...

Mosselen met parmezaanse kaas en citroenroom

Mosselen met parmezaanse kaas en citroenroom

door | jun 20, 2023 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 0 Reacties

mosselen-parmezaanse-kaas

Vandaag heb ik zó’n een heerlijk recept voor je! Mosselen met parmezaanse kaas en citroenroom. Romig, ziltig, fris. Deze mosselpan heeft het allemaal. We koken de mosselen in een romige saus gemaakt van room, parmezaanse kaas, citroensap, citroenrasp en verse peterselie. Serveer daar vooral knapperig brood bij om de saus mee op te dippen.. En trakteer jezelf op een glas Albariño uit Rias Biaxas! Deze wijn gaat fantastisch bij deze zomerse mosselpan. En (extra fijn tijdens warme zomerse dagen) dit eenvoudige recept staat binnen tien minuten op tafel.

mosselen-parmezaanse-kaas

Makkelijke mosselpan

Wist je dat mosselen echt bizar makkelijk te bereiden zijn? Ik hoor nog regelmatig dat mensen het toch een beetje spannend vinden (snap ik als je voor het eerst zo’n mega bak schelpen in je handen hebt) maar geloof mij, een kind kan de was doen. Het enige wat je hoeft te doen is zorgen voor een bak écht verse mosselen. De mosselen spoel je even af onder de kraan en vervolgens kook je ze tot de schelpen openstaan. That’s it! Een speciale mosselpan om de mosselen in te bereiden staat leuk, maar is geen must. Je zou in principe zelfs een koekenpan kunnen gebruiken met een grote deksel erop. Het vocht wat uit de schelpen komt is al enorm smaakvol van zichzelf dus meer dan een scheut goede wijn en wat verse kruiden heb je eigenlijk niet nodig. Maar ik moet zeggen.. met deze romige citroensaus met gesmolten parmezaanse kaas til je je mosselpan wel echt naar een (heel) hoog niveau!

Geniet ervan :D

mosselen-parmezaanse-kaas

Nog meer lekkers voor bij mosselen

 

 

mosselen-parmezaanse-kaas

Mosselpan met parmezaanse kaas en citroenroom

Een zomerse mosselpan! Mosselen gekookt in citroenroom met daaroverheen verse peterselie en lekker veel parmezaanse kaas. Heerlijk!
4.34 van 3 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kilo mosselen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke el boter
  • 1 biologische citroen
  • 20o ml room
  • 40 gr parmezaanse kaas - of meer
  • 1 hand verse peterselie

Instructies
 

  • Spoel de mosselen goed met water en gooi kapotte of open schelpen weg.
  • Pers de knoflook en rasp de schil van een halve citroen.
  • Verhit de boter in een (mossel)pan. Fruit de knoflook aan en roer de rasp van een halve citroen erdoor.
  • Voeg room, sap van een halve citroen, parmezaanse kaas, peterselie en peper & zout naar smaak toe. Doe de mosselen erbij en zet de deksel een paar minuten op de pan tot de schelpen open staan.
  • Serveer met knapperig brood, extra parmezaanse kaas erover en partjes citroen!
Trefwoord Mosselpan
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

mosselen-parmezaanse-kaas

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept