...

Mini pizza’s met rösti bodem (margherita)

Mini pizza’s met rösti bodem (margherita)

door | sep 12, 2015 | Hartige hapjes, Recepten, Vega | 0 Reacties

Mini rösti pizza's (margherita)

Ik zie de laatste tijd allerlei soorten pizzabodems voorbij zien komen, gemaakt met ingrediënten als havermout, boekweit, bloemkool etc. Leuk! Ik hou wel van een beetje variatie. Maar als je écht geen zin hebt om een bodem in elkaar te kneden en je wilt een leuk borrelhapje neerzetten waar je niet al te veel tijd aan kwijt bent, dan zijn deze rösti pizza’s echt iets voor jou. Je kunt het jezelf helemaal makkelijk maken door kant en klare rösti rondjes te kopen.. Maar ik bak ze toch liever zelf :)

Oh en ze zijn trouwens ook lekker als avondeten natuurlijk. In dat geval maak je gewoon één grote rösti van dit recept!

 

Dit heb je nodig voor 6 kleine pizza’s

  • 300 gram rösti – dit vind je in het vriesvak van je supermarkt. Het is eigenlijk gewoon kant en klaar geraspte aardappel. 
  • 2 eieren
  • snuf zout en versgemalen zwarte peper
  • 1/2 bol mozzarella
  • 6 cherry tomaatjes
  • 2 el tomatensaus
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • een paar blaadjes verse basilicum als garnering
  • 1 el vet of olie om in te bakken – ik gebruik vrijwel altijd kokos

 

Mini rösti pizza's (margherita)

Zo maak je ze

Verhit een beetje olie in een koekenpan.

Mix in een kom de rösti samen met het ei, peper en zout goed door elkaar. Schep voorzichtig 3 kleine bolletjes in de pan (of zes als dat past) en druk plat tot je een mooie rondjes hebt. Dit hoeft niet persé, als jij net zo gelukkig wordt van vierkante pizza’s dan zullen ze daar niet anders door smaken ;) Sluit de pan af met een deksel en bak de rösti aan beide kanten gaar.

Verhit je oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de röstibodems erop. Besmeer elk rondje met wat tomatenpuree en Italiaanse kruiden. Snij de tomaat en de mozzarella in plakjes en leg deze er ook op. Zet de pizza’s 8 minuutjes in de oven.

Garneer af met verse blaadjes basilicum en serveer direct. Koud zijn ze trouwens ook lekker!

 

 

Deze pizza’s zijn in margherita style, maar er zijn natuurlijk duizend andere mogelijkheden. Denk aan pizza met ham en ananas, verschillende soorten kaas, salami en olijven, een vega variant met courgette en zongedroogde tomaatjes, gerookte kip met pesto.. Zal ik nog even door gaan?:)

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *