...

Maisspies met parmezaan, koriander en gerookt paprikapoeder

Maisspies met parmezaan, koriander en gerookt paprikapoeder

door | mei 13, 2015 | Recepten, Vega, Voor erbij | 1 reactie

Maisspiezen met parmezaan, koriander en gerookt paprikapoeder zijn echt het perfécte gerecht voor op de barbecue. Wie gaat er vanavond barbecuen met dit heeerlijke weer? Ik helaas niet want ik ben aan het werk. Of eigenlijk past ‘helaas’ daar niet bij, want ik sta de aankomende dagen op Rollende Keukens te knallen. En daar heb ik heel veel zin in! Zin om langs te komen? Check dan even Rollende Keukens.

Voor de mensen die wel lekker buiten gaan eten, deze maisspiesen zijn echt het ultieme zomerrecept. Ik zag ze ooit op een foodfestival en ik vond het zo’n leuk gerecht. Makkelijk, snel klaar en perfect voor op de barbecue. En ze zijn natuurlijk ook gewoon in de keuken klaar te maken. Het fijne aan deze spiesen is dat ze vrijwel bij iedereen in de smaak vallen (in ieder geval bij ieder die een maiskolfje wel kan waarderen) en dat je er veel tegelijk klaar kunt maken. En daarnaast staat zo’n maiskolf op een spies gewoon gezellig ;) Oh en had ik al gezegd dat ze súper lekker zijn?

Nodig voor twee personen

  • 2 maiskolven
  • 100 gr parmezaanse kaas, poeder
  • 2 el gerookt paprika poeder
  • Handje verse koriander
  • Scheut olijfolie


Zo maak je het

Pel de bladeren van de kolven af en steek er een smalle stok (een sushi eetstokje bijvoorbeeld) of een lange sateprikker in. Dit kan een beetje lastig gaan maar een beetje kracht doet wonderen (of een kleine hamer). Als je ze op de barbecue gaat bereiden, kun je de spiesen er ook alvast van te voren insteken. 

*Op de bbq: gril de mais in 10 minuutjes gaar.

*Binnen: kook de mais in 15 minuten gaar.

Schep de parmezaan op een bord, wrijf de kolven in met olie en rol ze door de kaas.


Top de kolven af met paprikapoeder, koriander, leg op een mooi bord en serveer!


Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Dennis

    Ziet er erg lekker uit!! Ga ik zeker en keer proberen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *