Met geitenkaas gevulde honing dadels uit de oven

Met geitenkaas gevulde honing dadels uit de oven

Lieve lezers van Beaufood. Het is alweer de laatste dag van 2015 en dit jaar is zooo ongelooflijk hard gegaan. Ik wil jullie een BIG THANK YOU geven voor al jullie lieve reacties, tips, likes, shares en ga zo maar door. Door jullie groeit Beaufood met de dag en kan ik doen wat ik het allerliefst doe. De lekkerste recepten ontwikkelen en die met jullie delen! Recepten die zorgen dat je energiek je dag doorkomt, die je helpen een snack attack te overwinnen, die zorgen voor een goede start van je dag of recepten die je met een voldaan gevoel laten neerploffen op de bank na een drukke dag.

Mijn plannen voor 2016? Bloggen blijf ik iedere dag doen, maar ook vloggen is een nieuw tijdperk waar ik graag aan mee doe. Ik zal dus regelmatig lekkere recepten tegen jullie aan ratelen in een video en ik neem je mee in mijn persoonlijke leven. Het lijkt mij super leuk om zo nu en dan een dagje te filmen wat ik eet en ik hoop je hiermee te kunnen inspireren. Offline knal ik ook lekker door, want dit jaar ga ik weer een hoop mensen laten proeven van wat voor mij gezond eten is via mijn food tastings. Dit doe ik o.a in samenwerking met Beweegprofs en ik heb er heeel veel zin in.. Daarnaast staan er ook al een hoop leuke opdrachten voor de deur en zal onze foodtruck er weer flink op uit rijden dit jaar.

Voor nu wil ik jullie een HELE fijne avond wensen en een gelukkig nieuwjaar. Geniet ervan, laat de oliebollen links liggen (hehe), koop een goede fles champagne en proost op jezelf :) En maak vanmiddag deze met geitenkaas gevulde honing dadels uit de oven! Die zullen het goed doen bij de borrel..

 

Nodig voor 8 stuks

  • 8 kleine zachte dadels – ontpit
  • 2 el zachte geitenkaas
  • 1 el honing
  • 4 plakken rauwe ham

 

Met geitenkaas gevulde honing dadels uit de oven

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 180 graden en zet een ovenbestendig schaaltje klaar.

Halveer de plakken ham zodat je 8 reepjes krijgt. Snijd de dadels door midden, maar niet helemaal door. Vul de holtes met geitenkaas en wikkel elke dadel in een plakje ham.

Leg de rolletjes in een schaaltje, lepel er wat honing overheen en zet 10 tot 15 minuutjes in de oven.

Uit de oven kun je ze direct serveren maar koud zijn ze ook erg lekker. Steek er wat prikkertjes in en genieten maar!

 

 

Maak een vegetarische variant door de ham weg te laten

Print Friendly, PDF & Email
4 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.