Deze omelet roll met guacamole zit bomvol eiwitten en goede vetten uit avocado. De feta geeft een lekker zoutje af en wanneer je deze roll in bakpapier of folie wikkelt is het een perfecte lunch voor onderweg of naar werk. Je geeft dit gerecht een kruidig tintje door een snuf ras el hanout door het eibeslag te roeren en je kunt hem prima de avond van te voren maken :D
Dit heb je nodig voor deze omelet roll met guacamole en feta / 1 persoon
- 1 ei
- 1 el (plantaardige) melk
- klein snufje ras el hanout
- 1 tomaat
- 1 keine avocado
- sap van 1/2 citroen
- 20 gr feta
- 10 stengels bieslook – of drie stengels koriander :D
Zo maak je het
Verhit een scheutje olie of kokosvet in een koekenpan. Klop het ei los samen met de ras el hanout, een snuf zout en één eetlepel melk. Schenk het ei in de pan en bak aan beide kanten gaar.
Maak ondertussen de guacamole. Prak de avocado, snijd de bieslook of koriander fijn, pers de halve citroen uit, verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd hem in kleine blokjes. Meng de ingrediënten door elkaar en breng op smaak met een snuf peper. Ik voeg geen zout toe omdat de feta al redelijk zout is.
Beleg de omelet met guacamole en verkruimel de feta erover. Rol hem en eet smakelijk!
Zou ik de omelet vooraf kunnen bakken en de vulling apart meenemen. en dan ter plekke de wrap in elkaar kunnen maken?
Yes dat kan zeker! Doe ik ook vaak :)
Gebruik je een hele avocado?
Yes, een kleine!:)
Hai Beau. Lijkt me echt heerlijk dus ga het proberen. En zeker als lunch mee naar het werk.
Ik zie wel dat je bij de benodigdheden de avocado vergeten bent te vermelden. Maar ach, spreekt wel voor zich natuurlijk;)
Heb een fijne dag!
1 kleine avocado it is!:D