...

Mexicaanse maissoep (vegan)

Mexicaanse maissoep (vegan)

door | mrt 29, 2017 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten | 0 Reacties

Mexicaanse maissoep (vegan), Veganistische soepen, Gezonde soepen, Soep van mais, gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Soep avocado en mais

Ik kocht laatst heel enthousiast een berg maiskolven zonder te weten waar ik ze eigenlijk voor wilde gebruiken. Ik grilde er een paar (a la dit recept met parmezaan en koriander :D) en van de rest.. maakte ik deze lekkere Mexicaanse maissoep! Hij is lekker zoet door de mais en romig door een scheutje kokosmelk. Daardoor is hij ook meteen vegan voor de liefhebbers onder ons. Omdat een beetje pit toe te voegen maakte ik een eenvoudige topping van olijfolie en gerookt paprika poeder. Ze verkopen tegenwoordig van die leuke metalen potjes pikant paprika poeder bij de Appie (zie foto).

Om deze soep extra vullend te maken kun je bijvoorbeeld kikkererwten of zwarte bonen toevoegen. Koop in dat geval gekookte erwten of bonen uit pot, giet ze af en verwarm ze mee met de soep. Om er helemaal een Mexicaans feest van te maken kun je er ook deze lekkere nacho’s met geitenkaas en guacamole bij maken :D

 

Dit heb je nodig voor deze Mexicaanse vegan maissoep / één persoon

  • 2 maiskolven
  • 150 ml kokosmelk
  • 150 ml water
  • teentje knoflook
  • sap van 1/4 limoen
  • 1/2 rode peper – in ringetjes
  • 1/2 avocado
  • verse peterselie

Voor de paprika olie

  • 1 tl olijfolie + iets extra voor over de mais
  • 1/2 tl gerookt paprika poeder

 

Mexicaanse maissoep (vegan), Veganistische soepen, Gezonde soepen, Soep van mais, gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Soep avocado en mais

Mexicaanse maissoep (vegan), Veganistische soepen, Gezonde soepen, Soep van mais, gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Soep avocado en mais

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de maiskorrel van de kolven af en verspreid ze over de ovenplaat. Strooi er een snuf zeezout en een scheutje olijfolie over. Bak de maiskorrels in zo’n 15 tot 20 minuten goudbruin.

Stop de maiskorrels samen met de kokosmelk, water en knoflook in de blender. Blend tot een romige soep. Schenk de soep daarna in een pan en warm op.

Breng de soep op smaak met rode peper, limoensap en een snuf zeezout.

Maak ondertussen de topping door de olie en paprika poeder te mengen.

Schenk de soep in een kom, maak af met de paprika olie, verse peterselie en plakjes avocado.

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *