...

Mango muesli muffins

Mango muesli muffins

door | jul 16, 2017 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 3 reacties

Beaufood recepten, Gezonde muffins, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Glutenvrije mango muffins, Mango muesli muffins, Suikervrije muffins

YES! Mijn nieuwe oven is gister binnen gekomen en die probeer ik maar al te graag meteen uit. Ik ging aan de slag met een nieuw muffin recept. Normaliter gebruik ik altijd havermout in mijn muffins maar dit keer maak ik ze met glutenvrij zelfrijzend bakmeel, verse mango en krokante muesli. Deze muffins zijn heeerlijk voor bij de koffie of als tussendoortje :D

 

Dit heb je nodig voor 12 mango muesli muffins

 • 300 gr zelfrijzend bakmeel – glutenvrij
 • 75 gr muesli – glutenvrij
 • 250 gr mango – klein gesneden 
 • 90 gr kokosvet
 • 2 eieren
 • 250 ml melk
 • 2 flinke el honing – of meer naar smaak
 • mespuntje vanille

 

Mango muesli muffins, Gezonde muffins, Suikervrije muffins, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, Glutenvrije mango muffins, Glutenvrije foodblogs

Mango muesli muffins, Gezonde muffins, Suikervrije muffins, Gezonde tussendoortjes, Beaufood recepten, Glutenvrije mango muffins, Glutenvrije foodblogs

 

 

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 200 graden en vet een muffinvorm in met kokosvet.

Smelt het kokosvet om tot olie in een klein pannetje en meng dit in een kom samen met de honing en de melk. Schep ook de mango en de eieren er doorheen.

Meng in een andere kom het meel met de muesli en een mespunt vanille.

Spatel het meel-muesli mengsel met een garde door het eiermengsel. Klop alles even kort door elkaar en schep het beslag daarna met een eetlepel in de muffin vorm. Vul de holtes voor zo’n 2/3.

Schuif de vorm voor circa 25 minuten in het midden van de oven. Ik zeg altijd: controleer de muffins even na 15 minuutjes want elke oven is anders en dit klopt écht want mijn nieuwe oven moest na 20 minuutjes een tikkeltje zachter.

Laat de muffins afkoelen, haal ze uit de vorm en genieten maar!

 

Serveer je deze muffins tijdens een high tea of ander feestelijk iets? Maak er dan als extra een swirl topping bij. Pureer hiervoor 100 gram mango en schep dit door 150 gram hangop. Roer alles hoogstens vier keer door zodat je een mooie swirl krijgt. Súper lekker boven op de muffins

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

 1. Shannon

  Kan ik de muffins ook met (gemalen) havermout maken en heb ik dan dezelfde hoeveelheid nodig?

  Antwoord
 2. Anouk van der Weijden

  Kan ik bij gebrek aan muffinvorm dit ook in een cakevorm maken? Of in van die papieren vormpjes?

  Antwoord
  • Bo

   Papieren vormpjes kunnen ook!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *