...

Nutella cheesecake met haverbodem

Nutella cheesecake met haverbodem

door | aug 27, 2017 | Recepten, Zoetigheden | 6 reacties

NUTELLA CHEESECAKE MET HAVERBODEM

Ik denk oprecht dat ik het goed zou doen als havermout ambassadeur. Ik ontbijt er mee, maak er tussendoortjes van, ik gebruik het in mijn vega burgers of maak er een taartbodem van. Het is gewoon zo makkelijk in gebruik en door de hoeveelheid vezels zit ik er langer vol van dan een ander soort meel. Neem bijvoorbeeld deze Nutella cheesecake. Je kunt ervoor kiezen om de welbekende bodem van koekjes en boter maken, maar je maakt hem simpelweg een stuk voedzamer door een bodem van havermout te maken gezoet met dadels. Een cheesecake zou geen cheesecake zijn zonder roomkaas, maar in plaats van de hoge taarten met acht pakjes monchou die ik vroeger bakte halveerde ik de vulling voor een mooie subtiele cheesecake. Mét Nutella omdat dat echt HEEL erg lekker is.

Eet smakelijk :D

 

Dit heb je nodig voor deze Nutella cheesecake met haverbodem

Voor de bodem

  • 150 gr havermout
  • 150 gr zachte dadels – ontpit
  • flinke el kokosvet
  • snuf kaneel

Voor de vulling

  • 300 gr roomkaas – bijvoorbeeld Philadelphia
  • 2 el Nutella – of drie ;)
  • 2 eieren

 

Nutella cheesecake met haverbodem, Gezonde cheesecake, Cheesecake met Philidelphia, Glutenvrije cheesecake bodem, Glutenvrije taartbodem, Beaufood taarten, Recepten Nutella

Nutella cheesecake met haverbodem, Gezonde cheesecake, Cheesecake met Philidelphia, Glutenvrije cheesecake bodem, Glutenvrije taartbodem, Beaufood taarten, Recepten Nutella

Nutella cheesecake met haverbodem, Gezonde cheesecake, Cheesecake met Philidelphia, Glutenvrije cheesecake bodem, Glutenvrije taartbodem, Beaufood taarten, Recepten Nutella

 

Zo maak je hem

Begin met de bodem. Stop de ingrediënten in je keukenmachine en zet hem aan totdat je een deeg hebt. Indien je geen keukenmachine hebt, week je de dadels eerst even in lauwwarm water en kneed je vervolgens met de hand alles door elkaar.

Bekleed de bodem van de springvorm (20 cm) met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.

Ga verder met de vulling. Mix de roomkaas, eieren en Nutella door elkaar.

Bekleed de bakvorm met het deeg. Druk het deeg met je handen aan de zijkanten iets omhoog zodat je een klein randje krijgt. Schenk de vulling vervolgens in de vorm en zet de taart 40 minuten in het midden van de oven.

Je kunt de taart direct uit de oven serveren. In dit geval heb je een lekkere mousseachtige cheesecake, maar het áller lekkerst vind ik hem wanneer hij een nachtje (of een paar uur) in de koelkast heeft gestaan om af te koelen!

 

Je maakt deze Nutella cheesecake extra lekker door hem, voordat je hem serveert, af te maken met verse frambozen en gesmolten pure chocolade

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

  1. Lisette

    Hoi Bo,
    Hoe kan ik deze taart suikervrij (natuurlijke suikers mag wel) maken? Heb je daar tips voor?

    Antwoord
  2. Ann

    Beste, kan je hier ook mascarpone voor gebruiken? groetjes Ann

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Ann, jazeker!

      Antwoord
  3. Amy Cox

    Hey Beau! ☺️

    Ik vroeg mij af of je voor dit recept ook Philadelphia light kunt gebruiken….

    Groetjessss,
    Amy

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Amy, dat kan zeker! De taart wordt dan alleen iets minder romig. Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *