Eigenlijk was het mijn bedoeling om een amandel-aardbeiencake te bakken, maar toen het beslag eenmaal klaar was en ik een cakevorm wilde pakken zag ik mijn mini muffinvorm liggen. So little baby muffins it is! En misschien ook nog een stuk handiger dan een cake. Ik bewaar ze in een grote bak en gris er zo nu en dan eentje mee. Maar ook minder handig, want omdat ze zo makkelijk mee te pakken zijn pak je er soms perongeluk twee. Of drie. Maar dat maakt niet uit! Want deze little ones zijn helemaal niet zo slecht voor je :) En ze zijn ook nog eens glutenvrij.
Nodig voor 12 mini muffins
- 150 gr havermout
- 50 gr amandelmeel
- 4 eieren
- 1 el bakpoeder
- 1/2 appel
- 3 el honing (3 el is vrij weinig dus als je ze wat zoeter wilt neem je 4 of 5 el)
- 12 aardbeien (vers of diepvries, maar zorg dat het kleine aardbeitjes zijn of halveer de grote)
- een mini muffin vorm (of een gewone als je deze niet hebt)
- wat kokosvet om de vorm in te vetten
- optioneel: kwark om je muffins af te toppen
Zo maak je ze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stop alle ingredienten in je blender of keukenmachine en mix alles tot een mooi (dik) beslag.
Vet de vorm in met wat kokosvet en verdeel het beslag in de holletjes. Druk in elk beslagje een aarbei.
Zet in de oven voor 20 minuutjes.
Laat goed afkoelen wanneer ze uit de oven komen, anders krijg je ze er niet zo mooi uit. Na tien minuutjes kun je ze er met een theelepel voorzichtig uitwippen.
Eet smakelijk!
Extra leuk: je muffins aftoppen met een toefje kwark voordat je ze eet! En ben je niet zo’n fan van aardbeien? Dan zijn kersen, stukjes peer of bramen ook heerlijk om ze mee te vullen!
Hoi!
Als ik dit recept als cake wil maken welke verhoudingen en baktijd moet ik dan aanhouden?
Groetjes!
Ik denk dat je de verhoudingen het beste kunt verdubbelen en de baktijd moet verlengen naar 40 minuten. Maar dit heb ik zelf niet uitgeprobeerd dus houd de oven goed in de gaten! Liefs, Bo