Mango yoghurt cake

Mango yoghurt cake, Gezonde cakes, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije cakes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Voedzame cakes, Suikervrije tussendoortjes

Soms kan ik mezelf echt voor mijn hoofd slaan. Waarom ben ik er nooit eerder op gekomen om plakken cake in te vriezen?! Ik vries heel veel dingen in, maar cake hoorde daar nooit bij. Gezonde cakes als deze hebben als nadeel dat ze niet heeeel lang goed blijven. Ik vind het super zonde om eten weg te gooien en dan is invriezen dé oplossing. Wel in voorgesneden plakjes, niet de hele cake. Dat snijdt  zo lastig ;) Deze mango yoghurt cake is gezoet met honing en vanille en het beslag maak je van havermout en amandelmeel. De yoghurt en verse mango maken de cake lekker smeuïg. Perfect als gezond tussendoortje of als ontbijt met extra yoghurt :D

Mango yoghurt cake, Gezonde cakes, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije cakes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Voedzame cakes, Suikervrije tussendoortjes

Mango yoghurt cake, Gezonde cakes, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije cakes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Voedzame cakes, Suikervrije tussendoortjes

Dit heb je nodig voor deze mango yoghurt cake

  • 250 gr havermeel – hiervoor vermaal je havermout tot meel 
  • 75 gr amandelmeel
  • 3 eieren – kies voor 3 sterren Beter Leven eitjes :D
  • 100 ml yoghurt – naturel 
  • 150 gr mango – vers of kant en klaar in blokje gesneden uit de vriezer 
  • 1 rijpe banaan
  • 1 flinke tl bakpoeder
  • 2 el honing
  • klein drupje vanille essence
  • mespunt kaneel

 

Mango yoghurt cake, Gezonde cakes, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije cakes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Voedzame cakes, Suikervrije tussendoortjes

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in. Leg eventueel een stukje bakpapier op de bodem, zodat je de cake er straks mooi/makkelijker uitkrijgt.

Vermaal de havermout fijn tot meel in je keukenmachine of in een blender. Je kunt ook kant en klare havermeel kopen, maar dit is duurder dan gewone havermout en je kunt het heel makkelijk zelf malen.

Mix de eieren samen met de yoghurt, banaan, honing, vanille essence, kaneel en een snuf zout in twee minuten luchtig. Voeg de havermeel, amandelmeel en bakpoeder toe en mix kort tot een egaal beslag.

Snijd de mango in hele kleine blokjes. Schep de helft van het beslag in de cakevorm en verdeel de mango erover. Schep de overige helft van het beslag in de vorm en bak de cake 40 – 45 minuten in het midden van de oven. Je kunt de mango ook gewoon in de kom door het beslag scheppen, maar zo weet je zeker dat je bij elke hap een stukje mango hebt ;)

Laat de cake afkoelen en haal hem uit de vorm. Je kunt het maximaal drie tot vier dagen bewaren. Ik sneed de cake in plakken waarna de helft de vriezer in ging. Hierdoor blijft hij zeker twee maanden goed.

Geniet ervan!

Mango yoghurt cake, Gezonde cakes, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije cakes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Voedzame cakes, Suikervrije tussendoortjes

3 Comments
  1. Gister gemaakt, wel met wat aanpasingen.
    Normale yoghurt vervangen voor optimel mango kwark/yoghurt
    mango vervangen door 1 sappige peer en een halve el kaneel toegevoegd.
    iets minder havermout, en een schep eiwitpoeder waardoor ik 1 el honing wel genoeg vond.
    het is een onwijs lekkere, maar wel stevige cake geworden.
    twee plakjes met een schepje kwark is echt een perfect ontbijtje!

    dank voor de lekkere recepten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!