Matcha banaan pannenkoekjes

Matcha banaan pannenkoekjes, Gezond ontbijten, Ontbijten zonder brood, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Matcha recepten, Pannenkoeken zonder ei, Koolhydraatarm ontbijten

Het werd weer eens tijd voor een gezond en lekker ontbijtrecept. Ik ben nog steeds dol op pannenkoeken, dus ging ik aan de slag met glutenvrije matcha pannenkoekjes met banaan. Voor wat extra vitamines blende ik een flinke hand verse spinazie door het beslag. Dit proef je amper, maar is wel extra gezond en een goede start van je dag. Heb je wat over? Alleen maar fijn, want deze pancakes zijn ook super lekker als tussendoortje.

Naast spinazie is het matcha poeder dat erin zit ook een echte gezondheidsboost. Het groene poeder van gemalen groene theebladeren zit bomvol kracht. Matcha is veel sterker dan een doorsnee groene thee en het bevat een hogere concentratie antioxidanten. Die antioxidanten gaan vrije radicalen tegen die onder andere zorgen voor huidveroudering. Je kent matcha waarschijnlijk wel van de populaire matcha latte, maar je kunt dit poeder dus ook heel goed verwerken in andere recepten zoals pannenkoeken!

Matcha banaan pannenkoekjes, Gezond ontbijten, Ontbijten zonder brood, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Matcha recepten, Pannenkoeken zonder ei, Koolhydraatarm ontbijten

Matcha banaan pannenkoekjes, Gezond ontbijten, Ontbijten zonder brood, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Matcha recepten, Pannenkoeken zonder ei, Koolhydraatarm ontbijten


Dit heb je nodig voor deze matcha banaan pannenkoekjes / 4 tot 5 stuks 

  • 100 gr verse spinazie
  • 250 ml havermelk
  • 100 gr boekweitmeel
  • 1 grote rijpe banaan
  • 1 flinke tl matcha poeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el honing

Voor erop

  • banaan
  • gepofte rijst
  • extra matcha poeder
  • nootjes
  • kokossiroop

 

Zo maak je het

Verzamel de ingrediënten voor de pannenkoekjes in een kom en pureer met een staafmixer (of in je blender) tot een egaal beslag.

Verhit een klontje kokosvet in een koekenpan met goede anti aanbaklaag. Schenk een  klein hoopje beslag in de pan en bak de ene kant van de pannenkoek op laag tot medium hoog vuur in drie minuten gaar. Maak de pannenkoeken niet te groot. Als de bovenkant niet meer vloeibaar is kun je de pannenkoek voorzichtig omdraaien. Dit gaat het best met een ijzeren of kunststof spatel.

Ga door tot alle pannenkoekjes gebakken zijn. Top ze af met banaan, gepofte rijst, nootjes, kokossiroop en een extra snuf matcha!

Matcha banaan pannenkoekjes, Gezond ontbijten, Ontbijten zonder brood, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Matcha recepten, Pannenkoeken zonder ei, Koolhydraatarm ontbijten

4 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.