Mexicaanse zoete aardappels uit de oven

Mexicaanse zoete aardappels uit de oven, Beaufood recepten, Gezonde en glutenvrije recepten, Glutenvrij avondeten, Glutenvrije avondeten zoete aardappels, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Zoete aardappels zijn mijn favoriet als het gaat om healthy comfort food. Het is zó eenvoudig om met een zoete bataat een super lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Je kunt ze zacht koken in een pan water maar het allerlekkerst vind ik het om ze te roosteren in de oven. Daarna vul je ze met je favoriete ingrediënten en sluit je af met een heerlijk smeuïge saus gemaakt van avocado. Ik koos voor een Mexicaanse vulling van tomaatjes en mais en de avocado saus maakte ik een beetje pittig met mierikswortel.

Onderstaand recept is voor een diner for one dus verdubbel het recept als je met zijn tweeën bent!

 

Dit heb je nodig voor Mexicaanse zoete aardappels uit de oven voor één persoon

  • 1 zoete aardappel
  • handje cherry tomaatjes
  • 200 gr mais
  • 3 radijsjes
  • 1/2 rode ui

Voor de saus

  • 1/2 avocado
  • 1 tl mierikswortel

 

Mexicaanse zoete aardappels uit de oven, Beaufood recepten, Gezonde en glutenvrije recepten, Glutenvrij avondeten, Glutenvrije avondeten zoete aardappels, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en halveer de zoete aardappel. Je hoeft hem niet te schillen, wel even goed afspoelen. Leg aardappels op een ovenplaat en bestrooi met een snuf peper en zout. Bak in 30 tot 40 minuten zacht in de oven. Prik in de aardappels om te controleren of ze zacht zijn.

Ga verder met de vulling. Halveer de tomaatjes en de radijsjes. Snipper de ui en meng alles in een kom samen met de mais en een snuf zout door elkaar.

Pureer de avocado en de mierikswortel samen tot een gladde saus. Voeg 100 ml water toe om de saus te verdunnen.

Haal de aardappels uit de oven, schep het maismengsel erin en sluit af met de avocado saus.

 

 

Ikzelf heb genoeg aan deze hoeveelheid maar serveer er vooral een lekkere groene salade bij met feta, olijfjes en tomaat als je iets meer wilt

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!