No bake chocolade cheesecake met mokkabodem

No bake chocolade cheesecake met mokkabodem, Cheesecake zonder oven, No bake cheesecake recepten, Chocolade cheesecake, Beaufood recepten

Ik kwam er ineens achter dat ik in vijf jaar tijd nog nóóit een no bake cheesecake recept op de blog heb geplaatst. HOE DAN. Ik maak ze namelijk best wel regelmatig, alleen heb ik er nog nooit foto’s van gemaakt en dat is natuurlijk wel zo handig bij een blogartikel ;) Een van mijn lievelingsrecepten is deze pure chocolade cheesecake met mokkabodem. De vulling is echt god-de-lijk. Hij doet me denken aan een romige, stevige chocolade mousse. Schenk die vulling op een bodem gemaakt van zoete dadels, noten en espresso poeder en voilà: één overheerlijke cheesecake waar geen oven aan te pas komt!

No bake chocolade cheesecake met mokkabodem, Cheesecake zonder oven, No bake cheesecake recepten, Chocolade cheesecake, Beaufood recepten

No bake chocolade cheesecake met mokkabodem, Cheesecake zonder oven, No bake cheesecake recepten, Chocolade cheesecake, Beaufood recepten

No bake chocolade cheesecake met mokkabodem, Cheesecake zonder oven, No bake cheesecake recepten, Chocolade cheesecake, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze no bake chocolade cheesecake met mokkabodem / 6 tot 8 personen

Voor de bodem

  • 150 gr dadels
  • 125 gr amandelen
  • 75 gr kokos
  • 1 tl kaneel
  • klein zakje espresso oploskoffie – 1.8 gr
  • mespunt zout

Voor de vulling

  • 300 gr roomkaas
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 200 ml slagroom – ongeklopt
  • 75 ml melk – bijvoorbeeld haver, amandel, soja of gewone melk.
  • 3 el kokosbloesemsuiker
  • 1 tl agar agar
  • 60 gr rauwe cacaopoeder
  • optioneel: 50 gr geschaafde pure chocolade 

 

No bake chocolade cheesecake met mokkabodem, Cheesecake zonder oven, No bake cheesecake recepten, Chocolade cheesecake, Beaufood recepten

Zo maak je het

Begin met de bodem. Week de ontpitte dadels een paar minuten in kokendheet water zodat ze wat zachter worden. Giet daarna het water af. Bekleed de bodem van een bakvorm (van 20 cm) met bakpapier.

Maal de amandelen grof in je blender en voeg de dadels, kokos, kaneel, oploskoffie en een mespunt zou toe. Maal tot alles goed gemengd is. Beleg de bodem met twee-derde van het mengel en druk het geheel goed plat met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm in de koelkast. Rol van het resterende deeg kleine balletjes. Deze zijn straks voor op de taart!

Meng in een kleine pan de agar agar met de melk. Breng al roerend aan de kook en laat vervolgens een minuutje garen. Zet het vuur uit en laat het mengsel een beetje afkoelen.

Ga verder met de vulling. Roer de roomkaas los in een kom. Voeg de yoghurt en cacaopoeder toe en roer tot het volledig gemengd is. Voeg dan de slagroom en kokosbloesemsuiker toe en klop met de mixer tot een luchtiger geheel. Is de melk met daarin de agar agar redelijk afgekoeld? Meng dit dan door de vulling heen en schenk de vulling vervolgens in de taartvorm.

Versier de taart met de balletjes die je van het deeg voor de bodem hebt gemaakt en laat de taart minimaal drie uur opstijven in de koelkast. Ik deed er zelf ook nog wat geschaafde pure chocolade overheen.

Geniet ervan :D

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.