Mijn lievelings rode curry bowl

Mijn lievelings rode curry bowl

door | jan 3, 2020 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 8 reacties

Mijn lievelings rode curry bowl, Makkelijke avondmaaltijden, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde recepten blogs

Grappig eigenlijk dat veel van mijn lievelingsrecepten niet eens hier op de blog staan. Neem bijvoorbeeld deze rode curry bowl. Ik eet hem sinds ik zwanger ben zeker drie keer per week :O Naast dat ik niet genoeg krijg van de romige smaak, is hij namelijk ook super voedzaam én heel eenvoudig te maken. Ik vind hem gewoon niet zo blogwaardig omdat hij zo simpel te maken is maar dat is natuurlijk onzin, want lievelingsrecepten horen natuurlijk ook op de blog :D

Voor deze rode curry bowl gebruik ik meestal restjes groenten. Broccoli, doperwten, pompoen, bloemkool, wortel, zoete aardappel, rode paprika, gewone aardappel, pastinaak en ga zo maar door. Je kunt er alles in kwijt! De essentiële ingrediënten zijn rode currypasta en kokosmelk. En eigenlijk ook kefir limoenblaadjes.. Daar heb ik standaard een voorraadje van in mijn vriezer liggen. Drie van deze frisse blaadjes in je curry doen echt wonderen, dus het is zeker de moeite waard om even langs te toko te gaan. Ik er eet vaak een portie zilvervliesrijst bij, maar je kunt ook linzen, kikkererwten of rijstnoedels nemen. Ook handig: de volgende dag ik deze curry nóg lekkerder dus je kunt hem de volgende dag ook als lunch meenemen.

Geniet ervan!

Mijn lievelings rode curry bowl, Makkelijke avondmaaltijden, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde recepten blogs

Mijn lievelings rode curry bowl, Makkelijke avondmaaltijden, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde recepten blogs

Mijn lievelings rode curry bowl, Makkelijke avondmaaltijden, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde recepten blogs

Dit heb je nodig voor mijn lievelings rode curry bowl / 2 personen

 • 140 gr zilvervliesrijst
 • 500 gr groenten – bijvoorbeeld bloemkool, pompoen, wortel en een tomaat
 • 400 ml kokosmelk
 • 2 flinke el zelfgemaakte rode currypasta geen zin om zelf currypasta te maken? Dan zijn de kant en klare rode pasta’s van het merk Fairtrade of Blue Elephant aanraders!
 • 3 verse limoenblaadjes
 • scheutje sojasaus
 • 1 limoen
 • 60 gr mango – of als je toch bij de toko bent: rijpe jackfruit! Vers of uit de vriezer.
 • Garnering: bosje verse koriander, gehakte amandelen en wat gedroogde cranberries. Hoeft niet, wel erg lekker!

 

Mijn lievelings rode curry bowl, Makkelijke avondmaaltijden, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde recepten blogs

Zo maak je het

Snijd de groenten voor de curry klein. Verhit een scheutje zonnebloemolie in grote koekenpan (of wok) en bak de currypasta kort aan. Voeg de groenten toe en schep goed om.

Schenk de kokosmelk erbij samen met een scheut sojasaus. Leg de limoenblaadjes erbij en sluit de pan af met een deksel. Dit hoeft niet persé, maar ik laat mijn curry altijd een kwartiertje onder een deksel pruttelen zodat de groenten lekker zacht worden en de kokosmelk niet te snel inkookt.

Beng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de zilvervliesrijst.

Snijd ondertussen de mango in blokjes. Haal deksel van de pan, roer de mango erdoor en laat de curry nog een kwartier (of langer) zacht koken. Breng hem op smaak met vers limoensap en eventueel nog een scheutje sojasaus.

Verdeel de rijst en de rode curry over twee borden en garneer met verse koriander, gehakte amandelen en wat gedroogde cranberries.

Eet smakelijk!

Mijn lievelings rode curry bowl, Makkelijke avondmaaltijden, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde recepten blogs

Heb je een portie over? Bewaar dat dan in een afsluitbare bak in de koelkast voor volgende dag als avondeten of als lunch. Je kunt de curry ook in porties invriezen. Super handig voor wanneer je een keer geen tijd of zin hebt om te koken!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

8 Comments

8 Reacties

 1. Suzanne Verbeelen

  Net deze curry bowl gemaakt (had nog wat tofu liggen) en erbij gedaan! Oh my ☺️ Heerlijk receptje!

  Antwoord
  • Bo

   Leuk om te horen!:)

   Antwoord
 2. Stefanie

  Dag Bo

  Ik heb enkel de gedroogde limoenblaadjes, kan ik er daar dan ook 3 van gebruiken?

  Ziet er voor de rest erg lekker uit en staat hier deze week op het menu :D

  Groetjes
  Stefanie

  Antwoord
 3. Michelle

  Lijkt me heerlijk! Gebruik je zo’n blik kokosmelk?

  Antwoord
 4. Roos

  Super lekker curry, staat voor de 2e keer op tafel vanavond!

  Antwoord
 5. Gonny

  Klinkt erg lekker, ga hem beslist maken!
  Bedankt voor het recept.

  Antwoord
  • Bo

   Heel graag gedaan :D

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.