Maisspiezen met parmezaan, koriander en gerookt paprikapoeder zijn echt het perfécte gerecht voor op de barbecue. Wie gaat er vanavond barbecuen met dit heeerlijke weer? Ik helaas niet want ik ben aan het werk. Of eigenlijk past ‘helaas’ daar niet bij, want ik sta de aankomende dagen op Rollende Keukens te knallen. En daar heb ik heel veel zin in! Zin om langs te komen? Check dan even Rollende Keukens.
Voor de mensen die wel lekker buiten gaan eten, deze maisspiesen zijn echt het ultieme zomerrecept. Ik zag ze ooit op een foodfestival en ik vond het zo’n leuk gerecht. Makkelijk, snel klaar en perfect voor op de barbecue. En ze zijn natuurlijk ook gewoon in de keuken klaar te maken. Het fijne aan deze spiesen is dat ze vrijwel bij iedereen in de smaak vallen (in ieder geval bij ieder die een maiskolfje wel kan waarderen) en dat je er veel tegelijk klaar kunt maken. En daarnaast staat zo’n maiskolf op een spies gewoon gezellig ;) Oh en had ik al gezegd dat ze súper lekker zijn?
Nodig voor twee personen
- 2 maiskolven
- 100 gr parmezaanse kaas, poeder
- 2 el gerookt paprika poeder
- Handje verse koriander
- Scheut olijfolie
Zo maak je het
Pel de bladeren van de kolven af en steek er een smalle stok (een sushi eetstokje bijvoorbeeld) of een lange sateprikker in. Dit kan een beetje lastig gaan maar een beetje kracht doet wonderen (of een kleine hamer). Als je ze op de barbecue gaat bereiden, kun je de spiesen er ook alvast van te voren insteken.
*Op de bbq: gril de mais in 10 minuutjes gaar.
*Binnen: kook de mais in 15 minuten gaar.
Schep de parmezaan op een bord, wrijf de kolven in met olie en rol ze door de kaas.
Top de kolven af met paprikapoeder, koriander, leg op een mooi bord en serveer!
Ziet er erg lekker uit!! Ga ik zeker en keer proberen.