...

No bake appel kaneel repen

No bake appel kaneel repen

door | apr 27, 2019 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 13 reacties

No bake appel kaneel repen, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes kantoor, Gezonde snack recepten, Makkelijke tussendoortje

Ik ben de laatste tijd helemaal into gezonde tussendoortjes uit de vriezer. Het grote voordeel daarvan is dat ze veel langer houdbaar zijn. En dat is handig want soms kan het zomaar zijn dat ik voor werk een paar dagen weg moet en dan is het zonde om een.. groenige cake aan te treffen op het aanrecht bij thuiskomst ;) Vorige week experimenteerde ik met een pot appelmoes, dadels en havermout en uiteindelijk kwamen daar deze heerlijke no bake appel kaneel repen van! Zoals je van mij gewend bent is ook dit tussendoortje weer super simpel te maken en lekker voedzaam.

Geniet ervan!

No bake appel kaneel repen, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes kantoor, Gezonde snack recepten, Makkelijke tussendoortje

No bake appel kaneel repen, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes kantoor, Gezonde snack recepten, Makkelijke tussendoortje

Dit heb je nodig voor deze no bake appel kaneel repen /

  • 200 gr appelmoes – uit pot, zonder toegevoegde suiker
  • 200 gr havermout
  • 175 gr zachte dadels
  • 70 gr pindakaas
  • 1 el kaneel
  • 1/2 tl vanille essence
  • 6 el granola voor erop

 

No bake appel kaneel repen, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes kantoor, Gezonde snack recepten, Makkelijke tussendoortje

Zo maak je ze

Ontpit de dadels. Mix in je keukenmachine of met een staafmixer de appelmoes, ontpitte dadels, pindakaas, kaneel, vanille essence en de helft van de havermout tot een egaal mengsel.

Roer de overige havermout erdoor. Bekleed een bakvorm of vierkante schaal (van zo’n 18 cm) met bakpapier en schep het mengsel erin. Strijk plat met een vochtige lepel en verdeel de granola erover. Druk licht aan.

Zet de schaal minimaal 3 uur in de vriezer en snijd de plak daarna in repen. Bewaar de repen in de vriezer.

No bake appel kaneel repen, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes kantoor, Gezonde snack recepten, Makkelijke tussendoortje

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

13 Comments

13 Reacties

  1. Adinda

    Wat ziet het er lekker uit!
    Moet je dit sowieso bewaren in de diepvries of is dit een optie? Kun je dit ook gewoon bewaren?
    Anders moet je deze steeds ontdooien..

    Groetjes!

    Antwoord
    • Bo

      Nope, sowieso bewaren in de vriezer voor de stevigheid van de repen. Maar no worries, ze hoeven maar tien minuutjes te ontdooien :)

      Antwoord
  2. Daniëlle

    Ik heb het recept opgeslagen. Lijkt mij erg lekker!

    Antwoord
  3. Rachel

    wauw ze zien er super smakelijk uit, ik heb je recept opgeslagen! Fijn weekend nog verder

    Antwoord
  4. Angela

    Wat zou ik kunnen gebruiken in plaats van -pindakaas?

    Antwoord
    • Bo

      Elk ander soort notenpasta :)

      Antwoord
      • Angela

        Ik heb alleen een noten allergie haha vandaar mijn vraag 😉

        Antwoord
        • Angela

          Ik ga het zondag proberen met tahin

    • Esmée

      Ik had op de verkeerde plek gereageerd – Je kunt als alternatief heel goed Horizon Zonnebloempasta (van zonnebloempitten) gebruiken, qua structuur vergelijkbaar met pindakaas en ook heel lekker. Ik heb zelf een pinda- en notenallergie en gebruik dit heel vaak als vervanger van pindakaas in recepten, werkt prima!

      Antwoord
      • Bo

        Bedankt voor het delen van je tip :D

        Antwoord
  5. Zonderzooi

    Wauw dit klinkt lekker zeg! Wat een makkelijk en gezond recept, ik ga ze morgen eens testen. Liefs, Dalí

    Antwoord
    • Bo

      Leeeuk lieve Dalí :D

      Antwoord
    • Esmée

      Angela, ik heb ook een notenallergie en gebruik Horizon Zonnebloempasta, te koop bij bijv. de biologische supermarkt en een betaalbaar alternatief dat qua structuur meer lijkt op pindakaas dan tahin. Smaakt ook erg lekker!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *