...

Noodles van courgette met pompoen en feta

Noodles van courgette met pompoen en feta

door | nov 10, 2014 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Noodles van courgette

Een gezonder alternatief voor pasta zoals spaghetti, tagliatelle of noodles is een variant gemaakt van groenten zoals courgette of aubergine. Je kunt groenten zelf in dunne slierten snijden, maar dit is een tijdrovend klusje en je kunt daarom beter gebruik maken van een spirelli. Dit is een soort kleine ronde rasp waarmee je groente of fruit tot dunne slierten kunt verwerken. De spirelli is niet duur – zo’n 8 euro – en ik gebruik hem ook om bijvoorbeeld salades of gerechten te pimpen met slierten wortel, komkommer etc. Het is het dubbel en dwars waard om er eentje aan te schaffen.

Noodles van courgette

Dit heb je nodig voor deze noodles van courgette met pompoen en feta / 2 personen

  • 1 courgette
  • 100 gram feta
  • 3 handen doperwten
  • 300 gram pompoenblokjes (uit de diepvries)
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el olie
  • Peper en zout

 

Zo maak je het

Snij de de courgette met een spirelli of een mes tot noodles. Je hoeft hem niet te schillen maar spoel hem wel even goed af.

Verhit een eetlepel olie in een wok of koekenpan. Snij de ui en de knoflook en bak deze 1 minuut. Voeg vervolgens de doperwten en de pompoen toe en bak deze 3 minuten mee.

Haal de pan van het vuur. Snij de feta in blokjes of kleine stukjes en voeg de helft toe aan de groenten in de pan samen met de courgette. Schep alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Schep de noodles op borden of in schaaltjes en garneer het af met de sesamzaadjes en de overige feta.

Wist je dat courgette familie is van de komkommer en meloen? Columbus nam vroeger de zaden ooit mee uit wat nu Mexico heet. De zaden die in Mexico gevonden werken waren soms meer dan 10.000 jaar oud! De courgette zit vol vitamine C en mineralen, is goed voor de ogen en bevat antioxidanten

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *