...

Notentoast met gebakken paddenstoelen en gepocheerd ei

Notentoast met gebakken paddenstoelen en gepocheerd ei

door | feb 23, 2024 | Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

notentoast-met-gebakken-paddenstoelen-en-gepocheerd-ei

Het mag je vast niet ontgaan zijn dat ik dagelijks lief, leed en vooral eten deel op Instagram. En zo ook vaak mijn dagelijkste gezonde lunches. Vorig jaar was er een periode waarin ik volgens mij wel honderd keer hetzelfde recept liet zien tijdens de lunch, omdat ik er ZO aan verknocht was. Getoast notenbrood uit de oven met plakjes geitenkaas, gebakken paddenstoelen (nameco paddenstoelen om precies te zijn), truffel-honing en een gepocheerd eitje. Ik kan er niet over uit HOE lekker deze combinatie is.. Maar zoals dat vaker gaat met tijdelijke eetverslavingen verdween het gerecht op een gegeven moment weer uit mijn leven. Tot vandaag! Een van jullie stuurde mij laatst een foto via Insta door van deze notentoast met gebakken paddenstoelen, met het bericht dat ze dit nog zó vaak at. Dat inspireerde mij om dit goddelijke lunchgerecht weer eens te maken. En wederom ben ik verslaafd.

notentoast-met-gebakken-paddenstoelen-en-gepocheerd-ei

notentoast-met-gebakken-paddenstoelen-en-gepocheerd-ei

Notentoast met gebakken paddenstoelen

Oké, even over die notentoast. Dé succesfactor van dit recept. Op de vrijdagse biologische markt in Utrecht te koop bij biologische bakker Paul Koekie. Dit is een brood met daarin verschillende noten en rozijnen. Extreem lekker. En heel specifiek natuurlijk, dus moet je niet uit Utrecht komen, dan ga je gewoon voor elk ander soort notenbrood. Of bijvoorbeeld muesli bollen of een krentenbol! Als het maar een nootje bevat en liefst ook wat rozijnen. Dan even over de paddenstoelen. Ik koop graag nameco paddenstoelen op de markt, die zijn heerlijk nootachtig van smaak en blijven ook na het bakken lekker knapperig. Echter zijn ze wel wat lastiger verkrijgbaar in de supermarkt, je vind ze soms alleen in paddenstoelen mixen. Als je geen nameco paddenstoelen op de kop kan tikken, gebruik dan shiitakes. Die behouden ook hun bite na het bakken! Goed, de rest van de ingrediënten spreken vanzelf. Na het toasten van het notenbrood beleggen we die met plakjes romige geitenkaas en een gepocheerd eitje. Ik heb een recept video van dit gerecht gemaakt, hierin zie je tevens hoe je een perfect eitje pocheert. Geniet van dit heerlijke lunchgerecht! 

In het midden zie je de nameco paddenstoelen die ik gebruik voor dit gerecht. Echt mijn lievelings paddenstoel dit!

notentoast-met-gebakken-paddenstoelen-en-gepocheerd-ei

notentoast-met-gebakken-paddenstoelen-en-gepocheerd-ei

Notentoast met gebakken paddenstoelen en gepocheerd eitje

Notentoast met gebakken paddenstoelen, geitenkaas en gepocheerd ei. Een goddelijk lunchgerecht. Extra lekker met truffelhoning!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

 • 4 sneetjes notenbrood - of twee muesli bollen
 • 200 gr nameco paddenstoelen - of shiitakes
 • 2 plakken geitenkaas
 • 2 eieren
 • 1 el appelazijn - of ander soort azijn
 • 2 takjes verse tijm
 • 2 el truffel-honing - of gewone honing

Instructies
 

 • Toast de sneetjes notenbrood op 180 graden in de oven, tot ze licht krokant zijn. Gebruik je muesli bollen? Snijd deze dan door midden zodat je vier 'sneetjes' hebt. Toast ook deze licht krokant in de oven.
 • Breng een kleine pan met water aan de kook. Voeg een scheutje appelazijn toe en draai het vuur laag, zodat het water maar heel licht kookt. Als het water te hard borrelt schiet het eiwit straks alle kanten op. Maak een draaikolkje en laat het ei heel rustig in het water glijden. Pocheer het ei in 4 minuten. Herhaal met het tweede ei.
 • Verwijder de harde kontjes van de paddenstoelen. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de paddenstoelen 5 minuten. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.
 • Beleg de notenbrood toast met plakjes geitenkaas. Sluit af met de gebakken paddenstoelen, een gepocheerd eitje en truffel-honing. Ris de blaadjes van de tijm en strooi ze over het gerecht.
 • Geniet!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

notentoast-met-gebakken-paddenstoelen-en-gepocheerd-ei

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept