...

Maisspies met parmezaan, koriander en gerookt paprikapoeder

Maisspies met parmezaan, koriander en gerookt paprikapoeder

door | mei 13, 2015 | Recepten, Vega, Voor erbij | 1 reactie

Maisspiezen met parmezaan, koriander en gerookt paprikapoeder zijn echt het perfécte gerecht voor op de barbecue. Wie gaat er vanavond barbecuen met dit heeerlijke weer? Ik helaas niet want ik ben aan het werk. Of eigenlijk past ‘helaas’ daar niet bij, want ik sta de aankomende dagen op Rollende Keukens te knallen. En daar heb ik heel veel zin in! Zin om langs te komen? Check dan even Rollende Keukens.

Voor de mensen die wel lekker buiten gaan eten, deze maisspiesen zijn echt het ultieme zomerrecept. Ik zag ze ooit op een foodfestival en ik vond het zo’n leuk gerecht. Makkelijk, snel klaar en perfect voor op de barbecue. En ze zijn natuurlijk ook gewoon in de keuken klaar te maken. Het fijne aan deze spiesen is dat ze vrijwel bij iedereen in de smaak vallen (in ieder geval bij ieder die een maiskolfje wel kan waarderen) en dat je er veel tegelijk klaar kunt maken. En daarnaast staat zo’n maiskolf op een spies gewoon gezellig ;) Oh en had ik al gezegd dat ze súper lekker zijn?

Nodig voor twee personen

  • 2 maiskolven
  • 100 gr parmezaanse kaas, poeder
  • 2 el gerookt paprika poeder
  • Handje verse koriander
  • Scheut olijfolie


Zo maak je het

Pel de bladeren van de kolven af en steek er een smalle stok (een sushi eetstokje bijvoorbeeld) of een lange sateprikker in. Dit kan een beetje lastig gaan maar een beetje kracht doet wonderen (of een kleine hamer). Als je ze op de barbecue gaat bereiden, kun je de spiesen er ook alvast van te voren insteken. 

*Op de bbq: gril de mais in 10 minuutjes gaar.

*Binnen: kook de mais in 15 minuten gaar.

Schep de parmezaan op een bord, wrijf de kolven in met olie en rol ze door de kaas.


Top de kolven af met paprikapoeder, koriander, leg op een mooi bord en serveer!


Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Dennis

    Ziet er erg lekker uit!! Ga ik zeker en keer proberen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *