...

No bake cashew abrikozen repen

No bake cashew abrikozen repen

door | feb 24, 2019 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 5 reacties

No bake cashew abrikozen repen, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes, Tussendoortje vriezer

No bake cashew abrikozen repen. Deze lekkere zoete reepjes gemaakt van gedroogde abrikozen en cashewnoten zijn voedzaam en perfect als tussendoortje wanneer je een energieboost kan gebruiken. Dit glutenvrije tussendoortje wordt éxtra lekker wanneer je de cashewnoten en sesamzaadjes eerst even roostert in een droge koekenpan. En er vervolgens pure chocolade overheen drizzled.. Oh, en deze cashew abrikozen reepjes hoeven niet gebakken te worden! Gewoon even uitharden in de vriezer en that’s it. Je kunt ze overigens wel direct nuttigen als ze uit de vriezer komen, ze hoeven niet eerst ontdooit te worden. Handig toch? In de vriezer kun je de reepjes ook nog eens extra lang bewaren.

Geniet ervan :D

No bake cashew abrikozen repen, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes, Tussendoortje vriezer

No bake cashew abrikozen repen, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes, Tussendoortje vriezer

Dit heb je nodig voor deze no bake cashew abrikozen repen / 6 stuks

  • 110 gr rauwe cashewnoten
  • 100 gr gedroogde abrikozen
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el ahornsiroop
  • 65 gr pure chocolade
  • mespuntje kaneel

 

Zo maak je het

Rooster de cashewnoten en sesamzaadjes kort in een droge koekenpan.

Maal de cashewnoten in je keukenmachine. Doe dit niet te lang, het hoeft geen meel te worden, maar meer een grof cashewmeel met stukjes. Doe de sesamzaadjes, abrikozen, kaneel en ahornsiroop ook in de keukenmachine en laat hem draaien tot alles één geheel is geworden. Dit duurde bij mij een minuutje.

Ik kocht laatst een mega handige siliconen bakvorm. Hier kun je het deeg indrukken zodat je mooie reepjes krijgt. Als je deze vorm niet hebt, vorm je het deeg gewoon met de hand tot zes reepjes. Leg de repen minimaal twee uur in de koelkast of vriezer,

Haal de repen uit de vorm en smelt de chocolade au bain marie. Drizzle de chocolade met een kleine lepel over de cashew abrikozen repen en laat ze een paar minuten uitharden in de koelkast of vriezer.

Klaar is kees! Bewaar de repen in de vriezer. Je hoeft ze niet eerst te ontdooien wanneer je er eentje wilt eten. Door de suikers in de abrikozen zijn de repen zacht genoeg om direct te nuttigen :D

No bake cashew abrikozen repen, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes, Tussendoortje vriezer

Heb je deze gezonde tussendoortjes al gezien?

Dadel haver reepjes (KIDS)

Vegan banaan pindakaas muffins

Plantaardige appel kaneel cake

Glutenvrije pecan pie repen

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in...

Lees meer
Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

  1. Monique

    Super lekker!
    Vanmorgen gemaakt en net bij de koffie gegeten!

    Antwoord
  2. Suzanne

    Gisteren gemaakt en vandaag mee naar het werk!
    Heerlijk tussendoortje :D
    Ontzettend mooie en inspirerende website! Mocht je ooit een boek uitbrengen, ik kocht het direct!

    Antwoord
    • Bo

      Ahh super om te horen, thanks :D

      Antwoord
  3. Anja

    Kan het ook met andere noten .

    Groeten Anja

    Antwoord
    • Bo

      Ja hoor! Ik de repen nog niet met andere noten gemaakt, maar in theorie zou je ze natuurlijk ook kunnen maken met pinda’s, amandelen of pecannoten :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *