Een gezonder alternatief voor pasta zoals spaghetti, tagliatelle of noodles is een variant gemaakt van groenten zoals courgette of aubergine. Je kunt groenten zelf in dunne slierten snijden, maar dit is een tijdrovend klusje en je kunt daarom beter gebruik maken van een spirelli. Dit is een soort kleine ronde rasp waarmee je groente of fruit tot dunne slierten kunt verwerken. De spirelli is niet duur – zo’n 8 euro – en ik gebruik hem ook om bijvoorbeeld salades of gerechten te pimpen met slierten wortel, komkommer etc. Het is het dubbel en dwars waard om er eentje aan te schaffen.
Dit heb je nodig voor deze noodles van courgette met pompoen en feta / 2 personen
- 1 courgette
- 100 gram feta
- 3 handen doperwten
- 300 gram pompoenblokjes (uit de diepvries)
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el sesamzaadjes
- 1 el olie
- Peper en zout
Zo maak je het
Snij de de courgette met een spirelli of een mes tot noodles. Je hoeft hem niet te schillen maar spoel hem wel even goed af.
Verhit een eetlepel olie in een wok of koekenpan. Snij de ui en de knoflook en bak deze 1 minuut. Voeg vervolgens de doperwten en de pompoen toe en bak deze 3 minuten mee.
Haal de pan van het vuur. Snij de feta in blokjes of kleine stukjes en voeg de helft toe aan de groenten in de pan samen met de courgette. Schep alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Schep de noodles op borden of in schaaltjes en garneer het af met de sesamzaadjes en de overige feta.
Wist je dat courgette familie is van de komkommer en meloen? Columbus nam vroeger de zaden ooit mee uit wat nu Mexico heet. De zaden die in Mexico gevonden werken waren soms meer dan 10.000 jaar oud! De courgette zit vol vitamine C en mineralen, is goed voor de ogen en bevat antioxidanten
0 reacties