Nutella hazelnoot fudge

Nutella hazelnoot fudge

Dit recept klinkt waanzinnig toch? Ik kan jullie vertellen, dat het in het echt NOG LEKKERDER IS. Mijn god. Waarom maakte ik dit ook alweer niet eerder? Ik heb wel eerder een poging gedaan om nutella hazelnoot fudge te maken maar toen werd de fudge in de vriezer keihard (logisch) en eenmaal uit de vriezer weer te zacht (beetje jammer). Dit recept heeft precies de goede verhouding waardoor je de fudge gewoon in de koelkast kunt bewaren en je tanden er per direct in kan zetten wanneer je zin hebt. Dit is het perfécte tussendoortje voor iedereen die gek is op nutella en ik denk dat je je vriendinnen heeeel gelukkig maakt wanneer je deze blokjes fudge tijdens een filmavond op tafel zet.

Zoals jullie van mij gewend zijn heb ik de ongezonde fudge omgetoverd tot een gezondere variant zonder boter en geraffineerde suiker. Dat wil niet zeggen dat je jezelf er gedachteloos vol mee kunt proppen, want noten en bevatten nu eenmaal wat vet. Gezond vet dat dan weer wel. Maar geloof me, ze zijn vrij machtig en na twee stukjes ben je verzadigd. Misschien drie..

 

Dit heb je nodig / 10 blokjes

  • 100 gr zo puur mogelijke chocolade – in stukjes
  • 200 gr hazelnootpasta – hazelnootpasta is vaak alleen te vinden in biowinkels of bij  een notenkraam maar het is echt de moeite waard deze pasta te gebruiken omdat je dan de echte nutella smaak krijgt. Wil je dit recept toch heel graag maken ondanks dat je geen hazelnootpasta hebt? Gebruik dan gewone pindakaas.
  • scheutje maple syrup naar smaak
  • 250 ml kokosmelk
  • 75 gr hazelnoten – grof gehakt

 

Nutella hazelnoot fudge

 

Zo maak je het

Zet een kleine pan op laag vuur en voeg alle ingrediënten behalve de gehakte hazelnoten toe. Blijf goed roeren totdat alles gesmolten en vermengd is.

Pak een vierkant schaaltje, een plastic bakje of in mijn geval het papieren schaaltje waar tomaten in hebben gezeten en bekleed met bakpapier. Spatel de hazelnoten door het nutella mengsel, schep alles in de vorm en strijk glad met een lepel.

Zet de fudge twee a drie uur in de vriezer, snijd in 8 blokjes en bewaar in de koelkast.

YUM!

Print Friendly, PDF & Email
5 Comments
    1. Kokosmelk is een stukje vetter (en dikker) dan amandelmelk Wendy dus voor de structuur zou ik dat niet aanraden. Maaar ik heb het nog nooit op die manier gemaakt dus als je het gaat proberen ben ik benieuwd naar het resultaat! Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.