...

Mango yoghurt cake

Mango yoghurt cake

door | apr 14, 2019 | Ontbijt, Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 13 reacties

Mango yoghurt cake, Gezonde cakes, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije cakes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Voedzame cakes, Suikervrije tussendoortjes

Soms kan ik mezelf echt voor mijn hoofd slaan. Waarom ben ik er nooit eerder op gekomen om plakken cake in te vriezen?! Ik vries heel veel dingen in, maar cake hoorde daar nooit bij. Gezonde cakes als deze hebben als nadeel dat ze niet heeeel lang goed blijven. Ik vind het super zonde om eten weg te gooien en dan is invriezen dé oplossing. Wel in voorgesneden plakjes, niet de hele cake. Dat snijdt  zo lastig ;) Deze mango yoghurt cake is gezoet met honing en vanille en het beslag maak je van havermout en amandelmeel. De yoghurt en verse mango maken de cake lekker smeuïg. Perfect als gezond tussendoortje of als ontbijt met extra yoghurt :D

Mango yoghurt cake, Gezonde cakes, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije cakes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Voedzame cakes, Suikervrije tussendoortjes

Mango yoghurt cake, Gezonde cakes, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije cakes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Voedzame cakes, Suikervrije tussendoortjes

Dit heb je nodig voor deze mango yoghurt cake

  • 250 gr havermeel – hiervoor vermaal je havermout tot meel 
  • 75 gr amandelmeel
  • 3 eieren – kies voor 3 sterren Beter Leven eitjes :D
  • 100 ml yoghurt – naturel 
  • 150 gr mango – vers of kant en klaar in blokje gesneden uit de vriezer 
  • 1 rijpe banaan
  • 1 flinke tl bakpoeder
  • 2 el honing
  • klein drupje vanille essence
  • mespunt kaneel

 

Mango yoghurt cake, Gezonde cakes, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije cakes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Voedzame cakes, Suikervrije tussendoortjes

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in. Leg eventueel een stukje bakpapier op de bodem, zodat je de cake er straks mooi/makkelijker uitkrijgt.

Vermaal de havermout fijn tot meel in je keukenmachine of in een blender. Je kunt ook kant en klare havermeel kopen, maar dit is duurder dan gewone havermout en je kunt het heel makkelijk zelf malen.

Mix de eieren samen met de yoghurt, banaan, honing, vanille essence, kaneel en een snuf zout in twee minuten luchtig. Voeg de havermeel, amandelmeel en bakpoeder toe en mix kort tot een egaal beslag.

Snijd de mango in hele kleine blokjes. Schep de helft van het beslag in de cakevorm en verdeel de mango erover. Schep de overige helft van het beslag in de vorm en bak de cake 40 – 45 minuten in het midden van de oven. Je kunt de mango ook gewoon in de kom door het beslag scheppen, maar zo weet je zeker dat je bij elke hap een stukje mango hebt ;)

Laat de cake afkoelen en haal hem uit de vorm. Je kunt het maximaal drie tot vier dagen bewaren. Ik sneed de cake in plakken waarna de helft de vriezer in ging. Hierdoor blijft hij zeker twee maanden goed.

Geniet ervan!

Mango yoghurt cake, Gezonde cakes, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije cakes, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Voedzame cakes, Suikervrije tussendoortjes

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer
Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer

13 Comments

13 Reacties

  1. Marieke

    Heb vanavond een plak genomen. Vond hem vrij stevig. Ik wil hem iets luchtiger. Had al meer bakpoeder er in gedaan. Misschien iets meer yoghurt???? Graag ideetjes.

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Marieke, het klopt inderdaad dat dit een stevige cake is. Je kunt er naast bakpoeder eventueel ook een halve theelepel baking soda doorheen doen als je wilt!

      Antwoord
  2. Marieke

    Heb deze net gemaakt. Hij is donkerder en open gebarsten. Hoop dat hij lekker is.

    Antwoord
  3. Diana

    Is het misschien mogelijk om de banaan te vervangen?
    Ben namelijk allergisch voor banaan.
    De cake lijkt mij verder héérlijk

    Antwoord
    • Bo

      Je kunt de banaan eventueel vervangen door eenzelfde hoeveelheid appelmoes.

      Antwoord
  4. Willl

    Heeerlijk, net een plakje op. Ik heb er nog twee flinke eetlepels pompoenpitten doorgegaan voor wat extra bite, smaakt goed!

    Antwoord
  5. Judith Pietjouw

    Hi! Kun je het amandelmeel in jouw recepten ook gewoon vervangen voor alleen havermeel? Dit i.v.m. notenallergie :)

    Antwoord
  6. Marja

    Hai, heb je dit wel ns met gepureerde mango geprobeerd? Heb zelf wat moeite met stukjes in mn cake, maar zou t misschien te nat worden als je pureert?

    Antwoord
    • Bo

      Hmmm ik gok inderdaad dat het beslag dan te nat wordt.. Ik ben benieuwd hoe hij wordt :) Liefs, Bo

      Antwoord
      • Nathalie

        Ik maakte het in cupcakevormpjes dus even zoeken met de tijd, 25min lijkt perfect!

        Antwoord
  7. ax

    hebben jullie ook nutritionele informatie over dit gerecht ?

    Antwoord
  8. M

    Gister gemaakt, wel met wat aanpasingen.
    Normale yoghurt vervangen voor optimel mango kwark/yoghurt
    mango vervangen door 1 sappige peer en een halve el kaneel toegevoegd.
    iets minder havermout, en een schep eiwitpoeder waardoor ik 1 el honing wel genoeg vond.
    het is een onwijs lekkere, maar wel stevige cake geworden.
    twee plakjes met een schepje kwark is echt een perfect ontbijtje!

    dank voor de lekkere recepten.

    Antwoord
    • Bo

      Leuk dat je je tips hier deelt! Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *