...

No bake chocolade brownie met rozemarijn (healthy!)

No bake chocolade brownie met rozemarijn (healthy!)

door | sep 15, 2015 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 15 reacties

No bake chocolade brownie met rozemarijn (healthy!)

Je leest het goed :) Een chocolade brownie die niet in de oven hoeft. En een die verantwoord is. En HEEL erg lekker.. In de foodiewereld is deze variant op de ongezonde brownie very famous. Maar heb je hem ook al eens gemaakt met verse kruiden? Chocolade en rozemarijn samen is bijvoorbeeld echt een hemelse combi. Het fijne aan deze brownie is ook dat hij zo machtig is dat je het wel laat om er vijf stukken tegelijk van in je mond te proppen. Plus ze blijven lekker lang goed in de koelkast. Perfect tussendoortje of hapje voor bij de koffie of high tea!

Ik maakte deze smeuïge brownie met rauwe cacao en dit zit vol antioxidanten. Het doel van deze antioxidanten is het lichaam te beschermen van vrije radicalen, om het verouderingsproces tegen te gaan. De geur die cacao afgeeft helpt je te ontspannen en kan stress verminderen. Fijn he? En als zoetstof gebruik ik rauwe honing. Het voordeel rauwe honing is de bacterie- en schimmelremmende werking, dankzij de enzymen die bijen aan honing toevoegen. Honing kan daarom verlichting bieden als je keelpijn, een maagzweer of bacteriële darminfectie hebt. Het is een probiotioca en houdt de darmflora in balans. Zo zie je maar weer ook lekker eten écht goed voor je kan zijn.

 

No bake chocolade brownie met rozemarijn (healthy!)

 

Dit heb je nodig voor 9 stukjes

  • 100 gram dadels – van goede kwaliteit, die groot en zacht zijn
  • 150 gr amandelmeel
  • 3 el rauwe cacao – of 4!
  • 3 el honing
  • 1 takje rozemarijn – en daar de blaadjes van, heel fijn gehakt
  • voor de frosting: 2 el kokosvet en 2 a 3 el rauwe cacao

 

No bake chocolade brownie met rozemarijn (healthy!)

 

Zo maak je ze

Pureer de dadels fijn. Voeg een scheutje water toe, dan gaat het wat makkelijker.

Schep de dadelpuree samen met de cacao, amandelmeel, honing en fijngehakte rozemarijn in een kom en kneed tot een deeg. Proef even en voeg naar smaak nog wat cacao of honing toe. Ik vormde met mijn handen een vierkante vorm. Dit gaat vrij makkelijk, maak je kunt ook een vierkante kleine vorm of bakje gebruiken. Snij hem alvast in negen stukken zodat de chocoladefrosting straks alle kanten bedekt.

Maak de frosting door het kokosvet te smelten en te mengen met de cacao. Je krijgt nu een chocoladesausje. Lepel dit over de brownie heen en zet vervolgens minimaal twee uur in de koelkast. Kun je niet zo lang wachten? Dan kun je hem ook een half uur in de vriezer zetten.

 

Ik strooide ook nog wat korreltjes zeezout over de brownie heen.. Ook chocolade en zeezout samen is een top combi

 

 

De verse rozemarijn heb ik gekregen van Stichting Eetbaar IJsselstein. Het doel van Eetbaar IJsselstein is stukjes grond omvormen tot eetbaar groen, om voedsel dichter bij huis te brengen voor de bewoners van IJsselstein. Bijdragen aan meer verbinding met de natuur en meer verbinding met elkaar. Zij organiseren bijvoorbeeld workshops en realiseren moes-, kruiden- en andere voedseltuinen voor en met de inwoners van IJsselstein. Erg leuk om eens een kijkje te nemen als je in de buurt bent!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

15 Comments

15 Reacties

  1. mijke

    zou je ze ook in kunnen vriezen voor als je s trek krijgt een mix wilt maken? ;)

    Antwoord
    • Bo

      Jazeker!:)

      Antwoord
      • mijke

        OK super! Want vond ze zo lekker dat ik er nu een heleboel boel heb! dan kan ik ze mooi bewaren voor de luie maar lekkere trek momentjes!! :)

        Dank je!!

        Antwoord
  2. Eline

    Ze zien er echt suuper lekker uit, dus ik wilde ze ook maken! Nu had ik de dadels in de keukenmachine gedaan om ze fijn te maken. Dat zag er mooi uit. Ipv amandelmeel deed ik er gewone (tarwe)meel in (dat stond nog in het keukenkastje). En de cacao poeder en honing. Maar het werd gewoon niet kneedbaar. Het werd een lichtbruine poederbende…
    Dus ik heb er toen 1,5 kopje water bij gedaan en wat boter gesmolten in een pannetje en dat er ook bij gedaan. Toen werd het gelukkig wel donkerder van kleur (maar nog steeds niet zo zwart/bruin als dat van jou) en een plakkerige massa.
    Waar ging het verkeerd en hoe heb jij de dadels fijn gemaakt?

    Antwoord
    • Bo

      Hooi Eline, je moet echt amandelmeel gebruiken. Als je dit vervangt door tarwemeel word de substantie te droog zoals bij jou :)

      Antwoord
      • Eline

        Okee, dankjewel. Moet ik dat toch echt eens kopen..

        Antwoord
        • Bo

          Zeker de moeite waard! De amandelmeel is namelijk ook echt dé smaakmaker in dit recept en gewoon meel is nogal smakeloos :) Liefs en ik hoop dat ze je de volgende keer wel smaken!

      • Bo

        Haha, bedankt! Ja ik miste een lekker laagje erop en ik wilde het simpel houden.. Kokosolie en cacao was een goede keus!:)

        Antwoord
  3. Amber

    Kan je er ook bijvoorbeeld wat noten doorheen doen??

    Antwoord
    • Bo

      Ja zeker! Dan worden ze denk ik nóg lekkerder :)

      Antwoord
  4. Thirza

    Ziet er heerlijk uit!

    Kan dit ook met kokosmeel ipv amandelmeel?

    Groetjes,

    Thirza

    Antwoord
  5. Thirza

    Kan dit ook met kokosmeel ipv amandelmeel?

    Groetjes,

    Thirza

    Antwoord
    • Bo

      Poeeeh dat weet ik eigenlijk niet :) Je zou een klein beetje kunnen proberen en kijken hoe dat smaakt? Ben benieuwd!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *