...

Mango chocolade smoothie met rijstmelk

Mango chocolade smoothie met rijstmelk

door | mrt 28, 2016 | Recepten, Smoothies & drankjes | 0 Reacties

Mango chocolade smoothie met rijstmelk

Vandaag is het 2e paasdag en ik hoop dat jullie gister een heerlijke dag hebben gehad met lekker eten, familie om je heen of juist even tijd voor jezelf. Op Facebook en Instagram zag ik een hoop foto’s voorbijkomen van gerechten die jullie gemaakt hebben uit mijn paasmenu. Gewéldig om te zien en heel erg leuk dat jullie dit met mij en anderen delen! Zelf heb ik gister bij mams thuis genoten van een tafel vol paashapjes en daarna heb ik (dit klinkt HEEL truttig) ons huis van boven tot onder gecleaned en opgevrolijkt met bloemen. Ik kan daar oprecht heel blij van worden, een schoon huis met een mooie bos bloemen. ’S avonds heb ik een chai latte voor mezelf gemaakt en vervolgens in bed gekropen met Netflix. Ik heb twee ontzettend mooie en leerzame documentaires gekeken (dit klinkt ook weer heeel suf!) en na het kijken van Forks over knives besloot ik dat ik een week lang alleen maar groenten, fruit, zaden en peulvruchten ga eten! Met uitzondering van zaterdagavond vanwege een wijnproeverij, maar het idee erachter is dat ik zó geïnspireerd ben door deze docu dat ik gewoon eens wil ervaren hoe mijn lichaam erop reageert wanneer ik zo min mogelijk zuivelproducten eet en geen vlees, vis, suiker en bewerkte voedingsmiddelen eet. Nu weet ik dat er na een week waarschijnlijk geen wereld voor me open gaat maar ik zal vast enige verandering merken. Hope so! Ik rommel namelijk nog steeds regelmatig met buikpijn en moeheid en ik denk dat het te maken heeft met gluten en zuivel. I know, daarvoor kun je gewoon langs de huisarts maar op de een of andere manier zet ik die stap niet omdat ik denk het zelf prima te weten. Maar ik ben heel benieuwd wat deze week met zich mee brengt! Ik begin vandaag en wie weet plak ik er nog wel een weekje aan vast..

Om nog even in de paassfeer te blijven maakte ik vanmorgen een mango chocolade smoothie met rijstmelk. Ik gebruikte bevroren blokjes mango uit de vriezer zodat het een super lekkere koude milkshake werd.

 

Mango chocolade smoothie met rijstmelk

 

 

Dit heb je nodig voor een persoon

  • 200 ml rijstmelk
  • een hand bevroren mango blokjes – 125 gr
  • 1/2 banaan
  • 1 flinke tl rauwe cacao poeder

 

Zo maak je het

Stop de ingrediënten in je blender en blend in een minuut tot een gladde smoothie.

Drink meteen op of neem het mee in een glazen fles als tussendoortje.

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste mayonaise maak je natuurlijk zelf! En met een eenvoudig trucje is dit ook nog eens zó gepiept. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder. De kant en klare mayonaise uit de supermarkt is namelijk gemaakt van...

Lees meer
Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *