...

Mini haver-amandelmuffins met aardbei

Mini haver-amandelmuffins met aardbei

door | mrt 27, 2015 | Recepten, Zoetigheden | 2 reacties

Glutenvrije muffins recept

Eigenlijk was het mijn bedoeling om een amandel-aardbeiencake te bakken, maar toen het beslag eenmaal klaar was en ik een cakevorm wilde pakken zag ik mijn mini muffinvorm liggen. So little baby muffins it is!  En misschien ook nog een stuk handiger dan een cake. Ik bewaar ze in een grote bak en gris er zo nu en dan eentje mee. Maar ook minder handig, want omdat ze zo makkelijk mee te pakken zijn pak je er soms perongeluk twee. Of drie. Maar dat maakt niet uit! Want deze little ones  zijn helemaal niet zo slecht voor je :) En ze zijn ook nog eens glutenvrij.

 

Mini Muffins recept

 

Nodig voor 12 mini muffins

  • 150 gr havermout
  • 50 gr amandelmeel
  • 4 eieren
  • 1 el bakpoeder
  • 1/2 appel
  • 3 el honing (3 el is vrij weinig dus als je ze wat zoeter wilt neem je 4 of 5 el)
  • 12 aardbeien (vers of diepvries, maar zorg dat het kleine aardbeitjes zijn of halveer de grote)
  • een mini muffin vorm (of een gewone als je deze niet hebt)
  • wat kokosvet om de vorm in te vetten
  • optioneel: kwark om je muffins af te toppen

 

Mini Muffins recept

 

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stop alle ingredienten in je blender of keukenmachine en mix alles tot een mooi (dik) beslag.

Vet de vorm in met wat kokosvet en verdeel het beslag in de holletjes. Druk in elk beslagje een aarbei.

Zet in de oven voor 20 minuutjes.

Laat goed afkoelen wanneer ze uit de oven komen, anders krijg je ze er niet zo mooi uit. Na tien minuutjes kun je ze er met een theelepel voorzichtig uitwippen.

Eet smakelijk!

 

Mini Muffins recept

 

Extra leuk: je muffins aftoppen met een toefje kwark voordat je ze eet! En ben je niet zo’n fan van aardbeien? Dan zijn kersen, stukjes peer of bramen ook heerlijk om ze mee te vullen!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Bo

    Hoi!

    Als ik dit recept als cake wil maken welke verhoudingen en baktijd moet ik dan aanhouden?

    Groetjes!

    Antwoord
    • Bo

      Ik denk dat je de verhoudingen het beste kunt verdubbelen en de baktijd moet verlengen naar 40 minuten. Maar dit heb ik zelf niet uitgeprobeerd dus houd de oven goed in de gaten! Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *