Nachos uit de oven met geitenkaas en guacamole

Nachos uit de oven met geitenkaas en guacamole

Dit is echt zo’n recept dat het altijd en overal goed doet. Op feestjes, verjaardagen of bij cocoon avondjes op de bank. Ook op het terras zag ik afgelopen zomer schalen met nachos voorbij komen. Wel met een liter gesmolten kaas en saus eroverheen, dat dan weer wel. Maar wij maken daar gewoon even lekker een gezonde variant op! Eentje met geitenkaas (mijn lievelings) en met zelfgemaakte guacamole. Echt HEEL erg lekker dit. Zelf at ik het als avondeten omdat ik na een dag koken voor Beaufood zoveel van smoothies, noodles van groenten en cakes heb gesnaaid dat ik geen volwaardige maaltijd meer naar binnen krijg. Maar nachos passen er altijd wel in. En als je denkt ‘hmm chipjes zijn toch niet zo gezond” dan staat onderaan het recept en tip hoe je de chips kunt vervangen door iets gezonders. Echter als je gezond eet en alles met mate kun je met een gerust hart genieten van een handje nachos uit de oven met geitenkaas en guacamole.

 

Voor vier personen

  • 200 gr nachos – naturel en gemaakt van enkel maismeel, zonnebloemolie en zout
  • 75 gr zachte geitenkaas

voor de guacamole

  • 1 rijpe avocado
  • sap van 1/2 limoen
  • een handje verse koriander
  • 1/4 rode ui
  • 1 tomaat
  • optioneel: een el zure room

 

Nachos uit de oven met geitenkaas en guacamole

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en verdeel de nachos over een ovenschaaltje. Verkruimel de geitenkaas erover en zet de schaal tien minuutjes in de oven.

Maak ondertussen de guacamole. Prak de avocado fijn, snipper de ui, snijd de tomaat in kleine blokjes en meng alles door elkaar. Proef even en voeg naar smaak een snuf zout, peper of nog wat limoensap toe.

Haal de schaal uit de oven en schep de guacamole erop. Je kunt er ook nog een eetlepel zure room bij naast scheppen als je dit lekker vindt. Ik kwam helaas zelf te laat op dit idee dus ik had het niet in huis maar de volgende keer doe ik dat er zeker bij.

 

Nachos uit de oven met geitenkaas en guacamole

 

 

Nacho chipjes zijn op zich niet súper slecht voor je maar er zit wel zout in en ze zijn gefrituurd. Een extra gezonde versie van deze nachos met geitenkaas en guacamole maak je met krokante wraps uit de oven. Koop of maak zelf een aantal wraps, scheur ze in stukken en bak deze vervolgens krokant in de oven samen met een snuf paprika poeder

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!