Mexicaanse taco’s met tempehgehakt 

Mexicaanse taco’s met tempehgehakt, Recepten met tempeh, Vegetarische hoofdgerechten, Vegetarische taco's, Vegetarisch gehakt recept,Vegetarische foodblogs, Beaufood recepten, Gezond avondeten

Na het succes van de taco’s met bonen en kip heb ik weer een nieuw gezond en lekker taco recept voor je. Dit keer een Mexicaanse variant waarbij ik tempeh gebruik in plaats van gehakt. Is weer eens iets anders. En vegetarisch dus! Daarbij ben ik gek op tempeh en als je het op de juiste manier bereidt krijg je een soort tempehgehakt. En dat is lekker :D

Tempeh is gemaakt van sojabonen en is gelukkig steeds vaker te verkrijgen in de gewone supermarkt. Je koopt het in blokvorm, snijd het vervolgens in plakken (of stukjes in dit geval) en bakt het daarna in vijf minuutjes gaar. Ik de tempeh in dit recept iets langer om het krokanter te krijgen. Wat veldsla erbij, tomaatjes, mais en eventueel een rood pepertje voor wat pit. Oh, en zure room want dat matched lekker bij de gekruide tempeh. Eet smakelijk!

 

Dit heb je nodig voor deze Mexicaanse taco’s met tempehgehakt  voor twee personen / 8 stuks

  • 8 taco schelpen
  • 150 gr tempeh
  • 200 gr mais
  • 1 rode ui
  • teentje knoflook
  • 100 gr veldsla
  • 2 tomaten – ga voor dieprode, liefst biologische tomaten. Hier zit veel meer smaak aan.
  • 2 limoenen
  • 75 gr zure room

smaakmakers voor de tempeh

  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 el sojasaus – niet zo Mexicaans, maar wel erg lekker!
  • 1 tl gerookt paprikapoeder

 

Mexicaanse taco’s met tempehgehakt, Recepten met tempeh, Vegetarische hoofdgerechten, Vegetarische taco's, Vegetarisch gehakt recept,Vegetarische foodblogs, Beaufood recepten, Gezond avondeten

Mexicaanse taco’s met tempehgehakt, Recepten met tempeh, Vegetarische hoofdgerechten, Vegetarische taco's, Vegetarisch gehakt recept,Vegetarische foodblogs, Beaufood recepten, Gezond avondeten

 

Zo maak je ze

Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Snijd ondertussen de tempeh in hele kleine blokjes en schep dit bij de ui in de pan. Breng alles op smaak met de smaakmakers voor de tempeh en voeg ook de knoflook toe. Zet het vuur laag en bak de tempeh in tien minuten licht krokant.

Ga verder met de overige ingrediënten. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Giet de mais af en doe dit samen met de tomaat in een kom. Breng op smaak met het sap van één limoen en een snuf zout.

Nu kun je twee dingen doen.

  1. rangschik de taco schelpen op een mooi groot bord en vul ze met veldsla, tempehgehakt, mais-tomaat mengsel en maak het af met een kloddertje zure room.
  2. Serveer de ingrediënten in bakjes zodat je je eigen taco schelp á la minute kunt kunt vullen. Extra leuk voor wanneer je eters hebt. Het voordeel is ook dat de taco schelpen knapperig blijven.

 

 

PS. Houd je van een beetje pit? Snijd dan een rode peper in ringetjes en schep dit door het tomaat-mais mengsel heen. Oh, en eigenlijk wilde ik er ook nog koriander over doen maar ik kwam er op het laatste moment achter dat ik dat vergeten was te kopen. Bummer! Doe er dus vooral koriander overheen als je dit lekker vindt want dit is wel echt een toevoeging

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!