Vandaag heb ik zó’n een heerlijk recept voor je! Mosselen met parmezaanse kaas en citroenroom. Romig, ziltig, fris. Deze mosselpan heeft het allemaal. We koken de mosselen in een romige saus gemaakt van room, parmezaanse kaas, citroensap, citroenrasp en verse peterselie. Serveer daar vooral knapperig brood bij om de saus mee op te dippen.. En trakteer jezelf op een glas Albariño uit Rias Biaxas! Deze wijn gaat fantastisch bij deze zomerse mosselpan. En (extra fijn tijdens warme zomerse dagen) dit eenvoudige recept staat binnen tien minuten op tafel.
Makkelijke mosselpan
Wist je dat mosselen echt bizar makkelijk te bereiden zijn? Ik hoor nog regelmatig dat mensen het toch een beetje spannend vinden (snap ik als je voor het eerst zo’n mega bak schelpen in je handen hebt) maar geloof mij, een kind kan de was doen. Het enige wat je hoeft te doen is zorgen voor een bak écht verse mosselen. De mosselen spoel je even af onder de kraan en vervolgens kook je ze tot de schelpen openstaan. That’s it! Een speciale mosselpan om de mosselen in te bereiden staat leuk, maar is geen must. Je zou in principe zelfs een koekenpan kunnen gebruiken met een grote deksel erop. Het vocht wat uit de schelpen komt is al enorm smaakvol van zichzelf dus meer dan een scheut goede wijn en wat verse kruiden heb je eigenlijk niet nodig. Maar ik moet zeggen.. met deze romige citroensaus met gesmolten parmezaanse kaas til je je mosselpan wel echt naar een (heel) hoog niveau!
Geniet ervan :D
Nog meer lekkers voor bij mosselen
- Thaise mosselen in rode currysaus (moet je geproefd hebben!)
- De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise (doe er een teentje geraspte knoflook doorheen en je hebt een goddelijke knoflookmayo om de mosselen in te dippen)
- Frietjes van wortel uit de oven (lekker als side dish)
- Franse frietjes van knolselderij (idem!)
Mosselpan met parmezaanse kaas en citroenroom
Ingrediënten
- 2 kilo mosselen
- 1 teentje knoflook
- 1 flinke el boter
- 1 biologische citroen
- 20o ml room
- 40 gr parmezaanse kaas - of meer
- 1 hand verse peterselie
Instructies
- Spoel de mosselen goed met water en gooi kapotte of open schelpen weg.
- Pers de knoflook en rasp de schil van een halve citroen.
- Verhit de boter in een (mossel)pan. Fruit de knoflook aan en roer de rasp van een halve citroen erdoor.
- Voeg room, sap van een halve citroen, parmezaanse kaas, peterselie en peper & zout naar smaak toe. Doe de mosselen erbij en zet de deksel een paar minuten op de pan tot de schelpen open staan.
- Serveer met knapperig brood, extra parmezaanse kaas erover en partjes citroen!
0 reacties