de ananas. Dit doe je bijvoorbeeld met behulp van een kleine kookring of anders gewoon met een mes.

Mix de eieren, melk, meel en kaneel tot een egaal beslag. Voeg ook een snufje zout toe.

Verhit een klontje kokosvet in een koekenpan (ik probeerde het eerst met een klontje boter, maar dat brandde aan). Haal twee plakken ananas door het beslag. Leg ze voorzichtig in de pan en bak ze aan beide kanten gaar op laag vuur. Zo’n drie minuten per kant.

Maak ondertussen de kaneelroom. Klop de slagroom lobbig en voeg op het laatste moment de honing en kaneel toe.

Serveer de ontbijt donuts met de kaneelroom en gepofte quinoa.

Ontbijt donuts met ananas en kaneelroom, Gezonde ontbijtjes, Glutenvrij ontbijten, Beaufood recepten, Fesstelijke ontbijtjes, Gezonde donuts, Donuts met fruit

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.