...

Makreel salade op een havermout broodje

Makreel salade op een havermout broodje

door | nov 30, 2016 | Lunch, Recepten, Sauzen, dips & spreads, Vis | 2 reacties

Makreel salade op een havermout broodje, Lunchen zonder gluten, Gezonde foodbloggers, Glutenvrije foodbloggers, Gezonde lunchrecepten, Gezonde spreads voor op brood, Recepten met makreel, Makreel salade maken, Suikervrij broodbeleg, Beaufood recepten, Gezonde borrel hapjes,

Jullie vroegen de laatste tijd regelmatig om lunch recepten en ik zie dat ik veel te weinig lekkere lunch recepten heb geblogd. Dit komt omdat ik als lunch meestal maar wat bij elkaar gooi zoals kikkererwten, linzen, glutenvrije pasta, soja bonen etc. Daardoorheen doe ik bijvoorbeeld geitenkaas (echt, daar kan ik geen genoeg van krijgen), feta, een restje pesto dat nog in de koelkast lag of wat tonijn. Niet echt receptwaardig vind ik dan, maar smaak zit hem in simpele combinaties zullen we maar zeggen. Voor iedereen die zegt ‘kom maar op met die simpele en gezonde lunches’ let me know, dan plaats ik volgende week nog meer lunchrecepten.

Voor nu heb ik het recept voor deze heerlijke makreel salade. Zo gemaakt, gezond en té lekker. Ik nam een bakje mee voor onderweg om tussen de middag op een zelfgemaakt havermout broodje te smeren. Havermoutbroodjes maak zelf heel gemakkelijk zelf met maar drie ingrediënten. Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon op een crackertje smeren. Of als je heeel gezond wilt doen snijd je een zoete aardappel of courgette in dunne plakken die je daarna besmeert met makreel salade.

 

Makreel salade op een havermout broodje, Lunchen zonder gluten, Gezonde foodbloggers, Glutenvrije foodbloggers, Gezonde lunchrecepten, Gezonde spreads voor op brood, Recepten met makreel, Makreel salade maken, Suikervrij broodbeleg, Beaufood recepten, Gezonde borrel hapjes,

 

 

Dit heb je nodig voor de makreel salade

  • 150 gr gerookte makreel – zonder graat
  • 4 el Hüttenkäse
  • 1/2 appel – in kleine blokjes
  • 1/2 rode ui – gesnipperd
  • sap van 1/2 citroen
  • snuf peper & zout
  • klein handje verse peterselie – fijngehakt 

Het recept voor de zelfgemaakte havermout broodjes vind je hier.

 

Zo maak je het

Maak eerst de havermout broodjes.

Schep terwijl de broodjes in de oven zitten alle ingrediënten voor de makreel salade in een kom door elkaar. Proef even en voeg naar smaak eventueel nog wat citroen toe.

Besmeer een broodje met makreel salade en eet smakelijk!

 

Makreel salade op een havermout broodje, Lunchen zonder gluten, Gezonde foodbloggers, Glutenvrije foodbloggers, Gezonde lunchrecepten, Gezonde spreads voor op brood, Recepten met makreel, Makreel salade maken, Suikervrij broodbeleg, Beaufood recepten, Gezonde borrel hapjes,

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in...

Lees meer
Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Belinda

    Dat ziet er heerlijk uit!! Een klein vraagje.. Als je geen huttenkase eet (geen kaas dat niet gesmolten is..), wat kan ik dan het beste doen? Skyr of kwark gebruiken bijvoorbeeld? Groetjes, Belinda

    Antwoord
    • Bo

      Dit is een prima vervanging Belinda, Skyr of kwark kunnen beide. Liefs en geniet ervan

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *