Ik ben de laatste tijd helemaal into gezonde tussendoortjes uit de vriezer. Het grote voordeel daarvan is dat ze veel langer houdbaar zijn. En dat is handig want soms kan het zomaar zijn dat ik voor werk een paar dagen weg moet en dan is het zonde om een.. groenige cake aan te treffen op het aanrecht bij thuiskomst ;) Vorige week experimenteerde ik met een pot appelmoes, dadels en havermout en uiteindelijk kwamen daar deze heerlijke no bake appel kaneel repen van! Zoals je van mij gewend bent is ook dit tussendoortje weer super simpel te maken en lekker voedzaam.
Geniet ervan!
Dit heb je nodig voor deze no bake appel kaneel repen /
- 200 gr appelmoes – uit pot, zonder toegevoegde suiker
- 200 gr havermout
- 175 gr zachte dadels
- 70 gr pindakaas
- 1 el kaneel
- 1/2 tl vanille essence
- 6 el granola voor erop
Zo maak je ze
Ontpit de dadels. Mix in je keukenmachine of met een staafmixer de appelmoes, ontpitte dadels, pindakaas, kaneel, vanille essence en de helft van de havermout tot een egaal mengsel.
Roer de overige havermout erdoor. Bekleed een bakvorm of vierkante schaal (van zo’n 18 cm) met bakpapier en schep het mengsel erin. Strijk plat met een vochtige lepel en verdeel de granola erover. Druk licht aan.
Zet de schaal minimaal 3 uur in de vriezer en snijd de plak daarna in repen. Bewaar de repen in de vriezer.
Wat ziet het er lekker uit!
Moet je dit sowieso bewaren in de diepvries of is dit een optie? Kun je dit ook gewoon bewaren?
Anders moet je deze steeds ontdooien..
Groetjes!
Nope, sowieso bewaren in de vriezer voor de stevigheid van de repen. Maar no worries, ze hoeven maar tien minuutjes te ontdooien :)
Ik heb het recept opgeslagen. Lijkt mij erg lekker!
wauw ze zien er super smakelijk uit, ik heb je recept opgeslagen! Fijn weekend nog verder
Wat zou ik kunnen gebruiken in plaats van -pindakaas?
Elk ander soort notenpasta :)
Ik heb alleen een noten allergie haha vandaar mijn vraag 😉
Ik ga het zondag proberen met tahin
Ik had op de verkeerde plek gereageerd – Je kunt als alternatief heel goed Horizon Zonnebloempasta (van zonnebloempitten) gebruiken, qua structuur vergelijkbaar met pindakaas en ook heel lekker. Ik heb zelf een pinda- en notenallergie en gebruik dit heel vaak als vervanger van pindakaas in recepten, werkt prima!
Bedankt voor het delen van je tip :D
Wauw dit klinkt lekker zeg! Wat een makkelijk en gezond recept, ik ga ze morgen eens testen. Liefs, Dalí
Leeeuk lieve Dalí :D
Angela, ik heb ook een notenallergie en gebruik Horizon Zonnebloempasta, te koop bij bijv. de biologische supermarkt en een betaalbaar alternatief dat qua structuur meer lijkt op pindakaas dan tahin. Smaakt ook erg lekker!