Luchtige yoghurt pannenkoeken

Luchtige yoghurt pannenkoeken

Jullie hebben zo onderhand wel door dat ik gék ben op havermout. Ook tijden de Get Real Retreat op Ibiza werd ik ermee geconfronteerd dat er geen dag voorbij ging waarop ik niet iets fabriceerde met havermout. Ben ik dan zo’n havermouttrutje? JAZEKER! Of eigenlijk toch niet want de zogenoemde havermouttrutjes eten hun havermout het liefst gekookt met een beetje (plantaardige) melk en een stukje gesneden fruit. En dat is nogal truttig ja. Maar wat als je er nou eens heeeele lekkere luchtige yoghurt pannenkoeken van bakt? Met kaneel, banaan, misschien wat chocolade en nootjes. Perféct ontbijt op bed materiaal.

Klein hint: je zou deze luchtige pancakes in dat geval heel nonchalant naar je lover kunnen appen met de Facebook of e-mail button onderaan dit recept.

 

Dit heb je nodig voor vier kleine pannenkoeken

  • 2 bananen
  • 150 gr yoghurt
  • 75 gr havermout
  • 1 ei
  • snuf kaneel
  • snufje zout
  • je favoriete toppings! Bijvoorbeeld kokosschaafsel, notenpasta, stukjes chocolade, noten en wat honing.

 

Luchtige yoghurt pannenkoeken

 

 

Zo maak je ze

Stop alle ingrediënten in je blender en blend in twee minuten tot een egaal beslag.

Verhit de koekenpan met een klontje kokosvet.

Schenk een deel van het beslag in het midden van de pan. Je hoeft de pan niet heen en weer te bewegen om het beslag te verspreiden, je laat hem gewoon op het vuur staan.

Bak de eerste kant ongeveer 3 tot 4 minuten en de tweede kant een minuut of 2.

Stapel de pannenkoeken op en maak af met je favoriete toppings. Ik deed er kokosschaafsel, notenpasta, stukjes chocolade, noten en wat honing op.

 

 

Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email
6 Comments
  1. Wat een feestje was dit weer! Een enorm goede reden om te zorgen dat standaard deze ingrediënten in huis zijn. Wederom bedankt voor de inspiratie Bo xxx

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.