...

Muhammara: gegrilde paprika en walnoot-spread

Muhammara: gegrilde paprika en walnoot-spread

Muhamarra gegrilde paprika en walnoot-spread, Gezond broodbeleg, Gezonde foodblogs, Gezonde lunch, Gezonde spreads, Voedzame spreads, Syrische recepten, Beaufood lunch, Gezonde borrelhap

Muhammara is een heerlijk romige spread afkomstig uit Syrië. De hoofdingrediënten zijn gegrilde paprika en geroosterde walnoten en de spread zit vol goede voedingsstoffen. Van origine zit er geen ahornsiroop in, maar aangezien ik gek ben op een zoetje in een recept als tegenhanger van de hartige smaken deed ik er een drupje in. Mega lekker! Muhammara is perfect als gezonde dip bij de borrel of als lunch op een getoast broodje of cracker. Nu wordt deze spread het áller lekkerst wanneer je de paprika’s zelf grilt, maar voor het gemak kun je ook gebruik maken van kant en klaar gegrilde paprika’s.

Eet smakelijk :D

Muhamarra gegrilde paprika en walnoot-spread, Gezond broodbeleg, Gezonde foodblogs, Gezonde lunch, Gezonde spreads, Voedzame spreads, Syrische recepten, Beaufood lunch, Gezonde borrelhap

Muhamarra gegrilde paprika en walnoot-spread, Gezond broodbeleg, Gezonde foodblogs, Gezonde lunch, Gezonde spreads, Voedzame spreads, Syrische recepten, Beaufood lunch, Gezonde borrelhap

Dit heb je nodig voor de Muhammara (gegrilde paprika en walnoot-spread)

  • 300 gr gegrilde paprika – in pot of zelf gegrild 
  • 150 gr walnoten
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl ahornsiroop
  • 2 el goede olijfolie + extra voor erop
  • optioneel: voor het opdienen deed ik er een snuf van mijn favo zelfgemaakte kruidenmix over. Hoeft niet, wel heel lekker! Rooster hiervoor 3 el venkelzaadjes in een droge koekenpan. Vijzel de geroosterde venkelzaadjes samen met 1 tl zeezout. Ook heerlijk voor over een eitje.

 

Muhamarra gegrilde paprika en walnoot-spread, Gezond broodbeleg, Gezonde foodblogs, Gezonde lunch, Gezonde spreads, Voedzame spreads, Syrische recepten, Beaufood lunch, Gezonde borrelhap

Muhamarra gegrilde paprika en walnoot-spread, Gezond broodbeleg, Gezonde foodblogs, Gezonde lunch, Gezonde spreads, Voedzame spreads, Syrische recepten, Beaufood lunch, Gezonde borrelhap

Zo maak je het

Rooster de walnoten in een droge koekenpan.

Rooster de rode paprika’s indien je dit zelf doet of giet de kant en klaar gegrilde paprika’s in pot af. Verzamel alle ingrediënten in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en pureer alles tot een egale massa.

Breng op smaak met een snuf peper en zout. Proef even en voeg naar smaak nog wat citroensap toe.

En klaar is kees! Muhammara is het lekkerst wanneer je hem binnen vier dagen consumeert.

Muhamarra gegrilde paprika en walnoot-spread, Gezond broodbeleg, Gezonde foodblogs, Gezonde lunch, Gezonde spreads, Voedzame spreads, Syrische recepten, Beaufood lunch, Gezonde borrelhap

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Paula

    Hi Beau,

    Is het groene kruid erover tuinkers? Voor de looks vind ik het prachtig, maar even de smaak checken ;)

    Groetjes

    Antwoord
    • Bo

      Yes klopt! Ik vind tuinkers heerlijk over dit soort spreads :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *