Nutella cheesecake met haverbodem

NUTELLA CHEESECAKE MET HAVERBODEM

Ik denk oprecht dat ik het goed zou doen als havermout ambassadeur. Ik ontbijt er mee, maak er tussendoortjes van, ik gebruik het in mijn vega burgers of maak er een taartbodem van. Het is gewoon zo makkelijk in gebruik en door de hoeveelheid vezels zit ik er langer vol van dan een ander soort meel. Neem bijvoorbeeld deze Nutella cheesecake. Je kunt ervoor kiezen om de welbekende bodem van koekjes en boter maken, maar je maakt hem simpelweg een stuk voedzamer door een bodem van havermout te maken gezoet met dadels. Een cheesecake zou geen cheesecake zijn zonder roomkaas, maar in plaats van de hoge taarten met acht pakjes monchou die ik vroeger bakte halveerde ik de vulling voor een mooie subtiele cheesecake. Mét Nutella omdat dat echt HEEL erg lekker is.

Eet smakelijk :D

 

Dit heb je nodig voor deze Nutella cheesecake met haverbodem

Voor de bodem

  • 150 gr havermout
  • 150 gr zachte dadels – ontpit
  • flinke el kokosvet
  • snuf kaneel

Voor de vulling

  • 300 gr roomkaas – bijvoorbeeld Philadelphia
  • 2 el Nutella – of drie ;)
  • 2 eieren

 

Nutella cheesecake met haverbodem, Gezonde cheesecake, Cheesecake met Philidelphia, Glutenvrije cheesecake bodem, Glutenvrije taartbodem, Beaufood taarten, Recepten Nutella

Nutella cheesecake met haverbodem, Gezonde cheesecake, Cheesecake met Philidelphia, Glutenvrije cheesecake bodem, Glutenvrije taartbodem, Beaufood taarten, Recepten Nutella

Nutella cheesecake met haverbodem, Gezonde cheesecake, Cheesecake met Philidelphia, Glutenvrije cheesecake bodem, Glutenvrije taartbodem, Beaufood taarten, Recepten Nutella

 

Zo maak je hem

Begin met de bodem. Stop de ingrediënten in je keukenmachine en zet hem aan totdat je een deeg hebt. Indien je geen keukenmachine hebt, week je de dadels eerst even in lauwwarm water en kneed je vervolgens met de hand alles door elkaar.

Bekleed de bodem van de springvorm (20 cm) met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.

Ga verder met de vulling. Mix de roomkaas, eieren en Nutella door elkaar.

Bekleed de bakvorm met het deeg. Druk het deeg met je handen aan de zijkanten iets omhoog zodat je een klein randje krijgt. Schenk de vulling vervolgens in de vorm en zet de taart 40 minuten in het midden van de oven.

Je kunt de taart direct uit de oven serveren. In dit geval heb je een lekkere mousseachtige cheesecake, maar het áller lekkerst vind ik hem wanneer hij een nachtje (of een paar uur) in de koelkast heeft gestaan om af te koelen!

 

Je maakt deze Nutella cheesecake extra lekker door hem, voordat je hem serveert, af te maken met verse frambozen en gesmolten pure chocolade

4 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw! Dit is hoe ik orde creëer in mijn chaotische bloggerleven:Doei chaotische notitieboekjes, hallo uitwisbaar Greenbook!, Duurzame notitieboeken, Milieu vriendelijke notebooks, Beaufood tips, Duurzame planning, Duurzaam boodschappenlijstje
Volg mij op Facebook

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

BEAUFOOD YOUTUBE KANAAL