...

Met geitenkaas gevulde honing dadels uit de oven

Met geitenkaas gevulde honing dadels uit de oven

door | dec 31, 2015 | Hartige hapjes, Recepten | 4 reacties

Met geitenkaas gevulde honing dadels uit de oven

Lieve lezers van Beaufood. Het is alweer de laatste dag van 2015 en dit jaar is zooo ongelooflijk hard gegaan. Ik wil jullie een BIG THANK YOU geven voor al jullie lieve reacties, tips, likes, shares en ga zo maar door. Door jullie groeit Beaufood met de dag en kan ik doen wat ik het allerliefst doe. De lekkerste recepten ontwikkelen en die met jullie delen! Recepten die zorgen dat je energiek je dag doorkomt, die je helpen een snack attack te overwinnen, die zorgen voor een goede start van je dag of recepten die je met een voldaan gevoel laten neerploffen op de bank na een drukke dag.

Mijn plannen voor 2016? Bloggen blijf ik iedere dag doen, maar ook vloggen is een nieuw tijdperk waar ik graag aan mee doe. Ik zal dus regelmatig lekkere recepten tegen jullie aan ratelen in een video en ik neem je mee in mijn persoonlijke leven. Het lijkt mij super leuk om zo nu en dan een dagje te filmen wat ik eet en ik hoop je hiermee te kunnen inspireren. Offline knal ik ook lekker door, want dit jaar ga ik weer een hoop mensen laten proeven van wat voor mij gezond eten is via mijn food tastings. Dit doe ik o.a in samenwerking met Beweegprofs en ik heb er heeel veel zin in.. Daarnaast staan er ook al een hoop leuke opdrachten voor de deur en zal onze foodtruck er weer flink op uit rijden dit jaar.

Voor nu wil ik jullie een HELE fijne avond wensen en een gelukkig nieuwjaar. Geniet ervan, laat de oliebollen links liggen (hehe), koop een goede fles champagne en proost op jezelf :) En maak vanmiddag deze met geitenkaas gevulde honing dadels uit de oven! Die zullen het goed doen bij de borrel..

 

Nodig voor 8 stuks

 • 8 kleine zachte dadels – ontpit
 • 2 el zachte geitenkaas
 • 1 el honing
 • 4 plakken rauwe ham

 

Met geitenkaas gevulde honing dadels uit de oven

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 180 graden en zet een ovenbestendig schaaltje klaar.

Halveer de plakken ham zodat je 8 reepjes krijgt. Snijd de dadels door midden, maar niet helemaal door. Vul de holtes met geitenkaas en wikkel elke dadel in een plakje ham.

Leg de rolletjes in een schaaltje, lepel er wat honing overheen en zet 10 tot 15 minuutjes in de oven.

Uit de oven kun je ze direct serveren maar koud zijn ze ook erg lekker. Steek er wat prikkertjes in en genieten maar!

 

 

Maak een vegetarische variant door de ham weg te laten

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer
Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

 1. Daniëlle

  Heerlijk! Ik ben echf dol op dadels, ga ze ook eens proberen op deze manier te maken’

  Antwoord
  • Bo

   Ik ben ook gek op dadels!:) Ik eet ze ook graag door mijn yoghurt ‘s morgens of gewoon als tussendoortje..

   Antwoord
 2. Jeroen van Driel

  Met oudjaarsdag de dadels en ook de zalmrolletjes gemaakt. Snel, makkelijk, simpel en heerlijk. Een aanrader :-)

  Antwoord
  • Bo

   Leuk om te horen Jeroen! Ik hoop dat je een fantastische avond hebt gehad :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *