No bake chocolade cheesecake met mokkabodem

No bake chocolade cheesecake met mokkabodem, Cheesecake zonder oven, No bake cheesecake recepten, Chocolade cheesecake, Beaufood recepten

Ik kwam er ineens achter dat ik in vijf jaar tijd nog nóóit een no bake cheesecake recept op de blog heb geplaatst. HOE DAN. Ik maak ze namelijk best wel regelmatig, alleen heb ik er nog nooit foto’s van gemaakt en dat is natuurlijk wel zo handig bij een blogartikel ;) Een van mijn lievelingsrecepten is deze pure chocolade cheesecake met mokkabodem. De vulling is echt god-de-lijk. Hij doet me denken aan een romige, stevige chocolade mousse. Schenk die vulling op een bodem gemaakt van zoete dadels, noten en espresso poeder en voilà: één overheerlijke cheesecake waar geen oven aan te pas komt!

No bake chocolade cheesecake met mokkabodem, Cheesecake zonder oven, No bake cheesecake recepten, Chocolade cheesecake, Beaufood recepten

No bake chocolade cheesecake met mokkabodem, Cheesecake zonder oven, No bake cheesecake recepten, Chocolade cheesecake, Beaufood recepten

No bake chocolade cheesecake met mokkabodem, Cheesecake zonder oven, No bake cheesecake recepten, Chocolade cheesecake, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze no bake chocolade cheesecake met mokkabodem / 6 tot 8 personen

Voor de bodem

  • 150 gr dadels
  • 125 gr amandelen
  • 75 gr kokos
  • 1 tl kaneel
  • klein zakje espresso oploskoffie – 1.8 gr
  • mespunt zout

Voor de vulling

  • 300 gr roomkaas
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 200 ml slagroom – ongeklopt
  • 75 ml melk – bijvoorbeeld haver, amandel, soja of gewone melk.
  • 3 el kokosbloesemsuiker
  • 1 tl agar agar
  • 60 gr rauwe cacaopoeder
  • optioneel: 50 gr geschaafde pure chocolade 

 

No bake chocolade cheesecake met mokkabodem, Cheesecake zonder oven, No bake cheesecake recepten, Chocolade cheesecake, Beaufood recepten

Zo maak je het

Begin met de bodem. Week de ontpitte dadels een paar minuten in kokendheet water zodat ze wat zachter worden. Giet daarna het water af. Bekleed de bodem van een bakvorm (van 20 cm) met bakpapier.

Maal de amandelen grof in je blender en voeg de dadels, kokos, kaneel, oploskoffie en een mespunt zou toe. Maal tot alles goed gemengd is. Beleg de bodem met twee-derde van het mengel en druk het geheel goed plat met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm in de koelkast. Rol van het resterende deeg kleine balletjes. Deze zijn straks voor op de taart!

Meng in een kleine pan de agar agar met de melk. Breng al roerend aan de kook en laat vervolgens een minuutje garen. Zet het vuur uit en laat het mengsel een beetje afkoelen.

Ga verder met de vulling. Roer de roomkaas los in een kom. Voeg de yoghurt en cacaopoeder toe en roer tot het volledig gemengd is. Voeg dan de slagroom en kokosbloesemsuiker toe en klop met de mixer tot een luchtiger geheel. Is de melk met daarin de agar agar redelijk afgekoeld? Meng dit dan door de vulling heen en schenk de vulling vervolgens in de taartvorm.

Versier de taart met de balletjes die je van het deeg voor de bodem hebt gemaakt en laat de taart minimaal drie uur opstijven in de koelkast. Ik deed er zelf ook nog wat geschaafde pure chocolade overheen.

Geniet ervan :D

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!