Mango bowl met kaneel granola

Mango bowl met kaneel granola , Gezonde ontbijt recepten, Ontbijten zonder brood, Glutenvrije ontbijtjes, Slanke ontbijt recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Havermout ontbijt recepten, Snel en gezond ontbijten

Dit heerlijke en gezonde ontbijtje toverde ik tevoorschijn nadat ik een paar dagen vrij weinig thuis was geweest en er precies niets meer in de de koelkast te vinden was. Crackertjes? Eieren? Amandelmelk? Helaas! Enkel een mango, havermout en wat noten & zaden en met alleen deze ingrediënten maakte ik een ontbijtje dat ik sindsdien bijna elke dag eet, zó lekker is het. Hello mango bowl met kaneel granola!

Havermout smaakt van zichzelf nogal saai maar je maakt er binnen no time iets super lekkers van wanneer je het even roosterd in een koekenpan met wat kokosvet, kaneel en gehakte noten. Dit ontbijt is voor één persoon maar maak vooral een voorraadje van de kaneel granola. Bewaar het in een grote glazen pot en je hebt elke dag een lekker en gezond ontbijt in huis. Met mango vind ik hem het lekkerst maar je kunt natuurlijk ook verse aardbeien, banaan, perzik of peer nemen. YUM!

 

Dit heb je nodig voor deze mango bowl met kaneel granola – één persoon

  • 50 gr havermout
  • 1/2 mango – in dit recept kun je beter een verse mango nemen, veel lekkerder dan diepvries blokjes.
  • klein noten naar keuze – rauw en fijngehakt 
  • 2 el zaden & pitten – ik nam zonnebloem en pompoenpitten. Tip: ik koop altijd een grote zak gemengde pitten en zaden bij de notenkraam. Daar kun je precies aangeven wat je lekker vindt kun je je favo mix samenstellen.
  • 1/2 tl kaneel – of zoveel je lekker vindt
  • 1 tl honing

 

Mango bowl met kaneel granola , Gezonde ontbijt recepten, Ontbijten zonder brood, Glutenvrije ontbijtjes, Slanke ontbijt recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Havermout ontbijt recepten, Snel en gezond ontbijten

 

Zo maak je het

Verhit een klontje kokosvet in een koekenpan en rooster de havermout samen met de zaden & pitten en gehakte noten zo’n 5 minuutjes of totdat hij licht krokant is en lekker geurt.

Schil ondertussen de mango, snijd de helft van het vruchtvlees van de pit af en vervolgens in blokjes.

Doe de mango in een kom en schep de warme granola erbij. Sluit af met honing.

 

Ook erg lekker met een flinke eetlepel volle kwark erbij!

 

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!