Muhammara: gegrilde paprika en walnoot-spread

Muhamarra gegrilde paprika en walnoot-spread, Gezond broodbeleg, Gezonde foodblogs, Gezonde lunch, Gezonde spreads, Voedzame spreads, Syrische recepten, Beaufood lunch, Gezonde borrelhap

Muhammara is een heerlijk romige spread afkomstig uit Syrië. De hoofdingrediënten zijn gegrilde paprika en geroosterde walnoten en de spread zit vol goede voedingsstoffen. Van origine zit er geen ahornsiroop in, maar aangezien ik gek ben op een zoetje in een recept als tegenhanger van de hartige smaken deed ik er een drupje in. Mega lekker! Muhammara is perfect als gezonde dip bij de borrel of als lunch op een getoast broodje of cracker. Nu wordt deze spread het áller lekkerst wanneer je de paprika’s zelf grilt, maar voor het gemak kun je ook gebruik maken van kant en klaar gegrilde paprika’s.

Eet smakelijk :D

Muhamarra gegrilde paprika en walnoot-spread, Gezond broodbeleg, Gezonde foodblogs, Gezonde lunch, Gezonde spreads, Voedzame spreads, Syrische recepten, Beaufood lunch, Gezonde borrelhap

Muhamarra gegrilde paprika en walnoot-spread, Gezond broodbeleg, Gezonde foodblogs, Gezonde lunch, Gezonde spreads, Voedzame spreads, Syrische recepten, Beaufood lunch, Gezonde borrelhap

Dit heb je nodig voor de Muhammara (gegrilde paprika en walnoot-spread)

  • 300 gr gegrilde paprika – in pot of zelf gegrild 
  • 150 gr walnoten
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl ahornsiroop
  • 2 el goede olijfolie + extra voor erop
  • optioneel: voor het opdienen deed ik er een snuf van mijn favo zelfgemaakte kruidenmix over. Hoeft niet, wel heel lekker! Rooster hiervoor 3 el venkelzaadjes in een droge koekenpan. Vijzel de geroosterde venkelzaadjes samen met 1 tl zeezout. Ook heerlijk voor over een eitje.

 

Muhamarra gegrilde paprika en walnoot-spread, Gezond broodbeleg, Gezonde foodblogs, Gezonde lunch, Gezonde spreads, Voedzame spreads, Syrische recepten, Beaufood lunch, Gezonde borrelhap

Muhamarra gegrilde paprika en walnoot-spread, Gezond broodbeleg, Gezonde foodblogs, Gezonde lunch, Gezonde spreads, Voedzame spreads, Syrische recepten, Beaufood lunch, Gezonde borrelhap

Zo maak je het

Rooster de walnoten in een droge koekenpan.

Rooster de rode paprika’s indien je dit zelf doet of giet de kant en klaar gegrilde paprika’s in pot af. Verzamel alle ingrediënten in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en pureer alles tot een egale massa.

Breng op smaak met een snuf peper en zout. Proef even en voeg naar smaak nog wat citroensap toe.

En klaar is kees! Muhammara is het lekkerst wanneer je hem binnen vier dagen consumeert.

Muhamarra gegrilde paprika en walnoot-spread, Gezond broodbeleg, Gezonde foodblogs, Gezonde lunch, Gezonde spreads, Voedzame spreads, Syrische recepten, Beaufood lunch, Gezonde borrelhap

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!