Ik ben gek op mini muffins. Niet alleen omdat ze zo cute op tafel staan bij de koffie of op de paastafel, maar ook omdat je soms gewoon geen zin hebt in een hele muffin maar wel in een lekker zoet hapje. Mocht je wel hongerig zijn, dan neem je er natuurlijk gewoon lekker twee ;) Ik maak deze mini appel kaneel muffins van glutenvrij zelfrijzend bakmeel omdat ik gevoelig ben voor gluten, maar wanneer je dit niet bent kun je ook gewoon zelfrijzend bakmeel gebruiken. Ze zijn lekker smeuïg van binnen doordat je kleine blokjes appel aan het beslag toevoegt en met een snuf kaneel plus wat nootjes is het net alsof je een klein appeltaartje eet!
Dit heb je nodig voor deze mini appel kaneel muffins / 12 stuks
- 100 gr zelfrijzend bakmeel – glutenvrij
- 1 ei
- 150 ml melk
- 1 appel
- 1 flinke tl kaneel
- 2 el ahornsiroop
- 2 el (olijf)olie
Voor erop
- 1 el handje hazelnoten – fijngehakt
- 2 el dadelstroop
- 1 el rozijnen – fijngehakt
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een bakvorm met kleine holtes in. Deze kun je bijvoorbeeld kopen bij de Action, Hema etc.
Snijd de appel in hele kleine blokjes. Meng alle ingrediënten voor de muffins met een garde door elkaar. Proef even en voeg naar smaak nog wat ahornsiroop toe.
Schep het beslag in de muffinvorm. Bak de muffins in 30 tot 35 minuten gaar. Laat ze even afkoelen en schep ze vervolgens voorzichtig met een theelepel uit de muffinvorm.
Maak de muffins voordat je ze serveert af met dadelstroop, hazelnootjes en rozijnen.
Geniet ervan!
Je kunt de muffins afgesloten drie dagen bewaren
0 reacties