No bake appel kaneel repen

No bake appel kaneel repen, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes kantoor, Gezonde snack recepten, Makkelijke tussendoortje

Ik ben de laatste tijd helemaal into gezonde tussendoortjes uit de vriezer. Het grote voordeel daarvan is dat ze veel langer houdbaar zijn. En dat is handig want soms kan het zomaar zijn dat ik voor werk een paar dagen weg moet en dan is het zonde om een.. groenige cake aan te treffen op het aanrecht bij thuiskomst ;) Vorige week experimenteerde ik met een pot appelmoes, dadels en havermout en uiteindelijk kwamen daar deze heerlijke no bake appel kaneel repen van! Zoals je van mij gewend bent is ook dit tussendoortje weer super simpel te maken en lekker voedzaam.

Geniet ervan!

No bake appel kaneel repen, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes kantoor, Gezonde snack recepten, Makkelijke tussendoortje

No bake appel kaneel repen, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes kantoor, Gezonde snack recepten, Makkelijke tussendoortje

Dit heb je nodig voor deze no bake appel kaneel repen /

  • 200 gr appelmoes – uit pot, zonder toegevoegde suiker
  • 200 gr havermout
  • 175 gr zachte dadels
  • 70 gr pindakaas
  • 1 el kaneel
  • 1/2 tl vanille essence
  • 6 el granola voor erop

 

No bake appel kaneel repen, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes kantoor, Gezonde snack recepten, Makkelijke tussendoortje

Zo maak je ze

Ontpit de dadels. Mix in je keukenmachine of met een staafmixer de appelmoes, ontpitte dadels, pindakaas, kaneel, vanille essence en de helft van de havermout tot een egaal mengsel.

Roer de overige havermout erdoor. Bekleed een bakvorm of vierkante schaal (van zo’n 18 cm) met bakpapier en schep het mengsel erin. Strijk plat met een vochtige lepel en verdeel de granola erover. Druk licht aan.

Zet de schaal minimaal 3 uur in de vriezer en snijd de plak daarna in repen. Bewaar de repen in de vriezer.

No bake appel kaneel repen, Gezonde tussendoortjes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije tussendoortjes, Makkelijke tussendoortjes kantoor, Gezonde snack recepten, Makkelijke tussendoortje

8 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!