...

Mini blueberry cheesecakes

Mini blueberry cheesecakes

door | jul 30, 2017 | Desserts, Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 54 reacties

Beaufood recepten, Cheesecake blauwe bessen, Cheesecake recept gezond, gezonde desserts, Gezonde verjaardagrecepten, Glutenvrije cheesecake bodem, Glutenvrije foodblogs, Kleine cheesecakejes, Mini blueberry cheesecakes

Mini blueberry cheesecakes. Ik ben echt onwijs gek op cheesecake en in plaats van één grote cheesecake te bakken, besloot ik vorige week om er mini’s van te maken. Lekker voor bij de koffie of als tussendoortje. Of als dessert bij een etentje! Ook fijn: deze mini blueberry cheesecakes zijn een iets gezondere versie van de normale cheesecakes die bomvol suiker zitten. Deze cheesecakejes zijn gezoet met honing en in plaats van de originele koekjesbodem maakte ik een (glutenvrije!) bodem van dadels, havermout en een snufje zeezout. Oh, en vergeet vooral de swirl gemaakt van blauwe bessen en citroensap niet door de roomkaas vulling te roeren. Deze combi is zó lekker.

Kortom: hup naar de winkel voor de ingrediënten! Ik weet zeker dat je zult smullen.

Mini blueberry cheesecakes, Cheesecake recept gezond, Cheesecake blauwe bessen, Kleine cheesecakejes, Glutenvrije cheesecake bodem, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde verjaardagrecepten, gezonde desserts

Mini blueberry cheesecakes, Cheesecake recept gezond, Cheesecake blauwe bessen, Kleine cheesecakejes, Glutenvrije cheesecake bodem, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde verjaardagrecepten, gezonde desserts

Dit heb je nodig voor 6 mini blueberry cheesecakes

Voor de bodem

  • 85 gr dadels – ontpit
  • 3 el warm water
  • 65 havermout

Voor de vulling

  • 2 eieren
  • 150 gr roomkaas
  • 1 el meel naar keuze
  • honing naar smaak – ik nam één volle el 
  • rasp van 1/2 citroen

Voor de swirl

  • 50 gr blauwe bessen
  • sap van 1/4 citroen

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 170 graden en vet zes holtes van een muffinvorm in.

Begin met de bodem. Ontpit de dadels en stop ze in je keukenmachine. Voeg drie eetlepels warm water toe en blend alles tot puree. Schep de dadelpuree in een kom en kneed de havermout erdoor. Vorm zes balletjes van het mengsel en druk met je vingers plat tot een bodem in de vormpjes.

Ga verder met de vulling. Klop met een mixer de ingrediënten door elkaar en voeg naar smaak honing toe. Schenk het beslag in de holtes van de muffinvorm.

Pureer de blauwe bessen samen met het citroensap. Schep het mengsel met een theelepel als een swirl over de cheesecakes.

Bak de cheesecakes 20 tot 25 minuten in het midden van de oven. Laat ze daarna een uurtje afkoelen en eet smakelijk!

Mini blueberry cheesecakes, Cheesecake recept gezond, Cheesecake blauwe bessen, Kleine cheesecakejes, Glutenvrije cheesecake bodem, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde verjaardagrecepten, gezonde desserts

Zin gekregen in nog meer cheesecake?

Citroen-yoghurt cheesecake met madeleines

Romige aardbei cheesecake repen

Geitenkaas cheesecake met dadelbodem

Mini blueberry cheesecakes

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes. Een echte winner op tafel tijdens Sinterklaasavond! En ik kan het weten, want deze taart was amper vijf minuten nadat ik hem aansneed verorberd door mijn gasten. Dit jaar vierden we voor het eerst Sinterklaas bij ons...

Lees meer
Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer

54 Comments

54 Reacties

  1. M.

    Lijkt me heerlijk! Kan dit recept ook met zuivelspread in plaats van Philadelphia?

    Antwoord
    • Bo

      Moet lukken!:)

      Antwoord
  2. Astrid

    Ik heb een grote cheesecake gemaakt met frambozen ipv blauwe bessen, ook erg lekker!!! Dank je wel voor het lekkere recept.

    Antwoord
    • Bo

      Heel graag gedaan!

      Antwoord
  3. Kim

    Deze mini blueberry cheesecake vandaag gemaakt en ze zijn echt heerlijk 😋.. Weinig ingrediënten, makkelijk te maken en erg verantwoord, ik hou ervan 😊

    Antwoord
  4. Nel

    nmodderman@gmail.com

    Hallo No,
    Kan ik ipv de muffinvorm in te vetten ook papieren vormpjes gebruiken?

    Antwoord
    • Bo

      Dat kan in principe wel, maar dan krijg je wel minder mooie cheesecakejes. Maar goed, de smaak is er niet minder om!:)

      Antwoord
    • Nel Modderman

      Dankjewel Bo. Dan ga ik de vorm wel invetten en doe dan later de papieren vormpjes er omheen!

      Antwoord
  5. Vivian

    Wat verrukkelijk! Zou dit recept geschikt zijn voor zwangerschapsdiabetes ? Hoeveel koolhydraten zitten er bv in?

    Antwoord
  6. Roos

    Hoi, ik heb ze vorige week gemaakt, en ze zijn inderdaad heerlijk. Hoe maak jij die mooie swirl erin? Dat lukte (nog) niet goed.

    Antwoord
    • Bo

      Gewoon één keer roeren met een theelepeltje :)

      Antwoord
  7. Freya

    Ze staan in de oven.. En dan bedenk ik me ineens: was het 170 graden onder- bovenwarmte of heteluchtoven stand?

    Antwoord
    • Bo

      Gewoon normale stand (onder-bovenwarmte). Geniet ervan!

      Antwoord
  8. Drissia

    Hallo kan de roomkaas ook vervangen worden door mascarpone?

    Antwoord
    • Bo

      Ik gok van wel :)

      Antwoord
  9. Esther

    Hoe kan ik de waardes terugvinden om in de app in te voeren?
    Alvast bedankt!

    Antwoord
  10. Tamara

    Heerlijk, goed recept! Heb wat koek- en speculaaskruiden in de bodem gedaan en een drupje vanille-extract in de vulling!

    Antwoord
  11. Roos

    Ze zijn echt zo lekker als ze eruit zien!!! Thanks !!!

    Antwoord
    • Bo

      Heel graag gedaan en thanks voor je lieve reactie :D

      Antwoord
  12. Debbie

    Hoi Bo, Kan de roomkaas vervanger worden door kwark of griekse yoghurt?

    Antwoord
    • Bo

      Ik gok dat het ook moet lukken met kwark.. Laat je weten hoe dat uitpakte?:D

      Antwoord
  13. Hilde

    Het ziet er verleidelijk uit, dit recept.
    Ik maak ze graag een taart : wat zijn dan de hoeveelheden ?
    Ttz Gaat het in jouw recept over zes kleine vormpjes of ….. ?

    Antwoord
    • Bo

      Yes, in dit recept gebruik ik een muffinvorm. Voor een taart zou ik denk ik twee keer de hoeveelheid gebruiken :)

      Antwoord
    • Angeliek

      Zien er heerlijk uit ! Kan het ook met monchou ?

      Antwoord
      • Bo

        Gok van wel!

        Antwoord
  14. Katty

    Ik wou ze makes maar ik vroeg mij af of de bodem met havermoutmeel is of met echte havermout? En zou het dan grove of fijne havermout zijn? Alvast bedankt!

    Antwoord
    • Bo

      Kan met beide! Havermeel of gewoon fijne havermout.

      Antwoord
      • Katty

        Thanks voor je snelle reactie, heb fijne havermout gebruikt (:

        Antwoord
  15. Marja Groenenedaal

    Mag ik weten wat voor meel je hebt gebruikt?
    Zien er super lekker uit :-)

    Antwoord
    • Bo

      Gewoon bloem, maar je kunt ook een ander soort meel naar keuze gebruiken :)

      Antwoord
  16. Dea

    Ziet er super lekker uit ga ze vandaag maken voor mijn visite

    Antwoord
  17. Carina de Boer

    Hallo Bo,

    Wij zijn net gaan samenwonen en hebben nog geen keukenmachine. Is dit perse nodig? of kan het ook anders?

    Alvast bedankt!

    Groetjes Carina

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Carina, wat leuk gefeliciteerd! Ik vind een keukenmachine echt onmisbaar in de keuken omdat je hierin ingrediënten op een snelle en krachtige manier kunt verwerken. Echter is niets onvervangbaar en kun je de dadels ook pureren met bijvoorbeeld een staafmixer in een maatbeker :) Een keukenmachine is er meer voor het gemak.

      Antwoord
  18. Annemiek

    Ziet er super uit! Kun je ze ook invriezen??

    Antwoord
    • Bo

      Oei nog niet geprobeerd.. Het kan sowieso, maar weet niet of ze daarna nog lekker smaken. Laat je het ons weten?:)

      Antwoord
  19. Me

    Zooo lekkerrrrr..en zonder suiker….en dat wil wat zeggen voor n enorme zoetekauw als ik ben

    Antwoord
  20. Laura

    Ik heb ze stiekem als ontbijt gegeten, ik vond dat dit wel kon met dadels, havermout en fruit. Ze waren lekker!
    Groetjes Laura

    Antwoord
    • Bo

      Helemaal gelijk hoor Laura, kan príma ;) Liefs! Bo

      Antwoord
      • Annelot

        Hoi hoi,
        Kan ik de dadels ook vervangen door gedroogde abrikozen?

        Antwoord
        • Bo

          Zeker! lijkt me lekker :)

  21. Lize

    He Bo,

    Heb jij in het voorbeeldje ook Philadelphia gebruikt of gewoon roomkaas? Vulling ziet er op de foto zo mooi uit!

    Antwoord
    • Bo

      Yes ik gebruik in dit recept Philadelphia!

      Antwoord
  22. Liesbeth

    Zou je ook één wat grotere cheesecake kunnen maken met dit recept?

    Antwoord
    • Bo

      Dat zou in theorie kunnen maar in de praktijk niet niet uitgeprobeerd. De oventijd zal sowieso verlengd moeten worden wanneer je er een grote van maakt. Volgende week komt er een heeel lekker recept voor een ‘grote’ cheesecake online hier :D

      Antwoord
  23. Angela

    Lijkt me een echte verwennerij. Enig idee of je de dadels ook door banaan kunt vervangen??

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Angela, de dadels kun je het best alleen vervangen door gedroogd fruit. Dadels, abrikozen, vijgen. Wanneer je vers fruit gebruikt zul je geen mooie stevige bodempjes krijgen. Liefs, Bo

      Antwoord
  24. Laura

    Kan de roomkaas ook vervangen worden door Ricotta?

    Antwoord
    • Bo

      Yes, dat kan!

      Antwoord
  25. Alexandra

    Super leuke blog!
    En dit dessertje ziet er te lekker uit! Ga ik zeker thuis proberen!

    Antwoord
    • Bo

      Leeeuk :)

      Antwoord
      • Ingeborg

        Dag

        Hoelang zijn ze houdbaar in de koelkast?

        Mvg, Ingeborg

        Antwoord
        • Bo

          Zo’n drie dagen in de koelkast. Je kunt ze ook invriezen!:)

  26. Vincy

    Wat waren ze lekker!!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *