...

Mexicaanse maissoep (vegan)

Mexicaanse maissoep (vegan)

door | mrt 29, 2017 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten | 0 Reacties

Mexicaanse maissoep (vegan), Veganistische soepen, Gezonde soepen, Soep van mais, gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Soep avocado en mais

Ik kocht laatst heel enthousiast een berg maiskolven zonder te weten waar ik ze eigenlijk voor wilde gebruiken. Ik grilde er een paar (a la dit recept met parmezaan en koriander :D) en van de rest.. maakte ik deze lekkere Mexicaanse maissoep! Hij is lekker zoet door de mais en romig door een scheutje kokosmelk. Daardoor is hij ook meteen vegan voor de liefhebbers onder ons. Omdat een beetje pit toe te voegen maakte ik een eenvoudige topping van olijfolie en gerookt paprika poeder. Ze verkopen tegenwoordig van die leuke metalen potjes pikant paprika poeder bij de Appie (zie foto).

Om deze soep extra vullend te maken kun je bijvoorbeeld kikkererwten of zwarte bonen toevoegen. Koop in dat geval gekookte erwten of bonen uit pot, giet ze af en verwarm ze mee met de soep. Om er helemaal een Mexicaans feest van te maken kun je er ook deze lekkere nacho’s met geitenkaas en guacamole bij maken :D

 

Dit heb je nodig voor deze Mexicaanse vegan maissoep / één persoon

  • 2 maiskolven
  • 150 ml kokosmelk
  • 150 ml water
  • teentje knoflook
  • sap van 1/4 limoen
  • 1/2 rode peper – in ringetjes
  • 1/2 avocado
  • verse peterselie

Voor de paprika olie

  • 1 tl olijfolie + iets extra voor over de mais
  • 1/2 tl gerookt paprika poeder

 

Mexicaanse maissoep (vegan), Veganistische soepen, Gezonde soepen, Soep van mais, gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Soep avocado en mais

Mexicaanse maissoep (vegan), Veganistische soepen, Gezonde soepen, Soep van mais, gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Soep avocado en mais

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de maiskorrel van de kolven af en verspreid ze over de ovenplaat. Strooi er een snuf zeezout en een scheutje olijfolie over. Bak de maiskorrels in zo’n 15 tot 20 minuten goudbruin.

Stop de maiskorrels samen met de kokosmelk, water en knoflook in de blender. Blend tot een romige soep. Schenk de soep daarna in een pan en warm op.

Breng de soep op smaak met rode peper, limoensap en een snuf zeezout.

Maak ondertussen de topping door de olie en paprika poeder te mengen.

Schenk de soep in een kom, maak af met de paprika olie, verse peterselie en plakjes avocado.

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *