No bake cashew abrikozen repen

No bake cashew abrikozen repen, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes, Tussendoortje vriezer

Deze lekkere zoete reepjes zijn voedzaam en perfect als tussendoortje wanneer je een energieboost kan gebruiken. Dit glutenvrije tussendoortje wordt éxtra lekker wanneer je de cashewnoten en sesamzaadjes eerst even roostert in een droge koekenpan. En er vervolgens pure chocolade overheen drizzled.. Oh, en ze hoeven niet gebakken te worden. Gewoon even uitharden in de vriezer en that’s it! Je kunt ze overigens wel direct eten uit de vriezer, want ze hoeven niet eerst ontdooit te worden. Handig he? Je kunt ze  wel meenemen voor onderweg. Ze zullen dan wel wat zachter worden in je tas, maar dit doet niets af aan de smaak.

Geniet ervan :D

No bake cashew abrikozen repen, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes, Tussendoortje vriezer

No bake cashew abrikozen repen, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes, Tussendoortje vriezer

Dit heb je nodig voor deze no bake cashew abrikozen repen / 6 stuks

  • 110 gr rauwe cashewnoten
  • 100 gr gedroogde abrikozen
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el ahornsiroop
  • 65 gr pure chocolade
  • mespuntje kaneel

 

No bake cashew abrikozen repen, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes, Tussendoortje vriezer

Zo maak je het

Rooster de cashewnoten en sesamzaadjes kort in een droge koekenpan.

Maal de cashewnoten in je keukenmachine. Doe dit niet te lang, het hoeft geen meel te worden, maar meer een grof cashewmeel met stukjes. Doe de sesamzaadjes, abrikozen, kaneel en ahornsiroop ook in de keukenmachine en laat hem draaien tot alles één geheel is geworden. Dit duurde bij mij een minuutje.

Ik kocht laatst toevallig een siliconen bakvormpje bij Action (zie foto hierboven). Hier kun je het deeg indrukken zodat je mooie repen krijgt, maar wanneer je dit niet hebt vorm je het deeg met de hand tot zes reepjes. Leg de repen minimaal twee uur in de koelkast.

Haal de repen uit de vorm (als je die gebruikt) en smelt de chocolade au bain marie. Drizzle de chocolade met een kleine lepel over de cashew abrikozen repen en laat ze een paar minuten uitharden in de koelkast of vriezer.

Klaar is kees! Bewaar de repen in de vriezer. Je hoeft ze niet eerst te ontdooien wanneer je er eentje wilt eten. Door de suikers in de abrikozen zijn de repen zacht genoeg om direct te nuttigen :D

No bake cashew abrikozen repen, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes, Tussendoortje vriezer

4 Comments
  1. Gisteren gemaakt en vandaag mee naar het werk!
    Heerlijk tussendoortje :D
    Ontzettend mooie en inspirerende website! Mocht je ooit een boek uitbrengen, ik kocht het direct!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!