Jullie vroegen de laatste tijd regelmatig om lunch recepten en ik zie dat ik veel te weinig lekkere lunch recepten heb geblogd. Dit komt omdat ik als lunch meestal maar wat bij elkaar gooi zoals kikkererwten, linzen, glutenvrije pasta, soja bonen etc. Daardoorheen doe ik bijvoorbeeld geitenkaas (echt, daar kan ik geen genoeg van krijgen), feta, een restje pesto dat nog in de koelkast lag of wat tonijn. Niet echt receptwaardig vind ik dan, maar smaak zit hem in simpele combinaties zullen we maar zeggen. Voor iedereen die zegt ‘kom maar op met die simpele en gezonde lunches’ let me know, dan plaats ik volgende week nog meer lunchrecepten.
Voor nu heb ik het recept voor deze heerlijke makreel salade. Zo gemaakt, gezond en té lekker. Ik nam een bakje mee voor onderweg om tussen de middag op een zelfgemaakt havermout broodje te smeren. Havermoutbroodjes maak zelf heel gemakkelijk zelf met maar drie ingrediënten. Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon op een crackertje smeren. Of als je heeel gezond wilt doen snijd je een zoete aardappel of courgette in dunne plakken die je daarna besmeert met makreel salade.
Dit heb je nodig voor de makreel salade
- 150 gr gerookte makreel – zonder graat
- 4 el Hüttenkäse
- 1/2 appel – in kleine blokjes
- 1/2 rode ui – gesnipperd
- sap van 1/2 citroen
- snuf peper & zout
- klein handje verse peterselie – fijngehakt
Het recept voor de zelfgemaakte havermout broodjes vind je hier.
Zo maak je het
Maak eerst de havermout broodjes.
Schep terwijl de broodjes in de oven zitten alle ingrediënten voor de makreel salade in een kom door elkaar. Proef even en voeg naar smaak eventueel nog wat citroen toe.
Besmeer een broodje met makreel salade en eet smakelijk!
Dat ziet er heerlijk uit!! Een klein vraagje.. Als je geen huttenkase eet (geen kaas dat niet gesmolten is..), wat kan ik dan het beste doen? Skyr of kwark gebruiken bijvoorbeeld? Groetjes, Belinda
Dit is een prima vervanging Belinda, Skyr of kwark kunnen beide. Liefs en geniet ervan