Mexicaanse taco’s met pulled aubergine

Mexicaanse taco's met pulled aubergine, Gezond avondeten, Koken met aubergine, Aubergine recepten, Glutenvrije taco's. Glutenvrije tortilla's, Gezonde foodblogs, Vegetarische pulled chicken

Wist je dat taco’s in Mexico niet persé van die knapperige schelpjes zijn, maar dat ze worden gemaakt met tortilla’s? Tortilla’s zijn de basis en na het vullen noemen we ze taco’s. In dit recept maak ik ze niet van maismeel, maar van glutenvrij zelfrijzend bakmeel. Ze zijn fluffy, súper makkelijk te maken en heerlijk met pulled aubergine ertussen.

Pulled aubergine?? Jazeker, een vegetarische variant die ik bedacht op pulled chicken. Wist je dat er slechts 20% van ons Nederlanders wel eens aubergine eet? Ik vind dat echt bizar weinig. Ik deed een klein onderzoekje onder wat vrienden en het blijkt simpelweg dat niet iedereen weet op welke manieren je aubergine kunt eten. Eerlijk is eerlijk: een aubergine op zichzelf is niet heel spannend van smaak. Er zijn echter zoveel lekkere manieren om aubergine te bereiden. Poffen, bakken, grillen, wokken, pureren (zie hier mijn recept voor baba ganoush) en ga zo maar door. Neem bijvoorbeeld deze pulled aubergine. Heerlijk in combinatie met hoisinsaus en verse kruiden op een soft tortilla!

Mexicaanse taco's met pulled aubergine, Gezond avondeten, Koken met aubergine, Aubergine recepten, Glutenvrije taco's. Glutenvrije tortilla's, Gezonde foodblogs, Vegetarische pulled chicken

Mexicaanse taco's met pulled aubergine, Gezond avondeten, Koken met aubergine, Aubergine recepten, Glutenvrije taco's. Glutenvrije tortilla's, Gezonde foodblogs, Vegetarische pulled chicken

Dit heb je nodig voor deze Mexicaanse taco’s met pulled aubergine / 6 stuks voor 2 personen

  • 2 aubergines
  • 2 el hoisinsaus
  • 2 el sojasaus
  • 1/2 komkommer
  • 3 el azijn – rijstazijn of witte wijnazijn 
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 12 cherry tomaatjes – in partjes gesneden
  • handje verse koriander
  • 2 flinke el zure room

Voor de tortilla’s

  • 150 gr glutenvrij zelfrijzend bakmeel + wat extra tegen het plakken
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml lauwwarm water
  • snuf zout

Mexicaanse taco's met pulled aubergine, Gezond avondeten, Koken met aubergine, Aubergine recepten, Glutenvrije taco's. Glutenvrije tortilla's, Gezonde foodblogs, Vegetarische pulled chicken

Mexicaanse taco's met pulled aubergine, Gezond avondeten, Koken met aubergine, Aubergine recepten, Glutenvrije taco's. Glutenvrije tortilla's, Gezonde foodblogs, Vegetarische pulled chicken

Mexicaanse taco's met pulled aubergine, Gezond avondeten, Koken met aubergine, Aubergine recepten, Glutenvrije taco's. Glutenvrije tortilla's, Gezonde foodblogs, Vegetarische pulled chicken

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de aubergines en leg ze met het vruchtvlees naar boven op de bakplaat. Bestrijk met hoisinsaus. Bak de aubergines 30 minuten in het midden van de oven.

Snijd de komkommer in blokjes. Leg de komkommer in een diep bord en besprenkel met azijn.

Maak ondertussen de tortilla’s. Meng het meel met de olijfolie en een snuf zout. Schenk er 100 ml lauwwarm water bij en roer alles met een lepel tot een samenhangend deeg. Ga met de hand verder en kneed er een samenhangende bal van. Als het deeg erg plakkerig is voeg je nog wat meel toe. Verdeel de bal in 6 gelijke stukken en rol er kleine deegballetjes van.

Bestuif een plank of je aanrecht met wat meel en druk de rondjes plat. Rol ze met behulp van een deegroller plat tot ronde tortilla’s. Verhit een koekenpan zonder olie en bak de tortilla’s aan beide kanten in 3 tot 4 minuten gaar. Bewaar de tortilla’s op een bord onder een theedoek.

Haal de aubergines uit de oven. Schraap het vruchtvlees er met behulp van een vork uit zodat je dunne slierten krijgt. Breng de pulled aubergine in een kommetje op smaak met sojasaus en de overgebleven hoisin.

Haal de avocado uit de schil en prak het vruchtvlees fijn. Breng op smaak met een snuf zwarte peper en het sap van een halve limoen. Snijd de andere helft van de limoen in partjes.

Leg de tortilla’s op een grote plank (of bord) en beleg ze met de pulled aubergine, tomaatjes, avocado, koriander, komkommer en zure room. Serveer met partjes limoen.

Genieten!

Mexicaanse taco's met pulled aubergine, Gezond avondeten, Koken met aubergine, Aubergine recepten, Glutenvrije taco's. Glutenvrije tortilla's, Gezonde foodblogs, Vegetarische pulled chicken

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!