...

Noodles van courgette met pompoen en feta

Noodles van courgette met pompoen en feta

door | nov 10, 2014 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Noodles van courgette

Een gezonder alternatief voor pasta zoals spaghetti, tagliatelle of noodles is een variant gemaakt van groenten zoals courgette of aubergine. Je kunt groenten zelf in dunne slierten snijden, maar dit is een tijdrovend klusje en je kunt daarom beter gebruik maken van een spirelli. Dit is een soort kleine ronde rasp waarmee je groente of fruit tot dunne slierten kunt verwerken. De spirelli is niet duur – zo’n 8 euro – en ik gebruik hem ook om bijvoorbeeld salades of gerechten te pimpen met slierten wortel, komkommer etc. Het is het dubbel en dwars waard om er eentje aan te schaffen.

Noodles van courgette

Dit heb je nodig voor deze noodles van courgette met pompoen en feta / 2 personen

  • 1 courgette
  • 100 gram feta
  • 3 handen doperwten
  • 300 gram pompoenblokjes (uit de diepvries)
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el olie
  • Peper en zout

 

Zo maak je het

Snij de de courgette met een spirelli of een mes tot noodles. Je hoeft hem niet te schillen maar spoel hem wel even goed af.

Verhit een eetlepel olie in een wok of koekenpan. Snij de ui en de knoflook en bak deze 1 minuut. Voeg vervolgens de doperwten en de pompoen toe en bak deze 3 minuten mee.

Haal de pan van het vuur. Snij de feta in blokjes of kleine stukjes en voeg de helft toe aan de groenten in de pan samen met de courgette. Schep alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Schep de noodles op borden of in schaaltjes en garneer het af met de sesamzaadjes en de overige feta.

Wist je dat courgette familie is van de komkommer en meloen? Columbus nam vroeger de zaden ooit mee uit wat nu Mexico heet. De zaden die in Mexico gevonden werken waren soms meer dan 10.000 jaar oud! De courgette zit vol vitamine C en mineralen, is goed voor de ogen en bevat antioxidanten

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *