Mango muesli muffins

Beaufood recepten, Gezonde muffins, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Glutenvrije mango muffins, Mango muesli muffins, Suikervrije muffins

YES! Mijn nieuwe oven is gister binnen gekomen en die probeer ik maar al te graag meteen uit. Ik ging aan de slag met een nieuw muffin recept. Normaliter gebruik ik altijd havermout in mijn muffins maar dit keer maak ik ze met glutenvrij zelfrijzend bakmeel, verse mango en krokante muesli. Deze muffins zijn heeerlijk voor bij de koffie of als tussendoortje :D

 

Dit heb je nodig voor 12 mango muesli muffins

  • 300 gr zelfrijzend bakmeel – glutenvrij
  • 75 gr muesli – glutenvrij
  • 250 gr mango – klein gesneden 
  • 90 gr kokosvet
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 2 flinke el honing – of meer naar smaak
  • mespuntje vanille

 

Mango muesli muffins, Gezonde muffins, Suikervrije muffins, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, Glutenvrije mango muffins, Glutenvrije foodblogs

Mango muesli muffins, Gezonde muffins, Suikervrije muffins, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, Glutenvrije mango muffins, Glutenvrije foodblogs

 

 

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 200 graden en vet een muffinvorm in met kokosvet.

Smelt het kokosvet om tot olie in een klein pannetje en meng dit in een kom samen met de honing en de melk. Schep ook de mango en de eieren er doorheen.

Meng in een andere kom het meel met de muesli en een mespunt vanille.

Spatel het meel-muesli mengsel met een garde door het eiermengsel. Klop alles even kort door elkaar en schep het beslag daarna met een eetlepel in de muffin vorm. Vul de holtes voor zo’n 2/3.

Schuif de vorm voor circa 25 minuten in het midden van de oven. Ik zeg altijd: controleer de muffins even na 15 minuutjes want elke oven is anders en dit klopt écht want mijn nieuwe oven moest na 20 minuutjes een tikkeltje zachter.

Laat de muffins afkoelen, haal ze uit de vorm en genieten maar!

 

Serveer je deze muffins tijdens een high tea of ander feestelijk iets? Maak er dan als extra een swirl topping bij. Pureer hiervoor 100 gram mango en schep dit door 150 gram hangop. Roer alles hoogstens vier keer door zodat je een mooie swirl krijgt. Súper lekker boven op de muffins

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Print Friendly, PDF & Email
3 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.