Mango chocolade smoothie met rijstmelk

Mango chocolade smoothie met rijstmelk

door | mrt 28, 2016 | Recepten, Smoothies & drankjes | 0 Reacties

Mango chocolade smoothie met rijstmelk

Vandaag is het 2e paasdag en ik hoop dat jullie gister een heerlijke dag hebben gehad met lekker eten, familie om je heen of juist even tijd voor jezelf. Op Facebook en Instagram zag ik een hoop foto’s voorbijkomen van gerechten die jullie gemaakt hebben uit mijn paasmenu. Gewéldig om te zien en heel erg leuk dat jullie dit met mij en anderen delen! Zelf heb ik gister bij mams thuis genoten van een tafel vol paashapjes en daarna heb ik (dit klinkt HEEL truttig) ons huis van boven tot onder gecleaned en opgevrolijkt met bloemen. Ik kan daar oprecht heel blij van worden, een schoon huis met een mooie bos bloemen. ’S avonds heb ik een chai latte voor mezelf gemaakt en vervolgens in bed gekropen met Netflix. Ik heb twee ontzettend mooie en leerzame documentaires gekeken (dit klinkt ook weer heeel suf!) en na het kijken van Forks over knives besloot ik dat ik een week lang alleen maar groenten, fruit, zaden en peulvruchten ga eten! Met uitzondering van zaterdagavond vanwege een wijnproeverij, maar het idee erachter is dat ik zó geïnspireerd ben door deze docu dat ik gewoon eens wil ervaren hoe mijn lichaam erop reageert wanneer ik zo min mogelijk zuivelproducten eet en geen vlees, vis, suiker en bewerkte voedingsmiddelen eet. Nu weet ik dat er na een week waarschijnlijk geen wereld voor me open gaat maar ik zal vast enige verandering merken. Hope so! Ik rommel namelijk nog steeds regelmatig met buikpijn en moeheid en ik denk dat het te maken heeft met gluten en zuivel. I know, daarvoor kun je gewoon langs de huisarts maar op de een of andere manier zet ik die stap niet omdat ik denk het zelf prima te weten. Maar ik ben heel benieuwd wat deze week met zich mee brengt! Ik begin vandaag en wie weet plak ik er nog wel een weekje aan vast..

Om nog even in de paassfeer te blijven maakte ik vanmorgen een mango chocolade smoothie met rijstmelk. Ik gebruikte bevroren blokjes mango uit de vriezer zodat het een super lekkere koude milkshake werd.

 

Mango chocolade smoothie met rijstmelk

 

 

Dit heb je nodig voor een persoon

  • 200 ml rijstmelk
  • een hand bevroren mango blokjes – 125 gr
  • 1/2 banaan
  • 1 flinke tl rauwe cacao poeder

 

Zo maak je het

Stop de ingrediënten in je blender en blend in een minuut tot een gladde smoothie.

Drink meteen op of neem het mee in een glazen fles als tussendoortje.

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.