Maisspies met parmezaan, koriander en gerookt paprikapoeder

Maisspies met parmezaan, koriander en gerookt paprikapoeder

door | mei 13, 2015 | Recepten, Vega, Voor erbij | 1 reactie

Maisspiezen met parmezaan, koriander en gerookt paprikapoeder zijn echt het perfécte gerecht voor op de barbecue. Wie gaat er vanavond barbecuen met dit heeerlijke weer? Ik helaas niet want ik ben aan het werk. Of eigenlijk past ‘helaas’ daar niet bij, want ik sta de aankomende dagen op Rollende Keukens te knallen. En daar heb ik heel veel zin in! Zin om langs te komen? Check dan even Rollende Keukens.

Voor de mensen die wel lekker buiten gaan eten, deze maisspiesen zijn echt het ultieme zomerrecept. Ik zag ze ooit op een foodfestival en ik vond het zo’n leuk gerecht. Makkelijk, snel klaar en perfect voor op de barbecue. En ze zijn natuurlijk ook gewoon in de keuken klaar te maken. Het fijne aan deze spiesen is dat ze vrijwel bij iedereen in de smaak vallen (in ieder geval bij ieder die een maiskolfje wel kan waarderen) en dat je er veel tegelijk klaar kunt maken. En daarnaast staat zo’n maiskolf op een spies gewoon gezellig ;) Oh en had ik al gezegd dat ze súper lekker zijn?

Nodig voor twee personen

  • 2 maiskolven
  • 100 gr parmezaanse kaas, poeder
  • 2 el gerookt paprika poeder
  • Handje verse koriander
  • Scheut olijfolie


Zo maak je het

Pel de bladeren van de kolven af en steek er een smalle stok (een sushi eetstokje bijvoorbeeld) of een lange sateprikker in. Dit kan een beetje lastig gaan maar een beetje kracht doet wonderen (of een kleine hamer). Als je ze op de barbecue gaat bereiden, kun je de spiesen er ook alvast van te voren insteken. 

*Op de bbq: gril de mais in 10 minuutjes gaar.

*Binnen: kook de mais in 15 minuten gaar.

Schep de parmezaan op een bord, wrijf de kolven in met olie en rol ze door de kaas.


Top de kolven af met paprikapoeder, koriander, leg op een mooi bord en serveer!


Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken...

Lees meer
Poké bowl met sticky spicy tofu

Poké bowl met sticky spicy tofu

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze...

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Dennis

    Ziet er erg lekker uit!! Ga ik zeker en keer proberen.

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. 23 Barbecue Recepten Met Groenten Die Je In Eigen Tuin Kunt Kweken - […] Het recept van deze maisspiezen vind je hier. […]
  2. Mexicaanse maissoep (vegan) - Beaufood - […] maiskolven zonder te weten waar ik ze eigenlijk voor wilde gebruiken. Ik grilde er een paar (a la dit…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.