Mijn lievelings rode curry bowl

Mijn lievelings rode curry bowl, Makkelijke avondmaaltijden, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde recepten blogs

Grappig eigenlijk dat veel van mijn lievelingsrecepten niet eens hier op de blog staan. Neem bijvoorbeeld deze rode curry bowl. Ik eet hem sinds ik zwanger ben zeker drie keer per week :O Naast dat ik niet genoeg krijg van de romige smaak, is hij namelijk ook super voedzaam én heel eenvoudig te maken. Ik vind hem gewoon niet zo blogwaardig omdat hij zo simpel te maken is maar dat is natuurlijk onzin, want lievelingsrecepten horen natuurlijk ook op de blog :D

Voor deze rode curry bowl gebruik ik meestal restjes groenten. Broccoli, doperwten, pompoen, bloemkool, wortel, zoete aardappel, rode paprika, gewone aardappel, pastinaak en ga zo maar door. Je kunt er alles in kwijt! De essentiële ingrediënten zijn rode currypasta en kokosmelk. En eigenlijk ook kefir limoenblaadjes.. Daar heb ik standaard een voorraadje van in mijn vriezer liggen. Drie van deze frisse blaadjes in je curry doen echt wonderen, dus het is zeker de moeite waard om even langs te toko te gaan. Ik er eet vaak een portie zilvervliesrijst bij, maar je kunt ook linzen, kikkererwten of rijstnoedels nemen. Ook handig: de volgende dag ik deze curry nóg lekkerder dus je kunt hem de volgende dag ook als lunch meenemen.

Geniet ervan!

Mijn lievelings rode curry bowl, Makkelijke avondmaaltijden, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde recepten blogs

Mijn lievelings rode curry bowl, Makkelijke avondmaaltijden, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde recepten blogs

Mijn lievelings rode curry bowl, Makkelijke avondmaaltijden, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde recepten blogs

Dit heb je nodig voor mijn lievelings rode curry bowl / 2 personen

 • 140 gr zilvervliesrijst
 • 500 gr groenten – bijvoorbeeld bloemkool, pompoen, wortel en een tomaat
 • 400 ml kokosmelk
 • 2 flinke el zelfgemaakte rode currypasta geen zin om zelf currypasta te maken? Dan zijn de kant en klare rode pasta’s van het merk Fairtrade of Blue Elephant aanraders!
 • 3 verse limoenblaadjes
 • scheutje sojasaus
 • 1 limoen
 • 60 gr mango – of als je toch bij de toko bent: rijpe jackfruit! Vers of uit de vriezer.
 • Garnering: bosje verse koriander, gehakte amandelen en wat gedroogde cranberries. Hoeft niet, wel erg lekker!

 

Mijn lievelings rode curry bowl, Makkelijke avondmaaltijden, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde recepten blogs

Zo maak je het

Snijd de groenten voor de curry klein. Verhit een scheutje zonnebloemolie in grote koekenpan (of wok) en bak de currypasta kort aan. Voeg de groenten toe en schep goed om.

Schenk de kokosmelk erbij samen met een scheut sojasaus. Leg de limoenblaadjes erbij en sluit de pan af met een deksel. Dit hoeft niet persé, maar ik laat mijn curry altijd een kwartiertje onder een deksel pruttelen zodat de groenten lekker zacht worden en de kokosmelk niet te snel inkookt.

Beng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de zilvervliesrijst.

Snijd ondertussen de mango in blokjes. Haal deksel van de pan, roer de mango erdoor en laat de curry nog een kwartier (of langer) zacht koken. Breng hem op smaak met vers limoensap en eventueel nog een scheutje sojasaus.

Verdeel de rijst en de rode curry over twee borden en garneer met verse koriander, gehakte amandelen en wat gedroogde cranberries.

Eet smakelijk!

Mijn lievelings rode curry bowl, Makkelijke avondmaaltijden, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde recepten blogs

Heb je een portie over? Bewaar dat dan in een afsluitbare bak in de koelkast voor volgende dag als avondeten of als lunch. Je kunt de curry ook in porties invriezen. Super handig voor wanneer je een keer geen tijd of zin hebt om te koken!

Print Friendly, PDF & Email
6 Comments
 1. Dag Bo

  Ik heb enkel de gedroogde limoenblaadjes, kan ik er daar dan ook 3 van gebruiken?

  Ziet er voor de rest erg lekker uit en staat hier deze week op het menu :D

  Groetjes
  Stefanie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.