...

No bake cashew abrikozen repen

No bake cashew abrikozen repen

door | feb 24, 2019 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 5 reacties

No bake cashew abrikozen repen, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes, Tussendoortje vriezer

No bake cashew abrikozen repen. Deze lekkere zoete reepjes gemaakt van gedroogde abrikozen en cashewnoten zijn voedzaam en perfect als tussendoortje wanneer je een energieboost kan gebruiken. Dit glutenvrije tussendoortje wordt éxtra lekker wanneer je de cashewnoten en sesamzaadjes eerst even roostert in een droge koekenpan. En er vervolgens pure chocolade overheen drizzled.. Oh, en deze cashew abrikozen reepjes hoeven niet gebakken te worden! Gewoon even uitharden in de vriezer en that’s it. Je kunt ze overigens wel direct nuttigen als ze uit de vriezer komen, ze hoeven niet eerst ontdooit te worden. Handig toch? In de vriezer kun je de reepjes ook nog eens extra lang bewaren.

Geniet ervan :D

No bake cashew abrikozen repen, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes, Tussendoortje vriezer

No bake cashew abrikozen repen, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes, Tussendoortje vriezer

Dit heb je nodig voor deze no bake cashew abrikozen repen / 6 stuks

  • 110 gr rauwe cashewnoten
  • 100 gr gedroogde abrikozen
  • 2 el sesamzaad
  • 2 el ahornsiroop
  • 65 gr pure chocolade
  • mespuntje kaneel

 

Zo maak je het

Rooster de cashewnoten en sesamzaadjes kort in een droge koekenpan.

Maal de cashewnoten in je keukenmachine. Doe dit niet te lang, het hoeft geen meel te worden, maar meer een grof cashewmeel met stukjes. Doe de sesamzaadjes, abrikozen, kaneel en ahornsiroop ook in de keukenmachine en laat hem draaien tot alles één geheel is geworden. Dit duurde bij mij een minuutje.

Ik kocht laatst een mega handige siliconen bakvorm. Hier kun je het deeg indrukken zodat je mooie reepjes krijgt. Als je deze vorm niet hebt, vorm je het deeg gewoon met de hand tot zes reepjes. Leg de repen minimaal twee uur in de koelkast of vriezer,

Haal de repen uit de vorm en smelt de chocolade au bain marie. Drizzle de chocolade met een kleine lepel over de cashew abrikozen repen en laat ze een paar minuten uitharden in de koelkast of vriezer.

Klaar is kees! Bewaar de repen in de vriezer. Je hoeft ze niet eerst te ontdooien wanneer je er eentje wilt eten. Door de suikers in de abrikozen zijn de repen zacht genoeg om direct te nuttigen :D

No bake cashew abrikozen repen, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood tussendoortjes, Tussendoortje vriezer

Heb je deze gezonde tussendoortjes al gezien?

Dadel haver reepjes (KIDS)

Vegan banaan pindakaas muffins

Plantaardige appel kaneel cake

Glutenvrije pecan pie repen

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

  1. Monique

    Super lekker!
    Vanmorgen gemaakt en net bij de koffie gegeten!

    Antwoord
  2. Suzanne

    Gisteren gemaakt en vandaag mee naar het werk!
    Heerlijk tussendoortje :D
    Ontzettend mooie en inspirerende website! Mocht je ooit een boek uitbrengen, ik kocht het direct!

    Antwoord
    • Bo

      Ahh super om te horen, thanks :D

      Antwoord
  3. Anja

    Kan het ook met andere noten .

    Groeten Anja

    Antwoord
    • Bo

      Ja hoor! Ik de repen nog niet met andere noten gemaakt, maar in theorie zou je ze natuurlijk ook kunnen maken met pinda’s, amandelen of pecannoten :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *