No bake cashew abrikozen repen. Deze lekkere zoete reepjes gemaakt van gedroogde abrikozen en cashewnoten zijn voedzaam en perfect als tussendoortje wanneer je een energieboost kan gebruiken. Dit glutenvrije tussendoortje wordt éxtra lekker wanneer je de cashewnoten en sesamzaadjes eerst even roostert in een droge koekenpan. En er vervolgens pure chocolade overheen drizzled.. Oh, en deze cashew abrikozen reepjes hoeven niet gebakken te worden! Gewoon even uitharden in de vriezer en that’s it. Je kunt ze overigens wel direct nuttigen als ze uit de vriezer komen, ze hoeven niet eerst ontdooit te worden. Handig toch? In de vriezer kun je de reepjes ook nog eens extra lang bewaren.
Geniet ervan :D
Dit heb je nodig voor deze no bake cashew abrikozen repen / 6 stuks
- 110 gr rauwe cashewnoten
- 100 gr gedroogde abrikozen
- 2 el sesamzaad
- 2 el ahornsiroop
- 65 gr pure chocolade
- mespuntje kaneel
Zo maak je het
Rooster de cashewnoten en sesamzaadjes kort in een droge koekenpan.
Maal de cashewnoten in je keukenmachine. Doe dit niet te lang, het hoeft geen meel te worden, maar meer een grof cashewmeel met stukjes. Doe de sesamzaadjes, abrikozen, kaneel en ahornsiroop ook in de keukenmachine en laat hem draaien tot alles één geheel is geworden. Dit duurde bij mij een minuutje.
Ik kocht laatst een mega handige siliconen bakvorm. Hier kun je het deeg indrukken zodat je mooie reepjes krijgt. Als je deze vorm niet hebt, vorm je het deeg gewoon met de hand tot zes reepjes. Leg de repen minimaal twee uur in de koelkast of vriezer,
Haal de repen uit de vorm en smelt de chocolade au bain marie. Drizzle de chocolade met een kleine lepel over de cashew abrikozen repen en laat ze een paar minuten uitharden in de koelkast of vriezer.
Klaar is kees! Bewaar de repen in de vriezer. Je hoeft ze niet eerst te ontdooien wanneer je er eentje wilt eten. Door de suikers in de abrikozen zijn de repen zacht genoeg om direct te nuttigen :D
Heb je deze gezonde tussendoortjes al gezien?
Vegan banaan pindakaas muffins
Super lekker!
Vanmorgen gemaakt en net bij de koffie gegeten!
Gisteren gemaakt en vandaag mee naar het werk!
Heerlijk tussendoortje :D
Ontzettend mooie en inspirerende website! Mocht je ooit een boek uitbrengen, ik kocht het direct!
Ahh super om te horen, thanks :D
Kan het ook met andere noten .
Groeten Anja
Ja hoor! Ik de repen nog niet met andere noten gemaakt, maar in theorie zou je ze natuurlijk ook kunnen maken met pinda’s, amandelen of pecannoten :)