Mini blueberry cheesecakes

Beaufood recepten, Cheesecake blauwe bessen, Cheesecake recept gezond, gezonde desserts, Gezonde verjaardagrecepten, Glutenvrije cheesecake bodem, Glutenvrije foodblogs, Kleine cheesecakejes, Mini blueberry cheesecakes

Ik ben echt onwijs gek op cheesecake en in plaats van één grote cheesecake te bakken besloot ik vorige week om er mini’s van te maken. Lekker voor bij de koffie en super leuk als dessert tijdens etentjes! Dit is een iets gezondere variant op de normale cheesecake die bomvol suiker zit. Deze mini blueberry cheesecakes zijn gezoet met honing en in plaats van de originele koekjesbodem maakte ik een bodem van dadels en havermout. Dat maakt deze cheesecakejes ook meteen glutenvrij. En heeeel erg lekker dus ik zou zeggen, duik vanmiddag nog de keuken in :D

 

Mini blueberry cheesecakes, Cheesecake recept gezond, Cheesecake blauwe bessen, Kleine cheesecakejes, Glutenvrije cheesecake bodem, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde verjaardagrecepten, gezonde desserts

 

Dit heb je nodig voor 6 mini blueberry cheesecakes

Voor de bodem

  • 85 gr dadels – ontpit
  • 3 el warm water
  • 65 havermout

Voor de vulling

  • 2 eieren
  • 150 gr roomkaas – Philadelphia bijvoorbeeld 
  • 1 el meel naar keuze
  • honing naar smaak – ik nam één volle el 
  • rasp van 1/2 citroen

Voor de swirl

  • 50 gr blauwe bessen
  • sap van 1/4 citroen

 

Mini blueberry cheesecakes, Cheesecake recept gezond, Cheesecake blauwe bessen, Kleine cheesecakejes, Glutenvrije cheesecake bodem, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde verjaardagrecepten, gezonde desserts

Mini blueberry cheesecakes, Cheesecake recept gezond, Cheesecake blauwe bessen, Kleine cheesecakejes, Glutenvrije cheesecake bodem, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde verjaardagrecepten, gezonde desserts

 

 

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 170 graden en vet zes holtes van een muffinvorm in.

Begin met de bodem. Ontpit de dadels en stop ze in je keukenmachine. Voeg drie eetlepels warm water toe en blend alles tot puree. Schep de dadelpuree in een kom en kneed de havermout erdoor. Vorm zes balletjes van het mengsel en druk met je vingers plat tot een bodem in de vormpjes.

Ga verder met de vulling. Klop met een mixer de ingrediënten door elkaar en voeg naar smaak honing toe. Schenk het beslag in de holtes van de muffinvorm.

Pureer de blauwe bessen samen met het citroensap. Schep het mengsel met een theelepel als een swirl over de cheesecakes.

Bak de cheesecakes 20 tot 25 minuten in het midden van de oven. Laat ze daarna een uurtje afkoelen en eet smakelijk!

 

Bewaar de cheesecakes afgedekt in de koelkast

20 Comments
  1. Hallo Bo,

    Wij zijn net gaan samenwonen en hebben nog geen keukenmachine. Is dit perse nodig? of kan het ook anders?

    Alvast bedankt!

    Groetjes Carina

    1. Hoi Carina, wat leuk gefeliciteerd! Ik vind een keukenmachine echt onmisbaar in de keuken omdat je hierin ingrediënten op een snelle en krachtige manier kunt verwerken. Echter is niets onvervangbaar en kun je de dadels ook pureren met bijvoorbeeld een staafmixer in een maatbeker :) Een keukenmachine is er meer voor het gemak.

    1. Dat zou in theorie kunnen maar in de praktijk niet niet uitgeprobeerd. De oventijd zal sowieso verlengd moeten worden wanneer je er een grote van maakt. Volgende week komt er een heeel lekker recept voor een ‘grote’ cheesecake online hier :D

    1. Hoi Angela, de dadels kun je het best alleen vervangen door gedroogd fruit. Dadels, abrikozen, vijgen. Wanneer je vers fruit gebruikt zul je geen mooie stevige bodempjes krijgen. Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.